Top 10 Bradley Cooper Films


-1

Wist je dat Bradley Cooper zijn debuut maakte in de serie Sex in the City? Maar ook in Nip/Tuck, Alias en Kitchen Confidential was hij meermaals te zien. In 2001 maakte deze knapperd zijn overstap naar het grote scherm. Benieuwd welke films hij op zijn palmares mag schrijven? Lees hierna alles over zijn tien beste acteerprestaties.

10. The Midnight Meat Train (2008)

The Midnight Meat Train

Fotograaf Leon Kaufman (Cooper) krijgt van een kunstgalerie eindelijk een kans om te exposeren. De galeriehouder stelt voor de donkere kanten van de New Yorkse metro te bestuderen en daar werk van te maken. Dat brengt Leon op het spoor van een seriemoordenaar, de metro-slachter, die de gebruikers van de laatste trein lastigvalt en dan afslacht met een vleeshamer. Leon dwaalt steeds verder af in de metro, en neemt daarbij zijn vriendin mee op sleeptouw.

9. He’s Just Not That Into You (2009)

He's Just Not That Into You

Een romcom, die gaat over hoe het komt dat mannen en vrouwen elkaar altijd fout lijken te begrijpen. Een hele rits karakters in deze film probeert het gedrag van de opposite sex te begrijpen. Ze denken na over kleine opmerkingen en bijna onopvallend gedrag van de andere. Cooper is Ben, hij is getrouwd met Janine (Jennifer Connelly), maar lekker gaat het niet. Hij begint een affaire met Anna (Scarlett Johansson).

8. The A-Team (2010)

The A-Team

Aha, 80ies nostalgie ten top. Dé serie uit de gouden jaren 80. Met BA en de uberknappe Face. Dit is een remake van de serie in film vorm. Deze keer zijn de mannen Irak-veteranen die op de vlucht zijn voor het Amerikaanse leger. Ze proberen hun naam te zuiveren van iets wat ze niet gedaan hebben. Cooper speelt, hoe kan het ook anders natuurlijk, Templeton “Face” Peck.

7. American Hustle (2013)

American Hustle

Cooper is in deze film Richie DiMaso, een maffe FBI agent. Hij lokt een oplichters-duo in de val. Zij kunnen kiezen: de prison in of DiMaso mee helpen vier nog grotere criminelen op te pakken.

6. Joy (2005)

Joy

Joy Mangano (Jennifer Lawrence) is een gewone mama van drie kinderen. Ze woont samen met haar familie, inclusief haar ex, in een huis. Dan wordt ze schatrijk door enkele eenvoudige uitvindingen. Via haar optredens op teleshoppingzenders wordt ze een bekende tv-persoonlijkheid. Bradley Cooper speelt in deze film afgevaardigde van de Home Shopping Network.

5. The Place Beyond the Pines (2012)

The Place Beyond the Pines

Om zijn zoon een goede toekomst te kunnen geven, begint professioneel motorrijder Luke (Ryan Gosling) banken te overvallen. Een jonge politieagent Avery Cross (Bradley Cooper) komt hem echter op het spoor. Een vuurgevecht volgt. Luke overlijdt, Avery zet in de officiële rapporten dat het Luke was die als eerste schoot. Vijftien jaar later zit Avery zelf in de problemen met zijn zoon AJ. Dan raakt AJ bevriend met Lukes zoon.

4. American Sniper (2014)

American Sniper

Dit is het verhaal van Chris Kyle (gespeeld door Cooper) die omschreven wordt als de dodelijkste Navy Seal van het Amerikaanse leger. Hij leert de kneepjes van het vak als kind, en gaat na 9/11 een prominente rol spelen in de strijd tegen het terrorisme.

3. Silver Linings Playbook (2012)

Silver Linings Playbook

Pat (Cooper) wijdt zijn leven om de man te worden die zijn vrouw Nikki hem had willen zijn. Na zijn ontslag uit een psychiatrische inrichting ontmoet hij Tiffany ((Jennifer Laurence), een intrigerende dame, wiens leven ook anders is gelopen dan ze had verwacht. Tiffany wil matchmaker zijn voor Pat. Als wederdienst moet hij zich inschrijven als haar partner voor een danscompetitie.

2. Limitless (2011)

Limitless

Auteur Eddy Morra (Cooper) krijgt van een vriend een nieuw medicijn waardoor hij zijn volledige hersencapaciteit kan benutten. Hij kan vanaf nu alles onthouden, zolang hij het geneesmiddel inneemt. Eddy valt op, en hij wordt uitgenodigd om een grote fusie tussen bedrijven op te zetten. Maar Eddy is ook interessant voor mensen die het medicijn in handen willen krijgen.

1. The Hangover (2009)

The Hangover

Een film waar wij toch bijzonder hard mee gelachen hebben. Een clubje jongeheren gaan op bachelor party naar Las Vegas. Na een stevige feestnacht worden de vrienden de volgende ochtend wakker. Niets is meer zoals de vorige avond. De tijger in de hotelkamer, een baby met een zonnebril. Maar erger, de bruidegom is niet meer te vinden. Zullen ze hem op tijd terugvinden? En wie heeft wat juist gedaan? Cooper speelt Phil, de organisator van het feest.


Like it? Share with your friends!

-1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *