Top 10 Films van “Romcom Koning” Hugh Grant


1

Hugh Grant, de koning van de Romantische Komedies (romcoms), heeft alle vele harten veroverd met zijn zwoele blik en charmante Britse accent. In sommige rollen kan hij nonchalant en soms wat onhandig overkomen. In een andere film speelt hij de onverbiddelijke zakenman. Hugh Grant is groot in de wereld van de romcoms.

10. Music and Lyrics

Music and Lyrics

Alex Fletcher (Hugh Grant) was eens een grote popster. Tegenwoordig verdient hij zijn geld met nietszeggende optredens. Als een bekende diva hem vraagt om een hit voor haar te schrijven, hij krijgt geen woord op papier. Plantenverzorgster Sophie Fisher (Drew Barrymore) brengt schot in de zaak als zij haar poëtische kant laat zien.

9. Nine Months

Nine Months

Samual (Hugh Grant) en Rebecca (Julianne Moore) hebben een bijzondere relatie. Deze verandert hevig als Rebecca zwanger blijkt te zijn. Samual kijkt op tegen het vaderschap en de ontmoetingen die ze hebben met ouders en opvoed-professionals helpen hier niet bij.

8. Two Weeks Notice

Two Weeks Notice

Hugh Grant heeft Sandra Bullock als tegenspeelster in het romantische verhaal over de harde zakenman en de milieuactiviste. Lucy wil kosten wat het kost voorkomen dat het bedrijf van George Wade een gebouw neerhaalt en besluit voor Wade Corporations te gaan werken in ruil voor het overeind houden van het gebouw.

7. About a Boy

bout a Boy

Will Freeman (Hugh Grant) is naarstig op zoek naar een leuke vrouw en bezoekt daarvoor een alleenstaande ouder vergadering, terwijl hij geen kinderen heeft. Hij ‘leent’ een zoon om niet door de mand te hoeven vallen, maar deze jongen raakt een gevoelige snaar bij Will.

6. Bridget Jones: The Edge of Reason

The Edge of Reason

Het hilarische vervolg op Bridget Jones’s Dairy waar Daniel Cleaver (Hugh Grant) weer strijd om de aandacht en liefde van Bridget (Renée Zellweger), samen met zijn concurrent Mark Darcy (Colin Firth).

5. Sense and Sensibility

Sense and Sensibility

Dit complexe verhaal speelt zich in het verleden af, in de tijd van jonkheren en -vrouwen. Hugh Grant speelt Edward Ferrars die graag met zijn jeugdliefde trouwt, maar in plaats daarvan aan een andere dame wordt gekoppeld.

4. Four Weddings and a Funaral

Four Weddings and a Funeral

In dit bijzondere plot speelt Hugh Grant Charles, die een beroerde getuige is op een bruiloft. Op dezelfde bruiloft ontmoet Charles de waanzinnige Carrie (Andie MacDowell). Na een vluchtige maar innige ontmoeting nemen ze afscheid van elkaar. Wanneer zien ze elkaar weer en zal er wat voortkomen uit de wederzijdse chemie tussen die twee?

3. Bridget Jones’s Dairy

Bridget Jones's Diary

Het eerste deel over het verhaal van dertiger Bridget Jones (Renée Zellweger), die erg veel moeite heeft om te voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij en haar familie. Ze rookt, drinkt en eet te veel en weet niet hoe ze met mannen, waaronder haar baas Daniel (Hugh Grant), moet omgaan.

2. Notting Hill

Notting Hill

De reisboekenwinkel eigenaar William, gescheiden, leidt een rustig leven. Zijn leven krijgt een romantische en complexe wending als zijn pad het pad van de wereldberoemde filmster Anna Scott (Julia Roberts) kruist.

1. Love Actually

love actually

Hugh Grant speelt David in dit geweldige romantische plot. De levens van vele personages blijken elkaar op onverwachte manier te raken. Als rode draad door de film hoor je “Love is all around” voor een warm kerstgevoel.


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *