Zo maak jij een thuisbioscoop


0

Waarschijnlijk droomt menig huishouden hiervan: een thuisbioscoop. Veel mensen denken dat een thuisbioscoop inrichten moeilijk is, maar niets is minder waar. Je hebt alleen een to-dolijst nodig, de juiste meubels en apparatuur van goede kwaliteit en jouw thuisbioscoop is gerealiseerd. En bovendien kun je het zo mooi maken als je zelf wil; het is immers jouw geld. Hieronder bespreken wij de stappen waarin jij binnen no time een thuisbioscoop kunt creëren.

1 De kamer inrichten

Voor het inrichten van de thuisbioscoop is het natuurlijk belangrijk dat je een kamer in jouw huis over hebt. De grootte van de kamer maakt niets uit: geen kamer is te klein voor een thuisbioscoop. Wel heb je hier andere apparatuur voor nodig dan een grote kamer.

De eerste stap is om de ramen in de kamer donker te maken. Zorg dus voor dikke gordijnen die een verduisterende werking hebben, zodat er geen licht de kamer kan binnendringen. Daarnaast is het een echte must om vloerbedekking of een tapijt te leggen in de thuisbioscoop, net als de grote bioscopen. Een harde vloer weerkaatst namelijk het geluid. Kies dus niet voor laminaat of een andere harde vloer als je wil genieten van het optimale bioscoopgevoel. Nu is het tijd om de kamer in te richten. Je kunt kiezen voor echte bioscoopstoelen, die je vaak op internet kunt vinden. Ook kun je kiezen voor jouw eigen chillbank, of zitzakken die je eenvoudig kunt verplaatsen: de keuze is aan jou. Vergeet de tafels niet waar je de bakken popcorn met de bijbehorende drankjes op kwijt kunt.

2 Voldoende ventilatie

Vooral bij kleine kamers kunnen de temperaturen hoog oplopen wanneer je met meer mensen in de thuisbioscoop zit. Zorg daarom dat er genoeg ventilatie in de thuisbioscoop aanwezig is. Zet daarom van tevoren een raampje open of zorg voor een ventilator in de ruimte. Zo blijft de ruimte aangenaam wanneer je met z’n allen een film aan het kijken bent. Niets is namelijk zo vervelend dat er mensen in en uit de ruimte lopen om even een fris luchtje te scheppen. Of wanneer er een raampje wordt geopend waardoor er veel daglicht in de kamer komt.

3 Het ultieme geluid

We herkennen de bioscoop natuurlijk aan zijn opvallende geluid, de harde bass en de surrounding – het geluid dat van alle kanten komt dat het gevoel geeft alsof je in de film zit. Als je dit gevoel wil nabootsen, is het belangrijk om te zorgen voor een goed geluidssysteem. Dit hangt natuurlijk wel af van jouw budget en de grootte van jouw thuisbioscoop. Wel is aan te raden om een set te kiezen van minimaal vijf speakers en een subwoofer, of een set van zeven speakers en een subwoofer. Het is belangrijk dat je de subwoofer vooraan plaatst, gericht naar de zitplaatsen. De andere speakers zet je verdeeld over de kamer neer.

4 Een grote televisie of beamer

Ook weer afhankelijk van de grootte van de kamer is of je kiest voor een beamer of voor een televisie. Als de ruimte het toelaat is het aan te raden om een beamer te kiezen. Zo krijg jij het ultieme bioscoopgevoel wanneer jij aan het genieten bent van de vele films. Er bestaan ook voor de kleinere ruimtes beamers: met een beamer houd je zelfs meer ruimte over dan wanneer je kiest voor een tv. Als je wil genieten van goede beeldkwaliteit, is een televisie eigenlijk niet te missen. Let wel op de bijkomende kosten van een thuisbioscoop. Je gaat waarschijnlijk meer energie verbruiken dan dat je hiervoor deed. Het loont daarom om te kiezen voor een goedkopere energieleverancier. Je kunt eenvoudig energie vergelijken via verschillende websites, zodat jij zonder zorgen veel films kunt bekijken in jouw eigen gerealiseerde thuisbioscoop.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *