27 Beste Nederlandse Films Op Netflix (2017)

Netflix wordt steeds populairder in Nederland en er worden dan ook steeds meer Nederlandstalige films toegevoegd. Hier een overzicht van de beste Nederlandse films op Netflix.

Netflix verandert constant zijn aanbod. Er worden ook films verwijderd. Staat een van onderstaande actiefilms niet meer op netflix? Laat het bij de reacties weten en we verwijderen de film! (laatste update november 2017)


27. Brasserie Valentijn (2016)

Brasserie Valentijn

Valentijn (Georgina Verbaan) en chef kok Angelo zorgen op 14 februari voor een perfect menu in een perfect kader. De verwachtingen in hun brasserie zijn hooggespannen, elk koppel in de zaal hoopt op de onvergetelijke avond. Maar dan staat de ex van Valentijn, Frank, plots voor de deur.

26. Smoorverliefd (2013)

Smoorverliefd is een leuke film over de hectische romantische levens van vier vrouwen in Den haag.

25. Ellis in Glamourland (2004)

Komedie met Linda de Mol als Ellis, een alleenstaande moeder die twee banen heeft om alle rekeningen (en die van haar ex-man) te betalen. Ze besluit dat het roer om moet en volgt de cursus ‘Hoe trouw ik een miljonair’ en gaat daarna de golfclub en cocktailparty’s af om een rijke man te vinden.

24. Pizza Maffia (2010)

Bram is goed bevriend met zijn neef Haas. Faris, de oom van Haas runt de pizzeria van Brams vader. Wanneer Brams vader slaande ruzie krijgt met Faris, begint Faris zijn eigen pizzeria aan de overkant van de straat. Een ware pizzaoorlog ontstaat en Bram en Haas komen hierin lijnrecht tegenover elkaar te staan.

23. Hartenstraat (2014)

Hartenstraat

Romcom! Katje (gespeeld door Bracha van Doesburgh) opent in de Hartenstraat, het hart van de negen straatjes die de Amsterdamse grachten met elkaar verbinden, een nieuwe modeboutique. Ze heeft al snel een moeilijke relatie met haar overbuurman Daan, een traiteur (Marwan Kenzari). Dan stuurt Katje Daan een anoniem berichtje via een internet datingsite.

22. Mannenharten (2013)

Mannenharten

De vijf hoofdrolspelers uit deze prent, Daan Schuurmans, Barry Atsma, Jeroen Spitzenberger, Fabian Jansen en Teun Kuilboer delen buiten hun sportabonnement, heel wat meer zonder dat ze het zelf weten. Hun liefdeslevens blijken heel wat gemeen te hebben. Een (nakend) huwelijk, een relatiebreuk, avances, kind op komst en verliefdheden. Wie van deze mannen volgt uiteindelijk zijn hart?

21. New Kids Turbo (2010)

Na de populaire serie was er in 2010 de film New Kids Turbo. Wanneer de uitkering van Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie wordt stopgezet zien ze maar één oplossing, nergens meer voor betalen!

20. Toscaanse Bruiloft (2014)

Toscaanse Bruiloft (2014)

Toscaanse bruiloft is een ensemble film waarin heel wat personages het huwelijk aangaan in Toscane. Sanne ( rol van Sophie van Oers) heeft de leiding over alle huwelijken. Of dit echter een goed plan is na haar recente scheiding is nog maar de vraag.

19. Verliefd op Ibiza (2013)

Verliefd op Ibiza

Een ensemblefilm gezet op het befaamde feesteiland Ibiza. Een deel van een Nederlandse familie leeft vast op het eiland. De rest van de familie komt op bezoek en het gevolg laat zich al raden: tonnen drame en chaos.

18. Moordwijven (2007)

Moordwijven (2007

Een zwarte komedie waarin drie rijke, verwende vrouwen een crimineel inhuren om hun mannen om het leven te brengen die ze verdenken van overspel. De onhandigheid van hun gekozen huurmoordenaar leidt echter tot heel wat complicaties die ze niet voorzien hadden.

17. De Verbouwing (2012)

De Verbouwing

Tessa opent haar nieuwe luxueuze zaak met een groot feest. Deze intelligente, prachtige vrouw is gelukkig getrouwd en heeft een adolescente zoon. Maar schijn bedriegt. In de realiteit staat haar huwelijk op instorten en het geld is op. Wanhopig neemt ze de hulp aan van een oude vriend die niet blijkt te zijn wie ze dacht.

16. Zwart Water (2010)

Psychologische ‘spookhuis’ thriller over een gezin dat naar België verhuisd omdat de moeder haar ouderlijk huis heeft geërfd. Het negenjarige dochtertje Lisa ontdekt in de kelder een vreemd, sinister meisje dat vertelt dat ze de dode tweelingzus is van Lisa’s moeder, en beweert een gruwelijk geheim van haar te weten.

15. Oorlogswinter (2008)

Verfilming van het beroemde boek van Jan Terlouw over een veertienjarige jongen die maar wat graag het verzet wilt helpen in de Tweede Wereldoorlog, dit tot onvrede van zijn vader.

14. De Eetclub (2010)

De Eetclub

Karen (rol van Bracha van Doesburgh) en Michel (rol van Mark van Eeuwen) verhuizen met hun dochter naar een exclusief residentieel gebied. Al snel maken ze nieuwe vrienden: te vrouwen van de eetclub en hun mannen. Wanneer twee leden van de club onder verdachte omstandigheden zelfmoord plegen begint Karen zich onrustig te voelen over de eetclub.

13. Spijt (2013)

Spijt (2013)

David zijn klasgenoot Jochem wordt gepest omdat hij te zwaar is. David begint meer en meer tegen de pesters in te gaan maar het is te laat: Jochem heeft zelfmoord gepleegd.

12. Schemer (2010)

Schemer (2010

Wanneer een groep tieners één van hun vrienden dood terugvindt in een rivier ontspint zich een verhaal van jaloezie, onzekerheid en groepsdruk. We zien hoe groepsleider Caesar iedereen manipuleert tot de ultieme climax: de moord op Jessie.

11. Soof (2013)

soof

Dansen, heerlijk romantisch. Geen wonder dat Soof (Lies Visschedijk), bijna 40, helemaal verliefd wordt op choreograaf Jim (Dan Karaty). Soof, die een druk leven heeft met haar cateringbedrijf, haar drie kinderen en haar man, beseft op het laatste moment dat ze toch alles wil doen om haar gezin bij elkaar te houden. Gaat dat lukken, want haar man heeft ondertussen ook een relatie? Heerlijke Nederlandse romcom om gezellig met zijn tweetjes te bekijken onder een warm dekentje.

10. De Surprise (2015)

Achttien jaar na de film waarvoor hij een Oscar won, Karakter, komt regisseur Mike van Diem met een romantische komedie. Dat is zeker verrassend te noemen, maar het is dan ook een romcom met een twist. Jeroen Van Koningsbrugge speelt een rijke miljonair die het niet meer ziet zitten. Hij heeft een bedrijf ingehuurd om een eind aan zijn leven te maken, maar dan ontmoet hij het karakter van Georgina Verbaan en wordt verliefd.

9. Sint (2010)

Sinterklaasfilm, maar dan HEEL anders, het gaat hier namelijk over een horrorfilm. Iedereen is in het jaar 2010 de echte geschiedenis van de zo geliefde sinterklaas vergeten: St. Niklas is een afschuwelijke, in ongenade gevallen bisschop die met zijn bende plunderend en moordend door de straten trekt. Wanneer hij eraan komt, roepen de dorpsmensen hun families naar binnen en barricaderen ze hun huizen. De knechten van Niklas trappen de gesloten deuren niettemin in en klimmen ook via de schoorstenen naar binnen. Na jaren rust gaat het in 2010 weer mis!

8. Riphagen (2016)

De beruchte Amsterdamse crimineel Dries Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de nazi’s. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers, en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus) de jacht op hem.

7. De gelukkige huisvrouw (2010)

Lea (Carice van Houten) is mooi, jong en rijk. Ze is getrouwd met Harry, over wie hetzelfde gezegd kan worden. Harry wil een kind, Lea niet. Toch stemt ze in. De bevalling is een hel, maar hun zoon is gezond. Harry is blij, Lea echter niet …

6. Oorlogsgeheimen (2014)

De levens van drie kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Limburg. Tuur en Lambert zijn beste vrienden, de een z’n vader zit echter bij het verzet en de andere is NSB’er. Er komt een nieuw meisje in het dorp, ze is joods, de vriendschap tussen de jongens staat op knallen.

5. Het Diner (2013)

De film naar de bestseller van Herman Koch over twee welgestelde koppels met ogenschijnlijk perfecte levens. Tijdens een chique diner blijkt dit echter schijn, ze hebben een duister groot geheim dat hun levens voorgoed zal veranderen.

4. De Marathon (2012)

Vier Rotterdamse vrienden werken in een garage. Het gaat echter niet goed met de zaken. Ze besluiten zich te laten sponsoren en aan de Rotterdamse marathon mee te doen om zo de garage te redden.

3. Gooische Vrouwen (2011)

Gooische Vrouwen

Na de populaire serie kon een film niet uitblijven. In 2011 was het zo ver. Cheryl, Anouk, Claire en Roelien zijn er uiteindelijk van overtuigd geraakt dat het innerlijk van de vrouw veel belangrijker is dan het uiterlijk. Daarom gaan ze op cursus in Parijs. Veel studeren doen ze niet, maar ze beleven er wel een onvergetelijke tijd, tot de plicht in Nederland de dames terug naar huis roept.

2. Hasta La Vista! (2011)

Heerlijke originele film uit België over drie vrienden die houden van goede wijn en mooie vrouwen. Het eerste hebben ze vaak geproefd, het tweede echter nog niet. Ze besluiten een roadtrip naar Spanje te maken om eindelijk van bil te gaan. Niet houdt ze tegen, behalve misschien het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

1. Komt een Vrouw bij de Dokter (2009)

Komt een vrouw bij de dokter

Stijn is een knappe en rijke zakenman die gelukkig is met zijn mooie vrouw Carmen. Hij slaapt ook wel eens met andere vrouwen, maar Carmen praat dit een beetje goed voor zichzelf. Totdat Carmen gediagnosticeerd wordt met borstkanker. Vanaf dan wordt Stijn zijn leven erg ingewikkeld.


    1. alexandra January 3, 2018
    2. ephebophile July 2, 2018

    Plaats een reactie