5 Beste 360 graden camera’s


0

Een 360 graden camera is natuurlijk perfect om de omgeving om je heen vast te leggen. Dit keer maak je geen uitsnede, maar leg je exact de omgeving vast. Normaal gesproken is het best lastig om een mooie 360 graden foto te maken. Tenzij je gebruik maakt van een speciale 360 graden camera. Natuurlijk moet je nog steeds rekening houden met de omgeving om je heen. Maar je kan nu nog beter de complete omgeving in één foto vastleggen. Uiteraard kan je deze foto delen op social media. Wij hebben de 5 Beste 360 graden camera’s voor je verzameld.

Lijst met 5 Beste 360 graden camera’s

GoPro Max

De GoPro Max is eigenlijk meer dan gewoon een traditionele 360 graden camera. Met deze camera kan je namelijk echt alles om je heen vastleggen. Je hoeft hiervoor niet meer zelf meerdere foto’s te maken. Met één klik op de knop maak je een panorama foto. Naast 360 graden foto’s kan je zelfs 360 graden video opnames maken. Dit zorgt voor een meeslepende opname vanaf je eigen locatie. Uiteraard kan je de GoPro Max ook nog gebruiken voor prachtige videopnames. De camera is robuust en gemaakt voor sporters en ook nog eens waterdicht. In de hero modus kan je zelfs een livestream met je vrienden starten en live de beelden van je vakantie streamen.

360 Fly

De 360 Fly camera is speciaal ontwikkelt om je omgeving in 360 graden vast te leggen. Je kan hiermee levensechte video’s en foto’s maken. De interactieve video’s zorgen voor een unieke innovatie als je ze 360 graden kan draaien. Vanuit elk oogpunt kan je nu beelden vastleggen. Horizontaal kan je de fly gebruiken voor 360 graden fotografie of film. Maar de camera kan ook 240 graden verticaal foto’s en filmpjes opnemen. De camera is waterdicht en daardoor echt overal te gebruiken.

Samsung R210 Gear 360

Ben je op zoek naar gebruiksvriendelijke 360 graden camera? Dan kom je uit bij de Samsung R210 Gear 360. Je kan hiermee haarscherpe foto’s maken of in 4K 360 graden video’s maken. Het is zelfs mogelijk om jouw 360 graden video’s live te streamen via Facebook of Youtube. Als je gaat streamen, dan gebeurt dit standaard in Full HD kwaliteit. Je kan de camerabeelden eenvoudig aanpassen door gebruik te maken van de ingebouwde filters. Er zijn in totaal 20 filters waar je uit kan kiezen.

Insta360 One R Twin

De Insta360 One R Twin is eigenlijk net zoals een GoPro een zogenaamde action camera. Je kan deze camera gebruiken om opnames te maken tijdens het sporten. Met een touchscreen stel je de camera eenvoudig in. De actioncamera heeft een 4K lens en een 360 graden Dual lens. Je kan 360 graden foto’s en filmpjes maken en de camera zelfs gebruiken om te vloggen. Dankzij het scherm aan de voorzijde zie je direct de opnames terwijl je ze maakt. Uniek is dat je met deze camera zelfs in 3D kan filmen!

Ricoh Theta Z1

Ben je op zoek naar een professionele 360 graden camera? Dan kom je uit bij de Ricoh Theta Z1. Deze camera is speciaal gebouwd voor 360 graden fotografie. De foto’s worden gemaakt met 23 megapixels. De camera wordt vaak gebruikt door professionele fotograven die bijvoorbeeld een 360 graden foto van een woning maken. De camera kan verbonden worden met wifi om direct een foto up te loaden. Daarnaast kan je er ook video-opnames mee maken. De camera is hierin HD Ready.

Veelgestelde vragen

Waar moet je opletten als je 360 graden foto’s wilt maken?

Gebruiksgemak is ongelofelijk belangrijk. Als je een 360 graden foto zelf moet monteren, dan ben je hier lang mee bezig. Het is handig om gewoon een camera aan te schaffen die met één druk een 360 graden foto maakt.

Kan je met een 360 graden foto ook filmen?

De meeste 360 graden fotocamera’s hebben ook de optie om een 360 graden filmopname te maken. Je kan deze bijvoorbeeld op Social Media posten.

Wat kan je met een 360 graden foto?

Een 360 graden foto kan je eigenlijk alleen digitaal gebruiken. Maar dit geeft juist wel een heel goed beeld van de omgeving waar je bent. Dit is een leuke herinnering voor later na een reis in het buitenland.

Maak je met een 360 graden camera ook gewone foto’s?

Sommige camera’s hebben zeker weten ook de optie om gewone foto’s te maken. Maar vaak wordt deze camera echt specifiek ernaast gekocht voor 360 graden fotografie.


Like it? Share with your friends!

0
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *