Alles voor jouw thuisbioscoop


0

Vanaf de bank, in bed of in de keuken: je kunt tegenwoordig overal films en series kijken. Maar voor de echte filmfanaten onder ons, is er niks beter dan jouw eigen thuisbioscoop. Zeker nu we veel thuis zijn en niet naar de gewone bioscoop kunnen. Maar wat heb je nou nodig voor een eigen thuisbioscoop?

Verduisterende raamdecoratie

Heb jij weleens daglicht in een bioscoopzaal gezien? Precies, wij ook niet! Verduisterende raamdecoratie is daarom onmisbaar voor jouw thuisbioscoop. Afhankelijk van de ramen en jouw smaak, kun je voor verduisterende gordijnen, rolgordijnen of plisségordijnen kiezen. Rolgordijnen zijn perfect voor een minimalistisch interieur. Een plissé gordijn past zelfs op de moeilijkste ramen en zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor dakramen en draai- en kiepramen. Voor de optimale bioscoopsfeer hang je natuurlijk verduisterende overgordijnen in rood velours op.

Beeld en geluid

Het beeld en geluid zijn cruciaal voor een geslaagde thuisbioscoop. Ga voor een grote tv met hoge resolutie als je de films in de beste kwaliteit wil zien. Je kunt ook een beamer aanschaffen en de film op een speciaal cinemadoek projecteren. Hier zit wel een prijskaartje aan! Vind je de beeldkwaliteit minder belangrijk en gaat het jou vooral om de knusse bioscoopsfeer? Dan kun je het beeld ook op een wit doek of een witte muur projecteren. Voor het geluid is een surround sound system onmisbaar. Met een goede set is het geluid kraakhelder en is het net of jij midden in de film zit, net als in de bioscoop!

Bioscoopstoelen

Als je veel uren besteedt aan het kijken van films en series is het natuurlijk belangrijk dat je comfortabel zit. Zorg daarom voor een comfortabel zitmeubel, zoals een bank of loveseat. Voor de optimale bioscoopbeleving kun je tegenwoordig ook bioscoopstoelen bestellen. Dit zijn meerdere relax fauteuils die aan elkaar bevestigd zijn. Ze zijn er zelfs met een gat in de leuning voor jouw drankje. Zo is het net of je echt in de bioscoop zit!

Kijken maar!

Dit zijn de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor een eigen thuisbioscoop. Natuurlijk kun je de thuisbioscoop nog helemaal naar wens aankleden. Hang bijvoorbeeld jouw favoriete filmposters aan de muur of hang een plank op voor al jouw action figures. Is de bioscoop af? Haal kleine flesjes frisdrank in huis, sla genoeg popcorn in, check onze filmlijstjes en het kijken kan beginnen!


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *