Top 50 Beste Nederlandse Films Op Netflix (2021)


8
8 points

Netflix wordt steeds populairder in Nederland en er worden dan ook steeds meer Nederlandstalige films toegevoegd. Hier een overzicht van de beste Nederlandse films op Netflix.

Netflix verandert constant zijn aanbod. Er worden ook films verwijderd. Staat een van onderstaande actiefilms niet meer op netflix? Laat het bij de reacties weten en we verwijderen de film! (laatste update feb 2021)

47. Rokjesdag (2016)

Rokjesdag (2016)

In de romantische komedie Rokjesdag draait het om de twee vriendinnen Marijke en Danielle die op zoek zijn naar de ware liefde. Tijdens een kookworkshop voor singles krijgen ze ruzie wanneer ze op dezelfde man vallen. Blijkt ware liefde inderdaad te bestaan?

46. Fissa (2016)

Fissa (2016)

In de tienerkomedie Fissa zien we twee oude vrienden, Ruben en Max, die elkaar uit het oog verloren maar elkaar weer tegenkomen. Ze helpen elkaar, de een de ander bij zijn eindexamen, andersom bij met het organiseren van te gek eindexamenfeest. Ze hebben elkaar nodig en zijn daardoor op elkaar aangewezen.

45. Bon Bini Holland (2015)

Bon Bini Holland (2015)

Een komische film over de charmante oplichter Robertico, die op Curaçao in de problemen komt als hij te maken krijgt met een beruchte crimineel. Dat zijn de ingrediënten voor Bon Bini Holland met o.a. Jandino Asporaat in één van de hoofdrollen.

44. Homies (2015)

homies 2015

In de filmkomedie Homies ontmoeten we Tim, wiens relatie stuk gaat. Hij wil zijn ex-vriendin echter opnieuw voor zich winnen maar is ook verzeild geraakt in een conflict met de Russische maffia. Kan hij grotere problemen voorkomen en gaan zijn vrienden hem helpen?

43. Hallo bungalow (2015)

Hallo bungalow (2015)

Drie vriendinnen werken al jaren op een bungalowpark maar willen ook al heel lang iets anders. Dit verklaart de titel van deze filmkomedie Hallo bungalow. Omdat ze de sleur zat zijn bedenken ze een list om in één klap een stuk rijker te worden.

42. Renesse (2016)

Renesse (2016)

De speelfilm Renesse speelt zich hoofdzakelijk in deze Zeeuwse badplaats af. Het verhaal draait om een paar vrienden, waarvan Bas degene is die een belangrijke boodschap krijgt van zijn stervende opa (Peter Faber): hij moet op vrouwenjacht. In Renesse hopen ze allemaal hun slag te slaan.

41. Fashion Chicks (2015)

fashion Chicks (2015)

De romantische komedie Fashion Chicks gaat over de introverte Esmee die een extraverte droom heeft: modeontwerper worden. Haar eerste kans bij een groot modeconcern dreigt op niets uit te lopen. Dan krijgt ze een idee dat ze ook tot uitvoer brengt. Zal ze echt doorbreken?

40. Koning van Katoren (2012)

Koning van Katoren

Een familie-/avonturenfilm, dat is Koning van Katoren, gebaseerd op het boek van Jan Terlouw. Het verhaal wijkt daar wel van af. Stach krijgt vijf zeer belangrijke taken van de ministers van Katoren. Gaat hij er in slagen deze alle te volbrengen?

39. Brasserie Valentijn (2016)

Brasserie Valentijn

Valentijn (Georgina Verbaan) en chef kok Angelo zorgen op 14 februari voor een perfect menu in een perfect kader. De verwachtingen in hun brasserie zijn hooggespannen, elk koppel in de zaal hoopt op de onvergetelijke avond. Maar dan staat de ex van Valentijn, Frank, plots voor de deur.

38. Smoorverliefd (2013)

Smoorverliefd is een leuke film over de hectische romantische levens van vier vrouwen in Den haag.

37. Ellis in Glamourland (2004)

Komedie met Linda de Mol als Ellis, een alleenstaande moeder die twee banen heeft om alle rekeningen (en die van haar ex-man) te betalen. Ze besluit dat het roer om moet en volgt de cursus ‘Hoe trouw ik een miljonair’ en gaat daarna de golfclub en cocktailparty’s af om een rijke man te vinden.

36. Hartenstraat (2014)

Hartenstraat

Romcom! Katje (gespeeld door Bracha van Doesburgh) opent in de Hartenstraat, het hart van de negen straatjes die de Amsterdamse grachten met elkaar verbinden, een nieuwe modeboutique. Ze heeft al snel een moeilijke relatie met haar overbuurman Daan, een traiteur (Marwan Kenzari). Dan stuurt Katje Daan een anoniem berichtje via een internet datingsite.

35. Mannenharten (2013)

Mannenharten

De vijf hoofdrolspelers uit deze prent, Daan Schuurmans, Barry Atsma, Jeroen Spitzenberger, Fabian Jansen en Teun Kuilboer delen buiten hun sportabonnement, heel wat meer zonder dat ze het zelf weten. Hun liefdeslevens blijken heel wat gemeen te hebben. Een (nakend) huwelijk, een relatiebreuk, avances, kind op komst en verliefdheden. Wie van deze mannen volgt uiteindelijk zijn hart?

34. New Kids Turbo (2010)

Na de populaire serie was er in 2010 de film New Kids Turbo. Wanneer de uitkering van Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie wordt stopgezet zien ze maar één oplossing, nergens meer voor betalen!

33. Toscaanse Bruiloft (2014)

Toscaanse Bruiloft (2014)

Toscaanse bruiloft is een ensemble film waarin heel wat personages het huwelijk aangaan in Toscane. Sanne ( rol van Sophie van Oers) heeft de leiding over alle huwelijken. Of dit echter een goed plan is na haar recente scheiding is nog maar de vraag.

32. Verliefd op Ibiza (2013)

Verliefd op Ibiza

Een ensemblefilm gezet op het befaamde feesteiland Ibiza. Een deel van een Nederlandse familie leeft vast op het eiland. De rest van de familie komt op bezoek en het gevolg laat zich al raden: tonnen drame en chaos.

31. De Verbouwing (2012)

De Verbouwing

Tessa opent haar nieuwe luxueuze zaak met een groot feest. Deze intelligente, prachtige vrouw is gelukkig getrouwd en heeft een adolescente zoon. Maar schijn bedriegt. In de realiteit staat haar huwelijk op instorten en het geld is op. Wanhopig neemt ze de hulp aan van een oude vriend die niet blijkt te zijn wie ze dacht.

30. Weg van jou (2017)

Weg van jou (2017)

Evi wordt met tegenzin overgeplaatst van het bruisende Rotterdam naar het rustige Zeeuws-Vlaanderen, zo begint de liefdesfilm Weg van jou. Ze moet daar echter slagen in het belang van haar carrière. In het begin valt het haar niet mee totdat blijkt dat Zeeland niet alleen maar saai is.

29. Chez Nous (2013)

Chez Nous (2013)

De filmkomedie Chez Nous draait om Bertus, een gevoelige man. Zijn jeugd bracht hij door in kindertehuizen. Chez Nous is ook de naam van een homovriendelijk café, dat dreigt te worden verkocht aan een machtige horecabaas. Dan slaan de klanten de handen in elkaar en smeden ze een plan.

28. De Eetclub (2010)

De Eetclub

Karen (rol van Bracha van Doesburgh) en Michel (rol van Mark van Eeuwen) verhuizen met hun dochter naar een exclusief residentieel gebied. Al snel maken ze nieuwe vrienden: te vrouwen van de eetclub en hun mannen. Wanneer twee leden van de club onder verdachte omstandigheden zelfmoord plegen begint Karen zich onrustig te voelen over de eetclub.

27. Prooi (2016)

Prooi (2016)

Prooi is een thriller van Dick Maas. Niet ver van Amsterdam wordt een boerenfamilie vermoord. De politie weet niet waar ze het onderzoek moeten starten. Op basis van haar ervaringen in Afrika denkt dierenarts Lizzy dat een agressieve leeuw de dader is. Pas na een tweede slachtpartij wordt haar verhaal serieus genomen.

26. Onze Jongens (2017)

Onze Jongens (2017)

Jorrit is de hoofdpersoon in de romantische komedie Onze Jongens. Na jaren werken op een booreiland komt hij terug naar Nederland. Via een goede vriend krijgt hij een klus bij diens bouwbedrijf, dat in zwaar weer verkeert. Als Jorrit merkt dat vrouwen alleen maar oog hebben voor zijn spierballen bedenkt hij een betaalde stripact om het bedrijf te redden.

25. Spijt (2013)

Spijt (2013)

David zijn klasgenoot Jochem wordt gepest omdat hij te zwaar is. David begint meer en meer tegen de pesters in te gaan maar het is te laat: Jochem heeft zelfmoord gepleegd.

24. Schone handen (2015)

Schone handen (2015)

Eddie heeft het goed voor elkaar in zijn prachtige woning in Amsterdam-Zuid. Zijn vrouw klaagt niet, in deze misdaadthriller Schone handen, tot ze ontdekt waarmee hij hun riante inkomen verdient. Hij belooft haar daarmee te stoppen, maar haar geduld raakt op. Is haar beslissing een verstandige?

23. Voor elkaar gemaakt (2017)

Voor elkaar gemaakt (2017)
De Duitse film Vaterfreuden was de inspiratie voor Martijn Heijne voor het maken van de romantische komedie Voor elkaar gemaakt. Hoofdpersoon Felix vindt het prima zo, zonder relatie en geen kinderen. Dat verandert na een bizarre one night stand.

22. Wolf (2013)

Wolf (2013)

Het misdaaddrama Wolf vertelt het verhaal van de kickbokser Majid. Deze vechter heeft ook banden in het criminele milieu. Het wordt steeds moeilijker voor hem om deze twee werelden gescheiden te houden.

21. APP (2013)

APP (2013)

In de spannende film APP komen we terecht in het leven van studente Anna die verslaafd is aan haar smartphone en aan social media. Ze ontdekt een vreemde app op haar telefoon die steeds meer invloed krijgt op haar en op haar omgeving. Waar eindigt dit?

20. Tuintje in mijn hart (2017)

Tuintje in mijn hart (2017)
In de speelfilm Tuintje in mijn hart draait het om twee broers die ooit goeie vrienden waren, totdat één van hen van Suriname naar Nederland gaat. Hun moeder roept hen bij elkaar in haar pension om haar iets belangrijks te vertellen. Al snel ontstaat er ruzie …

19. Sneekweek (2016)

Sneekweek (2016)

De thriller Sneekweek vertelt het verhaal van zes bevriende studenten, drie jongens en drie meisjes. Ze delen een gruwelijk geheim van een gebeurtenis twee jaar geleden. Steeds meer lijkt het erop dat ze niet zonder reden op deze plek zijn samengekomen. Het wantrouwen naar elkaar neemt toe …

18. Pak van mijn hart (2014)

Pak van mijn hart (2014)

De speelfilm Pak van mijn hart draait om twee broers, Tom en Niek, die samen een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale beheren. In diverse opzichten zijn ze tegenpolen. Dan arriveert een knappe Amerikaanse ten tonele die de gemoederen flink bezighoudt.

17. Costa (2001)

Costa (2001)

In de komische film Costa zien we hoe proppers hun werk doen in het Spaanse Salou. Georgina Verbaan speelt een tiener die voor het eerst zonder ouders op vakantie mag. Katja Schuurman en Daan Schuurmans zijn twee van de vier proppers die verantwoordelijk zijn voor een goed gevulde nachtclub.

16. Liever verliefd (2003)

Liever verliefd (2003) .

Anna is door de zoveelste man gekwetst in haar gevoelens. Ze weet het nu zeker: mannen zijn niet te vertrouwen in relaties. Ze zweert nooit meer verliefd te worden en zal mannen gebruiken, en misbruiken, precies zoals ze zelf zo vaak is behandeld. Ze ontmoet twee mannen, twee tegenpolen, waarmee ze een relatie begint. Verliefd worden gebeurt haar niet meer, toch?

15. Bro’s before ho’s (2013)

Bro’s before ho’s (2013)

In de romantische komedie Bro’s before ho’s zien we o.a. cabaretier Theo Maassen. Twee broers hebben het advies van hun vader ter harte genomen: begin geen relatie met een vrouw! Ze versieren de ene na andere meid die ze dan ook snel weer aan de kant zetten. Tot ze allebei als een blok vallen voor dezelfde vrouw …

14. Soof (2013)

soof

Dansen, heerlijk romantisch. Geen wonder dat Soof (Lies Visschedijk), bijna 40, helemaal verliefd wordt op choreograaf Jim (Dan Karaty). Soof, die een druk leven heeft met haar cateringbedrijf, haar drie kinderen en haar man, beseft op het laatste moment dat ze toch alles wil doen om haar gezin bij elkaar te houden. Gaat dat lukken, want haar man heeft ondertussen ook een relatie? Heerlijke Nederlandse romcom om gezellig met zijn tweetjes te bekijken onder een warm dekentje.

13. De bende van Oss (2011)

De bende van Oss (2011)

Het verhaal van De bende van Oss is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Tussen 1923 en 1935 werden er in Oss maar liefst 24 moorden gepleegd. De film vertelt over een moord op een caféhouder. Het gaat hierbij om een crime passionel. Dat er in Oss veel wordt gezwegen maakt het voor de politie niet makkelijker.

12. De Surprise (2015)

Achttien jaar na de film waarvoor hij een Oscar won, Karakter, komt regisseur Mike van Diem met een romantische komedie. Dat is zeker verrassend te noemen, maar het is dan ook een romcom met een twist. Jeroen Van Koningsbrugge speelt een rijke miljonair die het niet meer ziet zitten. Hij heeft een bedrijf ingehuurd om een eind aan zijn leven te maken, maar dan ontmoet hij het karakter van Georgina Verbaan en wordt verliefd.

11. Sint (2010)

Sinterklaasfilm, maar dan HEEL anders, het gaat hier namelijk over een horrorfilm. Iedereen is in het jaar 2010 de echte geschiedenis van de zo geliefde sinterklaas vergeten: St. Niklas is een afschuwelijke, in ongenade gevallen bisschop die met zijn bende plunderend en moordend door de straten trekt. Wanneer hij eraan komt, roepen de dorpsmensen hun families naar binnen en barricaderen ze hun huizen. De knechten van Niklas trappen de gesloten deuren niettemin in en klimmen ook via de schoorstenen naar binnen. Na jaren rust gaat het in 2010 weer mis!

10. De reünie (2015)

De reünie

In de thriller De reünie, gebaseerd op het boek van Simone van der Vlugt, zien we Sabine, die terugkeert in de maatschappij na een burn-out. Jeugdvriend Olaf komt weer op haar pad en ze wordt uitgenodigd voor een reünie van de middelbare school. Dat roept schuldgevoelens bij haar op over een eerdere gebeurtenis.

9. Nova Zembla (2011)

Nova Zembla (2011)

De historische avonturenfilm Nova Zembla, van Reinout Oerlemans, is een romantisering van de laatste ontdekkingsreis, eind 16e eeuw, van Jacob van Heemskerck en Willem Barentsz. Hun schip raakt ingevroren in het ijs voor de kust van Nova Zembla en de bemanning moet daar zien te overwinteren.

8. De Hel van ’63 (2009)

De Hel van ’63

In De Hel van ’63 keren we terug naar de Elfstedentocht van 1963, die werd verreden onder extreme weersomstandigheden. Van de 10.000 deelnemers behaalden er slechts 69 het felbegeerde kruisje. Winnaar Reinier Paping en deelneemster Meike de Vlas waren de basis voor het script.

7. Riphagen (2016)

De beruchte Amsterdamse crimineel Dries Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de nazi’s. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers, en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus) de jacht op hem.

6. Michiel de Ruyter (2015)

Michiel de Ruyter (2015)

De film over Michiel de Ruyter, met Frank Lammers in de hoofdrol, is uiteraard een historische, heldhaftige avonturenfilm. Het verhaal vertelt over zijn successen maar ook over de moeilijke strijd tussen de republikeinen en de Orangisten en hun tegengestelde belangen. Michiel de Ruyter staat voor een zware missie.

5. Het Diner (2013)

De film naar de bestseller van Herman Koch over twee welgestelde koppels met ogenschijnlijk perfecte levens. Tijdens een chique diner blijkt dit echter schijn, ze hebben een duister groot geheim dat hun levens voorgoed zal veranderen.

4. De Marathon (2012)

Vier Rotterdamse vrienden werken in een garage. Het gaat echter niet goed met de zaken. Ze besluiten zich te laten sponsoren en aan de Rotterdamse marathon mee te doen om zo de garage te redden.

3. Gooische Vrouwen (2011)

Gooische Vrouwen

Na de populaire serie kon een film niet uitblijven. In 2011 was het zo ver. Cheryl, Anouk, Claire en Roelien zijn er uiteindelijk van overtuigd geraakt dat het innerlijk van de vrouw veel belangrijker is dan het uiterlijk. Daarom gaan ze op cursus in Parijs. Veel studeren doen ze niet, maar ze beleven er wel een onvergetelijke tijd, tot de plicht in Nederland de dames terug naar huis roept.

2. Tonio (2016)

Tonio (2016)

Het boek Tonio van A.F.Th. van der Heijden was de basis voor deze speelfilm. Tonio is de zoon van een schrijver die een ernstig ongeluk krijgt: hij wordt aangereden door een auto. Hoe gaan de schrijver en zijn vrouw hiermee om?

1. De Tweeling (2002)

De Tweeling (2002)

Uiteraard is de speelfilm De Tweeling gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1993, van Tessa de Loo. De twee zusjes Bamberg groeien gescheiden op en komen elkaar tientallen jaren later weer tegen. Ze hebben elkaar heel veel te vertellen …


Like it? Share with your friends!

8
8 points

What's Your Reaction?

hate hate
12
hate
confused confused
4
confused
fail fail
3
fail
fun fun
4
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
22
love
lol lol
10
lol
omg omg
2
omg
win win
5
win
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

4 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *