20 Beste Films met Nicolas Cage


0

Een intense film te draaien? Vraag Nicolas Cage als lead-acteur. Deze man bouwde een carrière op van een indrukwekkend aantal karakters, meestal donker en geplaagde types, door allerlei onheil achtervolgd. Maar we zien hem ook in zachte, zelfs grappige rollen. Zij debuut maakte deze Amerikaan in 1982 in de film Fast Times at Ridgemont High. Tien jaar later kon hij al 4 miljoen dollar vragen voor een film. De laatste jaren staat hij ook bekend om zijn slechte films, dit heeft mede te maken met slechte financiële keuzes, hij moet de belastingdienst zoveel geld betalen dat hij zo’n beetje elke rol moet aannemen. Wij lijsten alleen zijn goede films op.

20. Gone in Sixty Seconds (2000)

Nicolas Cage als Memphis die in één nacht 50 auto’s stelen om het leven van zijn broer te redden. Hij trommelt zijn vroegere bende op. Ook aan Sara (Angelina Jolie in haar eerste blockbusterfilm), zijn voormalig lief, vraagt hij om te helpen. De laatste wagen zorgt echter voor moeilijkheden en wordt te laat geleverd.

19. National Treasure (2004)

Cage als een soort van nieuwe Indiana Jones, een heuse schattenjager. Al generaties is zijn familie opzoek naar een oorlogsbuit die na de Revolutie door de Founding Fathers werd verstopt. Drie jaar later zou er nog een vervolg gemaakt worden.

18. 8MM (1999)

8MM is niet voor de ‘faint at heart’ het speelt zich af in een duistere wereld namelijk van de snuff-movies, filmpjes waarop te zien is dat iemand wordt vermoord. Cage is een privé-detective die moet uitzoeken of een meisje op zijn video echt dood is. Hij raakt geobsedeerd door de zaak.

17. Kick-Ass (2010)

In deze superhelden film met helden zonder echte superkrachten speelt Cage “Big Daddy”. In een latex pak neemt hij het samen met zijn 11 jarige dochtertje “Hit-Girl” het op tegen de criminelen.

16. Con Air (1997)

Cage met lange haren. En bad luck. Hij heeft net een lange gevangenisstraf uitgezeten maar komt door goed gedrag vervroegd vrij. Hij wordt op een vliegtuig gezet. Helaas zit dat vol criminelen die naar een nieuw type gevangenis worden vervoerd. Een zekere Grissom (John Malkovich) heeft een plan liggen om al die criminelen in één keer te bevrijden. Gelukkig had deze film een mega-budget om al die spectaculaire beelden mee te maken, inclusief het spectaculair crashen van het vliegtuig op het einde van de film.

15. It could happen to you (1994)

Wat als, het lottobiljetje van je vrouw vier miljoen dollar blijkt waard te zijn, en je net beloofd hebt aan een willekeurige serveerster dat zij de helft van de opbrengst krijgt (die je op dat moment nog niet kende)? Dat overkomt Charlie, aka Cage, politieagent in New York. Volgende keer toch beter wat kleingeld op zak hebben, dan zo een belofte te moeten doen.

14. Bringing out the Dead (1999)

Cage aka Frank rijdt maakt deel uit van het medisch team van een ambulance. Hij werkt vooral ‘s nachts. Het werk heeft echter een enorme impact op hem. Hij blijft piekeren over een patiënte die hij niet heeft kunnen redden. De film werd geregisseerd door Martin Scorsese, maar niettegenstaande de kwaliteit, bleef hij een beetje onder de radar.

13. Wild at Heart (1990)

Een roadmovie en een brilliante love story. Tussen Nicolas Cage (Sailor) en Laura Stern (Lula) op het witte doek. Zo kan je deze movie samenvatten. Niet iedereen is echter opgezet met deze relatie. De schoonmoeder bijvoorbeeld, die een huurmoordenaar achter hen stuurt. Niet alleen omdat de man haar dochter van haar steelt, maar ook omdat hij iets belangrijks uit het verleden weet.

12. The Rock (1996)

The Rock is een kaskraker. Het is een spannende film, met een topcast. Naast Cage zien we ook Sean Connery en Ed Harris. Een groep mariniers bezet Alcatraz. Ze hebben een berg chemische wapens bij zich en eisen 100 miljoen. Bij niet betaling zullen er raketten met een dodelijk gas richting San Francisco afgeschoten worden. Een team met topexperten wordt ingezet.

11. Birdy (1984)

Een van de vroegere films van Cage, die gaat over een unieke vriendschap tussen twee mannen. Birdy is een Vietnamveteraan die zwaar getraumatiseerd is door de oorlog. Hij verblijft noodgedwongen in een psychiatrische instelling. Als kind dacht hij al te kunnen vliegen als een vogel. Ook nu denkt hij dat hij er een is. Hij zit dagenlang gehurkt op de rand van zijn bed, te staren naar het licht dat door een raam valt. Al (Cage) wordt opgeroepen, zijn jeugdvriend en eveneens gewonde Vietnamveteraan. Misschien bieden hun jeugdherinneringen een oplossing uit de psychose van Birdy?

10. Valley Girl (1983)

Cage met een opvallend 80ies kapsel (normaal natuurlijk in 1983). Het gaat over een klassiek liefdesverhaal. Het meisje, van het platteland, ontmoet een rebel uit de stad. Ze worden verliefd. Cage was 18 toen hij de film opnam.

9. Joe (2013)

30 jaar na Valley Girl zien we deze keer Cage (in deze film is hij Joe) met een ruige baard. Een ex-gevangene leeft een eenvoudig leven, in een poging zijn verleden achter zich te laten. Overdag werkt hij, ‘s nachts drinkt hij. Dan komt een jongeman aan in het dorp, wanhopig op zoek naar werk. En kan Joe misschien eindelijk iemands held worden. We zien hier dat Cage ook ‘softere’ rollen aankan.

8. Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2009)

Nicolas Cage als een verkrachter, moordenaar, drugsverslaafde en corrupte flik. Het is hem op zijn lijf geschreven. Hij moet een onderzoek leiden naar de moord op illegale immigranten. En dan heeft hij ook nog eens ruzie met een klant van een prostituee (Eva Mendes) waar hij verliefd op is.

7. Lord of War (2005)

Lord of War geeft een kijkje in de dubieuze wereld van wapenhandelaars. Cage speelt er zo eentje, hij begeeft zich in de meest gevaarlijke plekken op aarde om zijn waar te slijten, maakt niet uit aan wie, terrorist of leger, zolang ze maar betalen.

6. Matchstick Men (2003)

In de regisseursstoel zat Ridley Scott. Cage, of Roy in deze film, is een neurotische oplichter, net voor een lucratieve job. Maar dan ontmoet hij voor het eerst zijn 14-jarige dochter. Langzaamaan geraakt hij gewend aan het vaderschap en begint hij er zelfs van te genieten. Zijn dochter blijkt ook bijzonder geïnteresseerd in de baan van haar vader. Cage schakelt zonder problemen over van neuroot, naar crimineel naar liefhebbende vader in deze rol.

5. Adaptation (2002)

Yep, ook in comedy’s zien we Nicolas Cage. Charlie (Cage) is een screenwriter die probeert ‘The Orchid Thief’ te verfilmen. De film mixt de gebeurtenissen uit het boek met de pogingen van Charlie om er een film van te maken. 60 nominaties mocht deze film ontvangen, hij won ook één Oscar.

4. Raising Arizona (1987)

Cage speelt een kruimeldief en Holly Hunter een voormalige agente op wie hij tijdens zijn gevangenschap verliefd werd. Wanneer het koppel te horen krijgt dat ze geen kinderen kunnen krijgen, plannen ze de diefstal van een kind. Hun target wordt een industrieel, die net een vijfling kreeg. De ontvoering verloopt niet vlot, maar het koppel blijkt ook niet gezegend met veel mama en papa skills. Een Coen-broers comedy/drama.

3. Face/Off (1997)

Vast en zeker een van de signatuur films van de late dertigers vandaag. John Travolta en Nicolas Cage wisselen eigenlijk van gezicht. Een politieman (Travolta) krijgt het gezicht van een crimineel (Cage) die in coma ligt. Op die manier wil hij in de gevangenis infiltreren en informatie over een bom bekomen. Een bom die heel LA zou doen ontploffen. Ondertussen ontwaakt ook de crimineel met het gezicht van de politieman en neemt diens leven over. Spannend. En zou het echt kunnen? Zo van gezicht wisselen?

2. Red Rock West (1993)

Wanneer Cage aankomt in een klein dorpje wordt hij per ongeluk aangezien als een huurmoordenaar. Hij neemt het geld aan van een herbergier die zijn vrouw wil laten vermoorden. Die vrouw biedt hem echter nog meer geld om haar te laten leven. Hij vlucht met het geld, maar dan verschijnt de echte huurmoordenaar. Super spannend, neo noir en intelligent kat-en-muis spel.

1. Leaving Las Vegas (1995)

Cage is in deze film een alcoholist. Hij verliest zijn baan, gezin en ook zijn eigenwaarde. Zonder toekomstperspectief vertrekt hij naar Las Vegas, waar hij zich letterlijk dood wilt drinken. Maar dan ontmoet hij een prostituee (Elisabeth Shue), die wanhopig op zoek is naar liefde. Ze krijgen een relatie, die hen beiden enige tijd koopt.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *