Films over voetbal


0

Dit zijn de leukste films over voetbal

Voetbal is niet voor niets de populairste sport op deze aarde. Er wordt geschat dat er wereldwijd meer dan 4 miljard mensen de teamsport volgen. Dat is meer dan de helft van de totale bevolking! Voetbal leeft. Het verbindt mensen van andere afkomsten en geeft ze iets om in te geloven. Inmiddels is het een hele industrie. Denk daarbij niet alleen aan tickets voor wedstrijden, maar ook aan shirts, videogames, wedden op voetbal en niet te vergeten; voetbalfilms. Door de jaren heen zijn er heel wat films gemaakt die om deze teamsport draaien. Sommigen recreëren waargebeurde verhalen, anderen spelen meer in op de fantasie. Vandaag zetten we een paar van de leukste films over voetbal in de spotlight.

All Stars

Veel mensen kennen de succesvolle serie All Stars, maar dit begon allemaal met de film All Stars uit 1997. In deze tragische komedie spelen zeven vrienden al van jongs af aan in hetzelfde elftal bij hun amateurclub Swift Boys. Ze bakken er eigenlijk geen pepernoot van, maar dat maakt voor hen niet uit. Als het team komend weekend hun vijfhonderdste wedstrijd speelt wil aanvoerder Bram daar een groot feest van maken. Zijn teamgenoten hebben daar echter geen zin in en twijfelen of het niet eens tijd is om te stoppen. Lukt het Bram om hen over te halen met alle problemen die op de achtergrond spelen?

The Damned United

Deze op de gelijknamige bestseller gebaseerde film staat bekend als een van de beste voetbal films aller tijden. Nadat Engeland zich niet kwalificeerde voor het WK van 1974, werd trainer Alf Ramsey vervangen door Don Revie. Revie had er net een zeer succesvolle reeks op zitten bij Leeds United en wordt daar opgevolgd door Brian Clough. Clough is echter een felle criticus van Leeds vanwege hun gewelddadige en felle speelstijl. Uiteindelijk wordt Clough al na 44 dagen ontslagen na slechte resultaten en conflicten met spelers. Hij wordt uitgenodigd voor een tv-show waar hij zich niet alleen moet verantwoorden tegenover het hele land, maar ook rivaal Don Revie. Kan Clough zijn carrière nog redden?

Gek van Oranje

Gek van Oranje is een film die de Oranjegekte tijdens het WK van Zuid-Afrika van 2010 perfect verbeeld. We volgen een aantal verschillende verhaallijnen die elkaar gedurende de de film kruisen, met voetbal als rode draad. Zo probeert Merel zwanger te worden van haar vriend Duco, die meer interesse heeft in hoe het Nederlands Elftal presteert. Michael en Janice staan op het punt om te trouwen in Oranje stijl als Michael een hartaanval krijgt en moet profvoetballer Roy het doen met een reserverol in Zuid-Afrika als hij een mooie schoonmaakster ontmoet. Deze film zit vol humor en brengt je weer helemaal in de stemming, zelfs nu we het nog even moeten doen met de Eredivisie.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *