Top 10 Beste Films Met Ryan Gosling


-1

Wist je dat Ryan zijn carrière ooit begon bij de Mickey Mouse Club? Zingen, dansen, acteren, het leek hem toen al op het lijf geschreven. De volgende stap van deze knapperd was acteren in tv-series. In Breaker High en Young Hercules bijvoorbeeld valt hij te bewonderen. In 1995 speelde hij in zijn eerste langspeelfilm: Goosebumps. Naast acteren is Ryan ook regisseur, producent en … muzikant. Wij zetten zijn tien beste films op een rijtje. Geniet ervan!

10. The Believer (2001)

The Believer

In deze film zien we Gosling als Danny Balint. Alhoewel hij opgroeit in een Joods midden, wordt de jonge Danny een actieve neo-nazi. Hakenkruisen, bewondering voor Adolf Hitler en Mein Kampf vormen zijn leven. Dan wordt gerekruteerd door een fascistische partij. Zijn Joodse afkomst houdt hij wijselijk voor zich.

9. The Ides of March (2011)

The Ides of March

Twee mooie mannen in één film. Die dan nog eens goed acteren. Zeker bekijken deze film! Hier is Ryan Gosling de persvoorlichter van een democratische presidentskandidaat (George Clooney). Samen met de campagneleider werkt hij aan de campagne. Maar dan trapt hij in de politieke spelletjes. En weet al snel van geen hout meer pijlen maken. Clooney zat in de regisseursstoel.

8. The Place Beyond the Pines (2012)

The Place Beyond the Pines

Wanneer Luke (Gosling) erachter komt dat hij een zoon heeft bij zijn ex-vriendin, begint hij banken te beroven om zijn kind financieel te ondersteunen. Zijn overvallen doet hij per motor. Hij geraakt echter in een cirkel van geweld met de politie. Dat heeft verregaande gevolgen voor zijn zoon. Een echte drama film.

7. Lars and the Real Girl (2007)

lars and the Real Girl

Lars (Ryan Gosling) is al heel lang een echte eenzaat. Dan ontmoet hij Bianca op het internet. Helemaal verliefd wil hij dat zijn vlam zijn familie snel ontmoet. Die familie schrikt zich pleuris als ze ontdekken dat Bianca geen knappe dame maar een pop is. De familie gaat mee in het spel. Ook de dorpsgenoten spelen het spel mee. Zo komt Lars stilletjes aan meer en meer in contact met echte mensen.

6. Remember the Titans (2000)

Remember the Titans

VS, jaren 70. Football speelt in de meeste high schools een prominente rol. Twee scholen worden gedwongen te fuseren, een ‘zwarte’ school en een ‘witte’. De onbekende zwarte coach Herman Boone (Denzel Washington) wordt aangesteld als coach van het nieuwe team. Hem wacht een hele uitdaging om er een sterk team van te maken. Gosling is Alan Bosley.

5. Crazy, Stupid, Love (2011)

Crazy, Stupid, Love

Cal Weaver’s (Steve Carell) leven stort in als zijn vrouw vreemdgaat en wil scheiden. Avond na avond trekt hij naar de bar. Daar ontmoet hij Jacob Palmer, een echte player. Jacob leert hem de wereld van de vrijgezelle dames kennen, de zwoele feesten, de drank. Onder invloed van Jacob ondergaat Cal een volledige metamorfose. Maar dan wordt Jacob echt verliefd, en beseft Cal waar het leven echt om draait.

4. The Notebook (2004)

The Notebook

Aankondiging voordat je deze film ziet: leg je zakdoek klaar. In deze prent (die zich afspeelt in de jaren 40) zien we Allie en Noah (Gosling). Die ontmoeten elkaar tijdens een warme zomer. Wat volgt is liefde. De twee tortelduifjes hebben echter een volledige andere achtergrond. Allie verhuist na the summer of love, en Noah gaat naar het leger. Hij schrijft haar elke dag een brief, maar die wordt achtergehouden door de mama van Allie. Allie en Noah beginnen elk een leven zonder elkaar.

3. Blue Valentine (2010)

Blue Valentine

Film uit het genre drama/huilfilms. Ryan Gosling en Michelle Williams waren ooit hartstochtelijk verliefd. Nu huren een hotelkamer en kijken samen terug op de liefde die ze ooit deelden.

2. Drive (2011)

Drive

Super spannende prent, een film die je met alle lichten uit moet zien! We zien een succesvolle stuntrijder en automonteur Driver, gespeeld door Ryan Gosling. De man is van nature een eenzaat. Hij heeft naast zijn officiële job nog een bij-jobje in de onderwereld als bestuurder van vluchtwagens. Dan loopt het mis bij één van zijn klussen. Hij blijft in leven door te blijven … rijden.

1. Half Nelson (2006)

half-nelson

Ryan als leerkracht. Die het zwaar te verduren heeft. Hij werkt in een arme buurt in Brooklyn. Op een dag betrapt Drey, één van zijn leerlingen, hem wanneer hij op het toilet crack zit te roken. Blijkt dat de leerkracht al langer verslaafd is en het bergaf met hem gaat. Drey besluit hem te helpen. Gosling werd voor deze rol genomineerd voor een Oscar.


Like it? Share with your friends!

-1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *