Beste Nieuwe Films op Netflix Mei 2017


0

De maand mei is weer voorbij, dus is het tijd om te kijken welke nieuwe films op de online streamingdienst de moeite waard zijn om te kijken. Wij kwamen tot het volgende lijstje:

War Machine (2017)

De films die Netflix zelf maakt krijgen steeds grotere budgetten. Ze wisten zelfs Brad Pitt te strikken voor de hoofdrol van War Machine. Hij speelt de hooggeplaatste generaal Glen McMahon die de leiding krijgt over de oorlog in Afghanistan. Om de oorlog voor eens en altijd te kunnen winnen hanteert hij een totaal nieuwe, radicale aanpak.

Pirates of the Caribbean 1 t/m 4

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge draait sinds deze maan in de bioscoop. Als je nog even je geheugen wilt opfrissen met de oude Pirates films helpt Netflix je handje.

Pixels (2015)

Hou je van de flauwe humor van Adam Sandler en Kevin James? Dan is Pixels de film voor jou! Aliens vallen de aarde aan in de vorm van klassieke video games. De beste gamers uit de jaren’80 zijn de enige die ze kunnen tegenhouden.

The Visit (2015)

Een mystery-thriller zoals we die kennen van regisseur M. Night Shyamalan. Door sommige gezien als de comeback van de regisseur, door andere gezien als wederom een mislukte film. De film was in ieder geval financieel een groot succes en zorgde ervoor dat hij in 2016 zijn echte comeback kon maken met “Split”.

Robin Hood (1973)

Elke maand voegt Netflix wel een klassieke Disney film toe. Deze maand kun je Robing Hood aan je kinderen introduceren. Hij steelt van de rijken en geeft aan de armen.

Kramer vs. Kramer (1979)

kramer-vs-kramer

Een klassieker: Kramer vs. Kramer gaat over de echtscheiding tussen carrièreman Ted en zijn vrouw Joanna Kramer, waarbij de zeggenschap over hun zoon Billy de tragische inzet wordt. Voor deze film ontving Meryl Streep haar allereerste Oscar, en wel voor beste vrouwelijke bijrol. De film kreeg in totaal vijf Oscars, onder meer voor beste mannelijke hoofdrol (Dustin Hoffman) en beste film.

Lord of War (2005)

Lord of War geeft een kijkje in de dubieuze wereld van wapenhandelaars. Nicolas Cage speelt er zo eentje, hij begeeft zich in de meest gevaarlijke plekken op aarde om zijn waar te slijten, maakt niet uit aan wie, terrorist of leger, zolang ze maar betalen.

Four Weddings and a Funeral

Romcom met Hugh Grant. In Four Weddings and a Funeral speelt hij een standvastige vrijgezel, die niet bezig is met het vinden van de liefde van zijn leven. Tijdens vijf verschillende evenementen (vier bruiloften en een begrafenis) ontmoet hij steeds dezelfde vrouw. Langzaam maar zeker moet hij zichzelf onder ogen komen, en toegeven dat hij misschien wel de vrouw van zijn dromen heeft gevonden.

Soof (2013)

soof

Dansen, heerlijk romantisch. Geen wonder dat Soof (Lies Visschedijk), bijna 40, helemaal verliefd wordt op choreograaf Jim (Dan Karaty). Soof, die een druk leven heeft met haar cateringbedrijf, haar drie kinderen en haar man, beseft op het laatste moment dat ze toch alles wil doen om haar gezin bij elkaar te houden. Gaat dat lukken, want haar man heeft ondertussen ook een relatie? Heerlijke Nederlandse romcom om gezellig met zijn tweetjes te bekijken onder een warm dekentje.

Satanic (2016)

Is horrorfilm Satanic heel goed? Nee, maar we vinden het wel fijn dat Netflix zoveel mogelijk recente films toevoegd.

Anthropoid (2016)

Het ook zeer recente Anthropoid is wel een goede film. Een oorlogsfilm over het plot van de Geallieerde om de verschrikkelijke SS Generaal Reinhard Heydrich, ‘slager van Praag’, om te brengen. Met onder andere Jamie Dornan en Cillian Murphy.

The Grey (2011)

Een survival film met Liam Neeson die na een vliegtuig crash het moet opnemen tegen een groep wolven in het ijskoude Alaska.

Wild Card (2015)

Voor de liefhebbers van Jason Statham actiefilms, alhoewel dit toch wel een van zijn matigste films is.

Crazy Heart (2009)

Mooie film over een country-zanger (gespeeld door Jeff Bridges) op leeftijd wiens carrière en leven in het slop zit. Wanneer zijn pad dat van Jean (Maggie Gyllenhaal), een jonge lokale journaliste, kruist, vindt Bad de smaak van het leven terug.

Dallas Buyers Club (2013)

Deze film is een beetje geïnspireerd op het leven van Ron Woodrood, gespeeld door Matthew McConaughey. Deze bijzondere figuur kreeg in 1986 te horen dat hij HIV had en nog maar kort te leven had. De bestaande medicijnen maken hem nog zieker. Hij begint daarom illegaal alternatieve medicijnen in de VS te smokkelen. Snel vindt hij aantrek bij een lotgenoot. Samen met zijn dokter vormen ze de Dallas Buyers Club. De FDA en farmaceutische industrie gaan echter snel in het verweer.

Oldboy (2003)

Keiharde misdaadfilm uit Zuid-Korea. Een man wordt zonder reden 15 jaar opgesloten in een kleine kamer. Zonder waarschuwing komt hij opeens vrij, hij gaat opzoek naar de reden van zijn gevangenschap. Als hij hoort dat zijn vrouw tijdens zijn afwezigheid werd vermoord, zweert hij wraak.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *