Top 12 Kate Winslet Films


0

Kate Elizabeth Winslet is een Britse actrice, geboren in 1975, en over het algemeen vooral bekend door het feit, dat haar filmografie uitblinkt in uitstekende films. Ze zal natuurlijk altijd herinnert worden om die ene legendarsiche rol, Rose in de Titanic, de meest succesvolle film aller tijden. Maar Kate heeft natuurlijk niet stilgezeten en heeft ondertussen vele goede films op haar naam staan. Wij presenteren een top 12:

12. Contagion (2011)

contagion

Een epidemie breekt uit, en sneller dat er een medische oplossingen kunnen gevonden worden, breekt onrust, zelfs chaos uit. Een echte Steven Soderbergh waarin de effecten van de epidemie op de levens van verschillende mensen uit de samenleving worden belicht. Kate Winslet speelt een dokter die het virus onderzoekt. Verder nog in de film een sterrencast met onder andere Marion Cottilard, Laurence Fishburne, Jude Law, Matt Damon en Gwyneth Paltrow

11. Iris (2001)

iris

Deze film gaat over het leven van Iris Murdoch, een schrijfster en professor aan de Universiteit van Oxford. Het verhaal wordt verteld door haar man, die op een gegeven moment te maken krijgt met het feit, dat Iris lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Hij wil haar helpen, maar raakt ook zeer gefrustreerd door de verslechtering van haar gezondheid. De jonge Iris wordt gespeeld door Kate Winslet, de oude door Engelse actrice Judi Dench. Jim Broadbent speelt de man, een prachtige rol die hem een Oscar zou opleveren.

10. Finding Neverland (2004)

finding-neverland

Finding Neverland draait om een schrijver James Matthew Barrie, gespeeld door Johnny Depp, die in een dip zit. Doordat hij in aanraking komt met een vrouw, Sylvia Davies, gepeeld door Kate Winslet, en haar vier zonen, leeft hij weer helemaal op. Hierdoor kan hij zijn fantasie kwijt in de ontmoetingen met dit gezin. Uiteindelijk leidt dat tot het schrijven en uitvoeren van het toneelstuk over Peter Pan.

9. Holy Smoke (1999)

holy-smoke

Kate speelt de jonge en mooie Ruth Barron, die tijdens een reis door India onder de invloed komt van een charismatische goeroe. Haar zeer bezorgde ouders huren een bekende cult-deprogrammeur in, PJ Waters gespeeld door Harvey Keitel, om Ruth te bevrijden uit de handen van deze goeroe, maar door de sterke persoonlijkheid, die Ruth is, gaat dit niet zonder horten en stoten.

8. Little Children (2006)

little-children

Een man en een vrouw, gepeeld door Patrick Wilson en Kate Winslet, beiden met een beetje verloren huwelijk, ontmoeten elkaar en beginnen een affaire. Daarnaast krijgt een geregistreerde pedofiel het aan de stok met een oneervol ontslagen politieman. Deze belevenissen van mensen, die geconfronteerd worden met hun kwetsbaarheden en verleidingen, brengen de nodige beroering in een gemoedelijke buitenwijk van een Amerikaanse stad.

7. Steve Jobs (2015)

steve-jobs-movie-kate-winslet

2015 was het jaar waarin er twee films over Steve Jobs uitkwamen, deze met Michael Fassbender als Jobs onder regie van Danny Boyle is de betere van de twee. Kate Winslet speelt Joanna Hoffman een van de eerste werknemers van Apple en zeer belangrijk voor de marketing. De rol zou haar een Oscar nominatie opleveren.

6. Revolutionary Road (2008)

revolutionary-road

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Richard Yates, draait dit verhaal om een aantrekkelijk koppel, die beiden alles in zich hebben succesvol te zijn op basis van hun mogelijkheden. Helaas verzandt de relatie, doordat ze hun gaven niet tot uiting brengen en proberen ze hun huwelijk nieuw leven in te blazen door naar Frankrijk te verhuizen. Desondanks lijkt de relatie tussen de man, Leonardo DiCaprio en vrouw, Kate Winslet, nog verder in de problemen te komen. De chemie tussen Kate en Leonardo was jaren na hun eerste succes nog steeds voelbaar. In het echte leven zijn de twee ook goede vrienden.

5. Sense and Sensibility (1995)

sense-and-sensibility

Dit kostuumdrama draait om de familie Dashwood. De man des huizes komt te overlijden en laat de moeder en haar drie dochters, Marianne wordt gespeeld door Kate Winslet, vrijwel zonder erfenis achter. Het verhaal toont de beslommeringen van dit gezin, over hoe ze het moeten zien te rooien en vooral de sociale en relationele verwikkelingen van de hoofdpersonen.

4. Heavenly Creatures ( 1994)

heavenly-creatures

Twee 16-jarige vriendinnen, eentje gespeeld door Kate Winslet, hebben een levendige fantasie. Helaas zijn hun ouders daar niet al te blij mee en proberen de vriendinnen uit elkaar te halen, vooral ook omdat ze vinden dat de relatie tussen de meisjes als te intiem wordt beschouwd. Deze laten dit echter niet zomaar gebeuren.

3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

eternal-sunshine-of-the-spotless-mind

Deze, als romantische sciencefiction aangegeven, cultfim draait om een koppel, gespeeld door Jim Carrey en Kate Winslet, die ontdekken dat alles wat ze oorspronkelijk aantrekkelijk aan elkaar vonden, niet meer werkt. Nadat eerst zij, maar later ook hij, een behandeling ondergaan om alle herinneringen aan elkaar te wissen, en dit gebeurt in de volgorde van meest recent naar oudere, ontdekken ze weer waarom ze elkaar zo leuk vonden.

2. The Reader (2008)

the-reader

Zeven keer is Kate genomineerd voor de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol (of bijrol), met haar rol in The Reader wist ze het felbegeerde beeldje eindelijk te veroveren. Dit drama vertelt van de relatie tussen Michael Berg en Hanna Schmitz, gespeeld door David Kross en Kate Winslet. Als ze elkaar voor de eerste keer ontmoeten is hij 15, zij 35, toch ontstaat er een affaire tussen beiden. Een van de onderdelen daarvan, is dat zij zich laat voorlezen door hem, voordat ze met elkaar naar bed gaan. Ze raken uit elkaar, maar treffen elkaar weer na 8 jaar tijdens een naziproces, waar blijkt dat Hanna een bewaakster in een concentratiekamp is geweest. Ze weigert zich echter te verdedigen. Michael realiseert zich dat ze een geheim bewaakt dat zij als een grotere schande ziet dan moord.

1. Titanic (1997)

titanic

Deze absolute blockbuster draait om een aristocratisch 17-jarig meisje, gespeeld door Kate Winslet, op reis op het modernste schip van dat moment, de Titanic. Ze is op weg naar Amerika, om daar in een gearrangeerd huwelijk te treden. Omdat ze dit helemaal niet zitten, wil ze zelfmoord plegen, maar wordt tegengehouden door een arme kunstenaar, gespeeld door Leonardo DiCaprio. Er ontwikkelt zich een liefdesrelatie tussen beiden, die zijn dramatisch einde vindt in de ondergang van het schip. Het zou de meest succesvolle film ooit worden, en van de hoofdrolspelers Leonardo DiCaprio en Kate Winslet wereldsterren maken.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *