Top 10 Jennifer Lawrence Films


0

Californië. Glamour. Jong. Hot in alle media. Dat is Jennifer Laurence. En ook nog is goed kunnen acteren, ze is in haar korte carrière al vier maal genomineerd voor een Oscar en eenmaal wist ze deze zelfs te verzilveren. Ze werd geboren in 1990 in Kentucky. Niet lang daarna trad ze al op in diverse tv-programma’s. The Burning Plain in 2008 was haar eerste film. En sindsdien is ze niet meer weg te branden van het grote scherm. Komedie, drama, actie en fictie, het gaat haar allemaal goed af. We zetten haar 10 beste films op een rijtje voor je.

10. Joy (2015)

Joy

In Joy zien we vier generaties. In het middelpunt staat een meisje dat verandert in de vrouw. Ze krijgt drie kinderen en scheidt van haar man. Dan bouwt ze eigenhandig een zakenimperium op rond eenvoudige huishoudelijke tools. Met haar miracle mop en huggable hangers wordt ze schatrijk, terwijl haar hele familie nog bij haar in huis woont. Geregisseerd door David O. Russell, van wie Jennifer een echte muze lijkt te worden, ze speelde rollen in drie van zijn laatste films.

9. The Burning Plain (2008)

burning plain

Lawrence speelt Mariana, een 16-jarig meisje. Ze ontdekt dat haar moeder Gina (Kim Basinger) een buitenechtelijke verhouding heeft met Nick. Wanneer die elkaar ontmoeten, veroorzaakt Mariana een ongeluk, met vreselijke gevolgen, namelijk de dood van haar mama en haar minnaar. Wanneer Mariana later een relatie krijgt met de zoon van Nick, moet ze uit het dorp vertrekken omdat iedereen deze verhouding afkeurt. Charlize Theron speelt in deze film de volwassen Mariana.

8. The Poker House (2008)

The Poker House

Het is 1976. Agnes (Lawrence) is een typische tiener met een allesbehalve normaal leven. Haar moeder is een drugs- en alcoholverslaafde en baadt een bordeel uit. Hun huis zit elke dag vol ontaarde figuren. Agnes heeft ook nog twee jongere zussen. Een pooier is een soort vaderfiguur voor hen. Ze moet elke dag vechten om te overleven, kleine jobs doen om een paar dollar te verdienen.

7. The Beaver

the beaver

Een drama deze keer, geregisseerd door Jodie Foster. Walter (Mel Gibson), een CEO, zit middenin een extreme depressie. Zijn vrouw kan het niet meer aanzien en zet hem uit het huis. Walter besluit zelfmoord te plegen, maar dat mislukt. Als hij wakker wordt ziet hij een bever-handpop. Dat wordt zijn communicatietool. Hij gaat terug naar vrouw en kinderen. Dat lijkt even beter te gaan. Zijn zoon probeert ondertussen in niets op zijn vader te lijken. En hij krijgt een relatie met een mooi meisje, en dat is Jennifer Lawrence.

6. X-men: First Class (2011)

X-men First Class

Deze film gaat over het begin van de X-Men saga. Ze onthult de geheime geschiedenis van heel wat internationale gebeurtenissen. Voordat de mutanten in hun latere rol kwamen, voordat ze Professor X en Magneto werden, waren dit gewoon twee jonge mannen die hun krachten nog voor het eerst moesten ontdekken. Dan ontstaan er conflicten waardoor de eeuwigdurende oorlog tussen de verschillende broederschappen begint. Lawrence is Mystique/Raven Darkholme, een vrouwelijke mutant met superkrachten.

5. American Hustle (2013)

American Hustle

Een briljante oplichter wordt samen met zijn sluwe Britse partner en minnares (Lawrence) gedwongen om te werken voor de losgeslagen FBI-agent, een rol van Bradley Cooper. In ruil zullen ze worden vrijgesproken voor hun misdaden. Ze komen terecht in de gevaarlijke wereld van ‘power brokers’, dat zijn criminelen die mensen omkopen om op een bepaalde persoon te stemmen. De agent ruikt zijn kans om nog een grotere slag te slagen in het misdaadwereldje, maar brengt daardoor het leven van zijn bronnen in gevaar.

4. Like Crazy (2011)

Like Crazy

Een film uit 2011, een romantisch drama deze keer, waarin Jennifer maar een kleine rol speelt. Het gaat over een Amerikaan, Jacob, en een Britse, die voor het eerst echt verliefd worden. Die first love is zo intens, dat Anna te laat naar Londen terugkeert. Haar paspoort is verlopen, en ze mag niet terug in de VS in. Ze beginnen een langeafstandsrelatie, maar dat loopt niet lekker. Jacob begint zo een relatie met zijn collega, de rol die Jennifer speelt. De relatie is echter van korte duur van Jacob vertrekt, nog steeds dolverliefd, naar Londen.

3. The Hunger Game serie

Hunger Game

Jennifer is Katniss Everdeen in de Hunger games, een hoofdrol vanaf 2012. Ze is een van de jonge strijders, en wint de jaarlijkse Hunger game. Ook in de andere series, The Hunger Games: Catching Fire en The Hunger Games, Mockingjay part 1 en part 2 schittert ze als nooit tevoren.

2. Silver Lining Playbook (2012)

Silver Lining Playbook

Komedie deze keer, met als tegenspeler wederom Bradley Cooper. Niet slecht als tegenspeler. De film werd bedolven met prijzen en awards. Lawrence kreeg ook de Oscar voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Eigenlijk gaat deze film over Pat Solitano, die net uit het psychiatrisch ziekenhuis is ontslagen en die zijn vrouw verloren heeft aan een andere man. Hij neemt zich voor zich te herpakken, maar dan ontmoet hij Tiffany (Lawrence), wiens leven ook anders is gelopen dan ze had gedacht. Tiffany zet al snel haar zinnen op deze man, op een heel ingenieuze manier.

1. Winter’s Bone (2010)

Winter’s Bone

In deze film uit 2010 is ze Ree Dolly, die in de Ozark Mountains zowat voor haar hele familie zorgt: voor haar broertje en zusje en voor haar zieke moeder. Vader is vermist: we weten van hem dat hij in de gevangenis zat voor drugsdelicten. Net voor zijn vertrek heeft hij nog wel een borg op het huis laten zetten, zodat de familie nu uit hun huis dreigt gezet te worden. Ze gaat op haar zoek naar haar vader, en ontdekt dat hij vermoord werd door drugscriminelen. Jennifer Lawrence werd genomineerd voor een Oscar voor beste actrice. Ook de film werd genomineerd voor beste film.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *