Top 11 bioscoopfilms die we zijn vergeten


0

Een nieuw jaar betekent dat er weer talloze nieuwe films uit gaan komen. Of je nu houdt van actie, drama of komedie: in januari 2018 zijn er weer genoeg films die je kunt gaan bekijken in de bioscoop. Ben je benieuwd naar de beste films die in januari uitkomen? Hier vind je een top 11.

11. Insidious: The Last Key (11 januari)

Dit vervolg op Insidious: Chapter 3, volgt het verhaal van Elise. Zij vertrekt naar New Mexico om een nieuw bedrijf te kunnen beginnen: spectral sightings. Specs en Tucker gaan haar helpen met dit nieuwe bedrijf en gaan bij haar inwonen in haar nieuwe huis. Wanneer ze samenwonen begint de strijd tegen de kwade geest die Elise achtervolgt. Specs en Tucker nemen de taak op zich om deze duistere geest te bestrijden.

10. Father Figures (18 januari)

De twee-eiige tweelingbroers Kyle en Peter zijn altijd onder de indruk geweest dat hun onbekende vader niet meer leefde. Op een dag ontdekken ze dat hij eigenlijk nog gewoon in leven is, maar hun moeder wil ze niet vertellen wie hun vader nou echt is. Daarom besluiten de broers om zelf op onderzoek uit te gaan en verschillende mannen te bezoeken die mogelijk hun vader zouden kunnen zijn.

9. Het Leven is Vurrukkulluk (25 januari)

Het bekende boek van Remco Campert is nu eindelijk verfilm. In het Leven is Vurrukkulluk worden er verschillende stellen gevolgd die allemaal bezig zijn met de liefde. Twee jonge mannen ontmoeten het mooie meisje Panda in het park, een getrouwde man verdenkt zijn vrouw van overspel en twee exen komen elkaar na jaren weer een keer tegen.

8. Maze Runner: The Death Cure (25 januari)

Thomas heeft allerlei verschillende obstakels overwonnen in de eerdere delen van Maze Runner, maar nu is het tijd voor zijn allerlaatste test. Hij gaat de strijd aan tegen WICKED en probeert een medicijn te vinden tegen de dodelijke Flare-ziekte. Tijdens deze laatste strijd lopen de spanningen hoog op en komen zijn vriendschappen onder druk te staan, terwijl Thomas vecht voor zijn leven.

7. 12 Strong (25 januari)

De oorlog in Afghanistan is steeds meer terug te zien op het witte doek. Ook deze film gaat over deze oorlog in het Midden-Oosten en vertelt het waargebeurde verhaal over een groep van 12 soldaten die naar Afghanistan worden gestuurd na de aanslag op 11 september. Hun doel is om de Taliban te bestrijden in dit gebied, wat zelfs voor de getrainde special force een ongekend grote uitdaging is.

6. Call Me by Your Name (11 januari)

De jonge Elio brengt de zomer door in de villa van zijn familie op het Italiaanse platteland. Zijn vader gaat een onderzoek uitvoeren tijdens de zomer en nodigt de academicus Oliver uit om hem te helpen. Langzaam maar zeker ontstaat er een romance tussen deze man en jonge Elio, wat natuurlijk prachtig tot zijn recht komt in het zomerse Italiaanse landschap.

5. Downsizing (25 januari)

De vervuiling van de aarde is een groot probleem waar wetenschappers al jaren een oplossing voor proberen te vinden. Er is nu een mogelijke oplossing gevonden: mensen kunnen gekrompen worden. Een stel doet mee aan een test van deze nieuwe techniek en heeft ineens de kans om een ontzettend luxe bestaan te leven in een speciale wereld voor kleine mensen.

4 The Commuter (11 januari)

Wat begon als een simpele reis tussen zijn huis en zijn werk, eindigt in een nachtmerrie. Michael neemt al 10 jaar dezelfde trein, maar deze keer is alles anders. Hij krijgt een mysterieuze opdracht om ongewenste gasten in de trein op te sporen. Langzaam maar zeker komt hij tot de conclusie dat hij verzeild is geraakt in een groot crimineel moordcomplot.

3. Taal is zeg maar echt mijn ding (18 januari)

Dit boek van Paulien Cornelisse gaat vooral over rare taalergernissen, maar is nu omgetoverd in een verhaal over de onhandige Anne. Zij heeft een voorliefde voor taal en alle rare dingen die daarbij komen kijken. Voor haar werk bij een tijdschrift krijgt ze alleen niet de kans om over de dingen te schrijven die ze echt leuk vindt. Net wanneer ze ontslag wil nemen, leert ze de charmante Rick kennen. Dat is reden genoeg om toch nog even te blijven.

2. You Were Never Really Here (4 januari)

Een oorlogsveteraan heeft een duister verleden, maar probeert zijn leven nu te beteren. Hij besluit om zijn energie te steken in het redden van meisjes die in de mensenhandel terecht zijn gekomen. Dit gaat goed, tot hij terechtkomt in een bordeel in Manhattan. Hij slaagt er niet in om het meisje uit dit bordeel te redden en wordt vanaf dat moment achtervolgd door corrupte criminelen. Zij willen het liefste wraak nemen op deze veteraan, waardoor zijn leven vanaf dat moment alles behalve veilig is. Met Joaquin Phoenix die voor zijn rol de Gouden Palm won in Cannes

1. All the Money in the World (11 januari)

Dit waargebeurde verhaal gaat over John Paul Getty III. Deze tiener werd in 1973 ontvoerd toen hij in Rome was. Getty is namelijk de kleinzoon van de miljardair met dezelfde naam. Zijn opa weigert alleen om het losgeld te betalen, waardoor John Paul Getty III vastzit bij zijn ontvoerders. Het is zijn moeder die de taak op zich neemt om haar zoon toch te bevrijden. Zij zet alles op alles om het geld bij elkaar te krijgen dat de ontvoerders voor het vrijlaten van haar zoon vragen. Van regisseur Ridley Scott en een hoofdrol voor Mark Wahlberg. Kevin Spacey had ook een rol in de film, maar werd op het laatste moment nog vervangen door Christopher Plummer (of cgi) vanwege de aanklachten van seksuele intimidatie tegen Spacey.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *