Top 10 Kanshebbers op de Oscar 2018 (film)


0

De Oscars komen er weer aan, de belangrijkste filmprijs voor Hollywoodfilms. Welke films zijn in 2018 de grote kanshebbers?

The Shape of Water

Een prachtige visuele film van regisseur Guillermo del Toro’s (misschien wel zijn beste werk tot nu toe). De vraag is of een liefdesverhaal tussen een zeemeerman en een doofstom meisje ook de Oscarjury kan begeren.

The Post (1 februari)

Pas in februari in de bioscopen, maar een film van Steven Spielberg met in de hoofdrollen Tom Hanks en Meryl Streep doet per definitie mee in de Oscar race.

Dunkirk

De oorlogsfilm Dunkirk was wederom een fantastische film van Christopher Nolan. De film draaide echter al in de zomer in de bioscopen en de vraag is of de film nog genoeg in het geheugen zit van de jury.

Call Me by Your Name

Call Me by Your Name, de sensuele, weelderige zomerfilm van Luca Guadagnino won alle prijzen op Sundance, en eigenlijk ook alle festivals die volgden. Het is dan ook de grote kanshebber op de Oscar voor best film. Enige twijfel is of de Oscars twee keer achter elkaar een film met als thema homoseksualiteit de prijs geven (in 2017 won Moonlight).

Vanaf 11 januari in Nederland in de bioscoop.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Martin McDonagh maakt niet veel films, maar als hij er eentje maakt weet je zeker dat deze origineel en verrassend is. Eerst In Brugges toen Seven Psychopaths en nu Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Frances McDormand gaat gegarandeerd een nominatie krijgen voor beste actrice en de film voor beste script. Maar wij verwachten ook een nominatie voor beste film.

Get Out

De film waarover het meeste is gezegd en geschreven in 2017 is waarschijnlijk de sociale thriller Get Out van Jordan Peele. Ondanks dat de film in februari al in de bioscopen draaide verwachten we toch een nominatie.

Lady Bird

Als er één film is met Momentum dan is het Lady Bird van Greta Gerwig (Frances Ha). Dit coming-of-age verhaal kreeg bijvoorbeeld al 4 Golden globes nominaties, een goede graadmeter voor de Oscars.

Darkest Hour

Net als Dunkirk is ook Darkest Hour een Tweede Wereldoorlogfilm. Gary Oldman zet op een geweldige wijze Winston Churchill neer. Oldman zal dan ook zeker een nominatie krijgen voor beste acteur, en misschien eindelijk een keer winnen!

The Florida project

The Florida project is de sterke, extreem emotionele film van Sean Baker (Tangerine). Zeer geliefd bij het publiek, maar het verhaal is waarschijnlijk te simpel om de Oscar ook echt te winnen.

The Big Sick

The Big Sick is waarschijnlijk de favoriete indiefilm van 2017. Een romcom, maar dan met meer diepgang. Een mooie combinatie van humor en drama. Zeker een nominatie waard.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *