Top 10 Beste Thriller Films oud maar goud


0
Annihilation

Heldhaftige vrouwen en bad ass mannen. In de thrillers van 2018 krijgen de hoofdpersonen moeilijke, enge en soms zelfs onmogelijke taken voorgeschoteld die vaak een kwestie zijn van leven of dood. Gelukkig hoef jij als kijker alleen een zak popcorn bij de hand te hebben om te genieten van deze top 10 beste en  spannendste thrillers van 2018.

10. Red Sparrow

Red Sparrow

Wat is spannender dan een spionagefilm met een onverwachtse twist en dubbelspel? Ballerina Dominika Egorava (Jennifer Lawrence) wordt abrupt uit haar leven gerukt en gedwongen als Sparrow spion te werken. Tijdens de opleiding tot Sparrow wordt haar lichaam en geest gebroken, ze moet zich totaal overgeven en leren haar lichaam als wapen in te zetten. Ze is alle macht over zichzelf kwijt. Maar hoe langer ze haar rol als spion vervult, hoe meer macht ze over haar eigen lichaam terug begint te eisen om wraak te nemen.

9. Unsane

Unsane

Unsane is een bijzonder project van regisseur Steven Sodenberg, de film is namelijk opgenomen met een iPhone! Sawyer Valentini (Claire Foy) is al meerdere malen van telefoonnummer, mailadres en woonplaats gewisseld om van haar stalker te vluchten, met succes. Het trauma laat haar echter niet gaan en ze blijft er dagelijks mee worstelen. Als ze voor haar verzekeringsmaatschappij een vragenformulier invult, wordt ze onverwachts gedwongen opgenomen. En om het van kwaad tot erger te maken blijkt haar stalker een van de leden van het personeel te zijn.

8. The Girls in the Spider’s Web

The Girls in the Spider's Web

Lisbeth Salander is na de Millennium trilogie back! Ze wil wraak op de mannen die misdaden begaan tegen vrouwen. Als hacker weet Lisbeth (Claire Foy) in te breken en de mannen er goed van langs te geven. Wat ze niet weet is dat dit haar ook in een web van spionnen, corrupte ambtsbekleders en cybercriminelen brengt.

7. Sicario: Day of the Soldado

sicario Day of the Soldado

Vervolg op de succesfilm Sicario van een aantal jaar terug, niet zo goed, maar zeker spannend.  Nadat een aanslag in de VS is gelinkt aan Mexicaanse mensenhandelaars is het tijd voor Graver (Josh Brolin) en Gillick (Benicio Del Toro) om de CIA een handje te helpen bij deze oorlog tussen cartels. Met de kidnapping van de dochter van één van de kartelleden, worden de twee agenten tegen over elkaar uitgespeeld. Wat zullen ze kiezen?

6. Den of Thieves

Den of Thieves

De hoofdpersoon politieagent ‘Big Nick’ (Gerard Butler) wil maar al te graag zijn onuitstaanbare karakter tonen als echte bad ass, net zoals zijn collega’s en de criminelen trouwens. Als crimineel Merrimen (Pablo Schreiber) een van zijn grootste overval ooit plant, doet Nick zijn best politie-informant te worden. En terwijl zijn baan hem op de vuist houdt, moet hij zijn persoonlijke leven ook nog onderhouden.

5. Annihilation

Annihilation

Door een meteoriet inslag is er een vreemd gebied ontstaan. Alle soldaten die naar het gebied zijn gestuurd om het te onderzoeken zijn niet meer teruggekomen. Enkel de man van Lena (Natalie Portman) lijkt te zijn teruggekomen, al is hij niet zichzelf en wordt hij kort na zijn terugkomst doodziek. Genoeg reden voor Lena om samen met een team van wetenschappers zelf het gebied, de Shimmer in te gaan. Het blijkt een uitzonderlijk mooi, maar ook dodelijk gebied. Of zijn niet alleen de wezens in de Shimmer die dodelijk zijn?

4. Game Night

Game Night

Een film om van te griezelen, maar vooral ook om van te lachen. Het stel Max (Jason Bateman) en Annie (Rachel McAdems) spelen samen met nog twee andere stelletjes en een eenzame buurman een bordspel dat niet zo onschuldig lijkt te zijn als ze op het eerste gezicht dachten, of toch wel? Een spel vol met humor, spannende aanwijzingen, een onverwachtse twist, stunts en een bebloede hond.

3. The Commuter

The Commuter

Een actiethriller met Liam Neeson in de hoofdrol is altijd spannend. Hij speelt Michael MacCauley die op straat wordt gezet en het geld goed kangebruiken, vooral omdat zijn zoon ook nog wil studeren. Als hem dan geld aan boord van een passagierstrein wordt aangeboden, klinkt het aantrekkelijk, totdat duidelijk wordt dat het menens is. Als zijn kostbare gezin zelfs op het spel wordt gezet kan hij niet anders als meespelen met het spelletje dat met hem wordt gespeeld.

2. You Were Never Really Here

You Were Never Really Here

Deze psychologische triller won Beste Filmscript op Cannes festival en Joaquin Phoenix die Joe speelt, een award voor Beste Acteur. Joe is een getraumatiseerde man die zijn geld verdiend met vermiste meisjes opsporen. Dan krijgt hij de opdracht de ontvoerde dochter van de New York State Senator te redden, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk als er meerdere machten vechten om de dochter.

1. Searching

Searching

Searching behoort tot  het ‘screen life’ genre: de gehele film speelt zich af op een computerscherm. Als je denkt dat dit niet spannend kan zijn, ga dan zeker Searching kijken, de spannendste film van 2018! Wanneer David Kim (John Cho) oude foto’s en video’s van zijn dochter en overleden vrouw bekijkt, wilt hij contact zoeken met zijn dochter, die na het overlijden van zijn vrouw van hem vervreemd is geraakt. Als zijn dochter echter vermist blijkt, schakelt hij de politie in. David hoopt dat de zoektocht hem naar zijn dochter zal leiden.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *