15 Beste Films met Actrice Salma Hayek


1

De populaire Amerikaans-Mexicaanse actrice Salma Valgarma Hayek Jiménez (1966) laat al jarenlang menig mannenhart sneller kloppen. Naast het acteren komt de gevierde actrice samen met o.a. Michelle Obama, Malala en koningin Rania van Jordanië op voor de rechten van vrouwen wereldwijd omdat ‘hun moed haar kracht geeft.’ In dit lijstjes kijken we naar de beste films die Salma Hayek tot nu toe heeft gemaakt.

15. 54 (1998)

54

54 Vertelt het fascinerende verhaal van club Studio 54 waar de betere kringen van New York hun avonden sleet in de laten jaren ’70. Ryan Philipe speelt de 19 jaar oude Shane O’Shea Salma die het schopt tot barman in de club. Hayek speelt in deze film de rol van een fabuleuze disco diva.

14. Wild Wild West (1999)

Wild Wild West

In Wild Wild West speelt Hayek de rol die ze het vaakst speelt, de aantrekkelijke dame in nood. Tgenspelers zijn Will Smith en Kevin Kline in deze humoristische actiefilm.

13. Timecode (2000)

Timecode (2000)

In Timecode lopen vier films synchroon naast elkaar. De film geeft anderhalf uur uit het leven van vier personen uit Hollywood weer en werd als innovatief en experimenteel omschreven. Met name door de kus scene tussen Salma Hayek en tegenspeelster Jeanne Tripplehorn is de film bekend geworden.

12. The Faculty (1998)

The Faculty

In de science fiction film The Faculty spelen o.a. Salma Hayek, Elijah Wood (die later wereldwijd bekend werd als Frodo in The Lord Of The Rings films) en de Nederlandse Famke Janssen als tieners en hun strijd tegen een buitenaardse parasiet.

11. Here Comes the Boom (2012)

Here Comes the Boom

Een luchtige feel good movie waarin Kevin James een sullige biologieleraar speelt. Wanneer een collega zijn baan lijkt kwijt te raken wegens bezuiniging gaat hij geld inzamelen door als mee te doen aan een MMA gevecht. Salma speelt de schoolarts waar hij al tijden een oogje op heeft.

10. Grown Ups (2010)

Grown Ups

In Grown Ups (2010) en Grown Ups 2 (2013) het verhaal van vier jeugdvrienden die bij elkaar komen om goede oude tijden te herbeleven. Hilarisch is de scene in de yogaklas waarin de vrouwen les krijgen van ‘een invaller’.

9. Lonely Hearts (2006)

Lonely Hearts

Het waargebeurde verhaal Lonely Hearts vertelt hoe Martha Beck en Raymond Fernandez eind jaren veertig als de ‘Lonely Hearts killers’ Amerika in de greep van angst hield. Het beruchte duo werd gespeeld door John Travolta en Salma Hayek.

8. Everly

everly

Salma Hayek als vrouwelijke actieheld, wie had het kunnen denken, in Desperados deed ze natuurlijk wel haar best maar moest ze toch vooral door Antonio Banderas gered worden. In Everly slaat ze op brute wijze een grote groep moordenaars van zich af.

7. Once upon a Time in Mexico

Once upon a Time in Mexico salma

Een stijlvolle misdaad/actiefilm en het laatste deel uit de Mariachi-trilogie . Hayeks rol is een stuk kleiner dan in Desperado.

6. After the Sunset (2004)

After the Sunset

Na een geslaagde diamantroof trekken Max Burdett (Pierce Brosnan) en zijn knappe partner Lola (Salma Hayek) zich terug op een tropisch eiland om van hun pensioen te gaan genieten. Dit lijkt te lukken totdat FBI-agent Stan Lloyd (Woody Harrelson) de achtervolging inzet.

5. Bandidas (2006)

Bandidas

Sara Sandoval (hayek) en Maria Alvarez (Penélope Cruz)zijn elkaars tegenpolen. Sara is keurig opgevoed en Maria is een boerendochter. Wanneer Sara’s vader wordt vermoord en het land van Maria wordt ingepikt hebben ze een gezamenlijk doel, wraak!

4. Dogma

Dogma

In Dogma van regisseur Kevin Smith wordt de Amerikaanse cultuur en het geloof met flink wat humor en spot op de hak genomen. De hoofdrollen zijn voor Ben Affleck en Matt Damon. Salma Hayek speelt een engel, maar dan wel eentje die in de stripclub werkt!

3. From Dusk Till Dawn (1996)

from Dusk Till Dawn

De grote doorbraak van Salma Hayek in een film geschreven door Quentin Tarantino en geregisseerd door Robert Rodriguez. Is het een trhiller of een horror? Het ligt er maar net aan welk deel van de film je bekijkt.
Hayek laat een onvergetelijke indruk achter als Santanico Pandemonium, haar striptease act is misschien wel een van de meest sexy scenes ooit.

2. Desperado (1995)

Desperado

Desperado is het vervolg op de film ‘El Mariachi’ (1992) een film die regisseur Robert Rodriguez bijna zonder budget maakte. Voor Desperado had hij een budget van drie miljoen dollar en kon hij Antonio Banderas en Salma Hayek voor de hoofdrollen strikken.

1. Frida (2002)

Frida

In de film Frida speelt Salma Hayek de intens levende, artistieke en talentvolle schilderes Frida Kahlo. Voor de rol kreeg ze een Oscar nomimatie.


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *