Top 25 Beste Brad Pitt Films


1

William Bradley “Brad” Pitt, geboren op 18 december 1963, wordt gezien als een van de grootste filmsterren van deze tijd. In 1987 speelde hij in zijn eerste film, maar zijn echte doorbraak kwam in 1991 met zijn geweldadige rol in de film ‘Thelma and Louise’. Werd hij eerst vooral als een ‘mooiboi’ gezien, ondertussen is hij een zeer gewaardeerd acteur. Hij heeft verschillende awards gewonnen , waaronder een Golden Globe, en ondertussen in meer dan 50 (zeer gevarieerde) films gespeeld.

25. Killing Them Softly (2012)

killing Them Softly (2012)

24. Sleepers (1996)

sleepers

23. Burn After Reading (2008)

Burn After Reading

22. Meet Joe Black (1998)

meet joe black

21. Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles… (1994)

interview with the Vampire The Vampire Chronicles... (1994)

20. True Romance (1993)

true-romance

De rol van Brad Pitt in deze film van Tony Scott (geschreven door Quentin Tarantino) is slechts heel klein, anders had True Romance zeker een plek in de top 10 verdiend. Pitt speelt de altijd stonede Floyd.

19. A River Runs Through It (1992)

A River Runs Through It

Een van de eerste hoofdrollen van Brad Pitt. Hij speelt Paul, de zoon van een strenge dominee, hij is verslaafd aan gokken en vrouwelijk schoon. Zijn broer Norman is juist serieus en leergierig. Dit leidt tot grote spanningen .

18. World War Z (2013)

World War Z

In World War Z moet Brad Pitt het opnemen tegen een zombie invasie. Hij doet er alles aan om zijn gezin veilig te houden.

17. Troy (2004)

troy

16. Legends of the Fall (1994)

Legends of the Fall

15. Fury (2014)

Fury

14. The Curious Case of Benjamin Button (2008)

The Curious Case of Benjamin Button

h2>13. Kalifornia (1993)

Kalifornia

12. Thelma & Louise (1991)

Thelma & Louise

11. Babel (2006)

babel

Babel is geregisseerd door de briljante Alejandro González Iñárritu en kreeg 7 Oscar nominaties. In de film lopen vier verschillende verhaallijnen door elkaar. Pitt speelt Richard, die samen met zijn vrouw Susan (Cate Blanchett) een reis maakt door de woestijn van Marokko. Ze zijn hier om een trauma te verwerken, hun baby is gestorven aan wiegendood.

10. The Tree of Life (2011)

The Tree of Life

The Tree of Life gaat over het verhaal van de veertigjarige Jack O’Brien die terug denkt aan zijn jeugd. Als 11-jarige jongen wordt hij door zijn strenge vader Mr. O’Brien (Bratt Pitt) klaargestoomd voor de harde wereld, die hij leert kennen hij geconfronteerd wordt met slecht nieuws. Dit slechte nieuws heeft hem gemaakt tot wat hij nu is. Als volwassen man probeert Jack zijn weg te vinden in deze keiharde wereld.

9. Mr. & Mrs. Smith

Mr. & Mrs. Smith

‘Mr. & Mrs. Smith’ verteld het verhaal van John (Brad Pitt) en Jane Smith (Angelina Jolie) die op het eerste gezicht een doodnormaal huwelijk hebben. De spanning lijkt een beetje uit het huwelijk verdwenen, maar zonder dat John en Jane het van elkaar weten, behoren ze allebei tot de grootste huurmoordenaars van de wereld. Bovendien blijken de organisaties waarbij ze in dienst zijn ook nog eens elkaars concurrenten te zijn. Hun huwelijk krijgt een drastische wending als ze ineens elkaars doelwit zijn.

8. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
Jesse James (Brad Pitt) leidde in 1870 een beruchte bende die treinen en banken overviel. Robert Ford (Casey Affleck) heeft grote bewondering voor Jesse James en zou graag zoals Jesse James willen zijn. Robert droomde er altijd al van om opgenomen te worden in de bende van Jesse, maar als die droom uiteindelijk werkelijkheid wordt, blijkt het leven in de bende niet zo te zijn zoals de verhalen beschrijven. De spanning tussen de bendeleden neemt toe en de grens tussen vertrouwen en verraad wordt steeds onduidelijker.

7. 12 Monkeys (1995)

12 Monkeys

12 Monkeys speelt zich af in 1996. Een onbekend dodelijk virus verspreid zich razendsnel onder de mensheid. in 2035 is er nog maar 1% van de wereldbevolking over, die nu gedwongen ondergronds moeten leven. Om de oorzaak van het virus te achterhalen wordt crimineel James Cole met een tijdmachine terug in de tijd gestuurd.

6. Moneyball (2011)

Moneyball

Moneyball beschrijft het verhaal van de ‘Oakland Athletics’, een honkbalteam uit Californië. De club kampt met geldproblemen en de manager Billy Beane (Brad Pitt) moet met het te besteden geld een nieuw team samen zien te stellen. Samen met zijn assistent Peter Brand (Jonah Hill) weet hij een team samen te stellen dat compleet is opgebouwd uit spelers die de computer doormiddel van analyses heeft uitgekozen. Met dit team zullen ze het moeten opnemen tegen top clubs in de World Series.

5. Ocean’s Eleven (2001)

Ocean's Eleven

Na een vier jaar lange gevangenisstraf wordt Danny Ocean eindelijk vrijgelaten. Hij viert dit doormiddel van het plannen van een aantal overvallen op meerdere casino’s in Las Vegas. Het lijkt een onmogelijke klus en daarom stelt Ocean een topteam samen om uiteindelijk een buit van 150 miljoen dollar binnen te halen. Al snel blijkt dat het geld niet de enige reden is voor Ocean om de overvallen te plegen.

4. Inglourious Basterds (2009)

Inglourious Basterds

In het door de Duitsers bezette Frankrijk weet Shosanna Dreyfus nog maar net te ontkomen bij een brute moord. Ze vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt. In Parijs lukt het haar om een filmtheater te runnen. Ondertussen is een groep Joodse soldaten onder leiding van Aldo Raine (Brad Pitt), bekend als ‘The Basterds’, een aanval op de Duitsers aan het plannen. Het plan is om tijdens een Duitse film première een aantal nazileiders op brute wijze om te brengen. De film première wordt gehouden in het theater van Shosanna Dreyfus, ook zij weet niet of ze haar wraakgevoelens in bedwang kan houden.

3. Snatch (2000)

Snatch

Turkish, een bokspromotor, en zijn beste vriend Tommy raken in de problemen wanneer top crimineel Brick Top hun in de wereld van ‘match fixing’ betrekt.
Ondertussen raakt een 84 karaats diamant verloren bij een poging de diamant te stelen. Hierdoor moet de opdrachtgever voor het stelen van de edelsteen naar Engeland komen.
De zaken lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar door een onverwachte twist wordt er een kettingreactie aan problemen veroorzaakt.

2. Se7en (1995)

Se7en

De jonge detective David Mills (Brad Pitt) wordt door de veteraan William Somerset (Morgan Freeman) opgeleid om Somerset op te volgen als hij met pensioen gaat. Somerset heeft nog maar zeven dagen te gaan, als hij en de nieuweling Mills worden geconfronteerd met een reeks van gruwelijke moorden. Samen ontdekken ze dat de moorden allemaal met elkaar verbonden zijn, ze verwijzen allemaal naar één van de zeven hoofdzonden. Somerset en Mills raken steeds dieper verzeild in spel dat de moordenaar met ze speelt. De enige manier om de moordenaar te pakken lijkt om het spel uit te spelen.

1. Fight Club (1999)

Fight Club

The first rule of fight club is you do not talk about fight club


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *