Top 10 Dramafilms die een kijkje waard zijn


2
a star is born lady gaga

Ook dit jaar heeft de filmwereld weer veel moois voorbij zien komen. Opvallend in 2018 was het aantal biografische films van hoge kwaliteit. Ben je benieuwd welke dramafilms dit jaar het beste was? Lees dan snel verder. 

10. A Simple Favor

A simple favor


In deze spannende drama/thriller verdwijnt de rijke Emily (Blake Lively) plotseling. Haar beste vriendin en vlogster Stephanie (Anna Kendrick) gaat op onderzoek uit. Het verhaal zit vol verrassende plottwists en spannende intriges en de grote vraag van de film is wie wie nu eigenlijk bedriegt.. 

9. Forever My Girl

forever my girl


Countryster Liam Page (Alex Roe) laat Josie (Jessica Rothe) voor het altaar staan en kiest voor beroemdheid en geld. Acht jaar later overlijdt een van zijn beste vriendin. Hij keert terug naar zijn dorp en wordt geconfronteerd met wat hij daar heeft achtergelaten en wat de gevolgen zijn geweest. Een ijzersterk en dramatisch verhaal dat prachtig verfilmd is. 

8. Searching

Roma


Een film die zich compleet afspeelt op computer- en telefoonschermen? Klinkt als een slecht idee, maar pakt in het geval van Searching verrassend goed uit. Als zijn dochter plotseling verdwijnt, gaat David (John Cho) op onderzoek uit. Dit doet hij onder andere door door de social media van zijn dochter te gaan. Het verhaal zit vol onverwachte wendingen en is verrassend goed uitgewerkt. 

7. The Hate U Give

The Hate U Give


Het boek The Hate U Give van Angie Thomas was in 2017 al een dikke hit, en is nu ook op het grote scherm te bewonderen. Dit verhaal gaat over de problematiek rondom racisme in de Verenigde Staten. De zwarte Starr Carter (Amanda Stenberg) is een 16-jarig meisje dat opgroeit ineen arme wijk. Haar vroegere beste vriend wordt voor haar ogen doodgeschoten door een agent, waarna Starr er alles aan doet om zijn verhaal recht te trekken. Een emotioneel, mooi en helaas realistisch verhaal. 

6. The Favourite

The Favourite


The Favourite is een kostuumdrama waarin dienstmeid Abigail (Emma Stone) en hertogin Sarah (Rachel Weisz) om de aandacht van Queen Anne (Olivia Colman) vechten. Beiden willen ze haar favoriet worden, wat volgt is een verhaal over jaloezie en een verlangen naar macht en aandacht. 

5. Thoroughbreds

Thoroughbreds


Twee jeugdvriendinnen, Lily (Anya Taylor-Joy) en Amanda (Olivia Cooke) die uit elkaar gegroeid zijn ontmoeten elkaar weer als ze tieners zijn. Uit het verhaal wordt duidelijk dat Amanda geen emoties voelt, wat een interessant personage oplevert. Samen besluiten ze Lily’s stiefvader te vermoorden. Thoroughbreds is een bijzondere film met een sterk einde. 

4. First Man

First Man


First Man is een van de vele biografische films van dit jaar. In deze film wordt Neil Armstrong (Ryan Gosling) gevolgd tijdens de voorbereidingen voor zijn reis naar de maan. Je ziet welke invloed het heeft op zijn gezinsleven, de mislukte missies voor Apollo 11 en hoe zijn collega’s zijn beste vrienden worden. Ondanks dat je al weet hoe het afloopt is het een sterk verhaal en cinematografisch mooi neergezet. 

3. Roma

Roma netflix film


Deze Mexicaanse film speelt zich af in de jaren ’70 in de wijk Colonial Roma in Mexico-Stad. Het is een semi-autobiografische film, gebaseerd op het leven van de regisseur Alfonso Cuarón, die onder ander Y Tu Mamá También, Children of Men en Gravity regisseerde. Het is eigenlijk een verhaal zonder plot over het leven destijds. Het is subliem gefilmd en de personages en ontwikkelingen zijn goed uitgewerkt. 

2. Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody film 2018


Een veelbesproken aspect van deze biopic zijn de neptanden van Rami Malek, die Freddie Mercury speelt. Gelukkig went dat na een tijdje, want Malek speelt een voortreffelijke rol. De film volgt het verhaal van Queen van de oprichting tot de dood van Mercury. Het is een emotioneel en dramatisch verhaal, waarin ook de andere bandleden duidelijk naar voren komen. Malek kan goed omgaan met de verschillende facetten van Freddie Mercury, van flamboyant tot introvert. Deze film is ook een aanrader voor mensen die niet op Bohemian Rhapsody stemmen bij de Top 2000. 

1. A Star Is Born

a star is born lady gaga


Lady Gaga en Bradley Cooper in één film, dat moet wel een voortreffelijke film zijn toch? Bradley Cooper, tevens de regisseur, speelt de bekende countryzanger Jackson Maine. Op een avond belandt hij dronken in een bar vol drag queens, waar Ally (Lady Gaga) aan het optreden is. Jackson ziet direct dat Ally talent heeft en vraagt haar met hem op te treden. Wat volgt is een liefdesverhaal vol heftige emoties. Het samenspel tussen de twee is voortreffelijk en heeft bij menig kijker tranen veroorzaakt. Dit is een prachtig regisseursdebuut van Bradley Cooper.


Like it? Share with your friends!

2
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *