Top 10 Beste Films met Jennifer Garner


1

Jennifer Garner speelde in vele nietszeggende tv series en films tot ze in 2000 in Dude, Where’s is my Car haar eerste echte grot rol kreeg. Een reeks aan populaire films volgden, van het zoetsappige tot het actie genre. Haar bekendste rol is overigens niet op het grote scherm maar op tv, namelijk in de actieserie Alias. Naast haar acteerwerk is ze ook nog bekend als activiste voor kinderrechten, bijvoorbeeld bij de organisatie Save the Children. Verder organiseert ze acties tegen paparazzi die kinderen van beroemdheden lastig vallen.

10. Daredevil (2003)

Ben Affleck (haar latere echtgenoot) is in deze film Matt Murdock. In zijn jeugd kwam hij in aanraking met radioactief afval waardoor hij blind werd. Nu is bij een ernstige advocaat. Maar hij is ook Daredevil, zijn alter ego die onrecht bestrijdt als het hem in de rechtszaal niet lukt. In deze film, gebaseerd op de Marvel Comics, is Garner Elektra Natchios. Een knappe jongedame waar Matt verliefd op is. Ze kan haar mannetje slaan, want ze is gespecialiseerd in gevechtssporten.
Jennifer heeft de pech dat ze is gecast in Marvel films voordat deze echt goed werden (vanaf Iron Man). Daredevil en Elektra worden gezien als twee van de slechtste superhelden films ooit!)

9. Valentine’s Day (2010)

In deze romantische comedy/ensemblefilm lopen verschillende verhaallijnen door elkaar, maar ze blijken allemaal wat met elkaar te maken te hebben. Kortom er zit heel wat vaart in deze prent. Het is Valentijn in LA. Alle karakters kampen met liefdesverdriet. Voor de ene is de dag van de liefde een geschenk, voor de andere een nationale ramp. Garner zit in de verhaallijn waar de bloemist (Ashton Kutcher) na een huwelijksaanzoek aan zijn vriendin, eigenlijk beseft dat hij verliefd is op een andere vrouw, een vroegere vriendin. Die significant other is Jennifer. Oeps.

8. Catch and Release (2006)

Jennifer in een romantisch drama. Ze is Gray, wiens verloofde plotseling overlijdt. Langzaamaan probeert ze haar leven terug op poten te zetten. Maar steeds meer geheimen van haar man komen bovendrijven. Ondertussen voelt ze zich steeds meer aangetrokken tot een man van wie ze niet had verwacht dat ze er verliefd op kon worden.

7. Draft Day (2014)

Draft Day is een dag waar sportteams de mogelijkheid krijgen om nieuwe talenten aan te trekken. Kevin Costner is een manager van de Cleveland Browns, die een getalenteerde speler wil aantrekken die het team van de ondergang moet redden. Maar hij is niet de enige die op deze speler aast. En welke andere spelers zal hij er voor moeten opofferen? Is deze transfer überhaupt wel de moeite waard? Jennifer is Ali Parker, zijn geheime vriendin bij de club, die hem net heeft verteld dat ze zwanger is van hem.

6. The Invention of Lying (2009)

Beeld je eens in, dat we in een wereld leven waar nog nooit iemand heeft gelogen. Wel, zo is het in deze film. Een slimmerd, Mark (Ricky Gervais), ‘ontdekt’ het liegen. Hij gebruikt het om in zijn job, hij is scriptschrijver, hogerop te komen. Tegelijkertijd wil hij zo the object of his desire Anna (Jennifer Garner) veroveren. Zij is niet echt tuk op hem, omwille van zijn uiterlijk en zijn financiële situatie. Film geschreven door Ricky Gervais en ook good old Rob Lowe speelt een rol. Die probeert Anna natuurlijk ook het hof te maken. Grappige film!

5. Dude, Where’s is my Car (2000)

Het verhaal van deze film is bekend. Twee jonge kerels worden wakker na een avondje feesten, en weten niet meer waar ze hun wagen hebben geparkeerd. Langzaamaan wordt duidelijk wat ze de vorige avond allemaal hebben uitgestoken. Jennifer is Wanda, een deel van een tweeling en één van de vriendinnen van de heren, die zich vertwijfeld afvraagt wat er allemaal aan de hand is. Zeker als hun borsten beginnen te groeien.

4. 13 Going on 30 (2004)

Je voelt het al een beetje aankomen, deze film gaat over een meisje van 13 dat droomt dat ze haar tienerjaren al is ontgroeid en al 30 is. Dan krijgt ze van haar beste vriend een toverpoeder, waar ze al haar dromen kan mee laten uitkomen. In haar nieuwe leven is ze een succesvolle uitgever, maar haar vriend is ze kwijtgeraakt. Geweldige film voor een meidenavond.

3. The Kingdom (2007)

Een stuk serieuzere film is dit. Jamie Foxx leidt een anti-terrorisme eenheid die de verantwoordelijken van een aanslag op Amerikaanse burgers moet gaan opsporen. Eenmaal op het terrein merkt hij dat deze opdracht niet eenvoudig zal zijn. De levens van de teammembers komen op het spel te staan. Garner is een van de agenten, Janet Mayes.

2. Dallas Buyers Club (2013)

Deze film is een beetje geïnspireerd op het leven van Ron Woodrood, hier gespeeld door Matthew McConaughey. Deze bijzondere figuur kreeg in 1986 te horen dat hij HIV had en nog maar kort te leven had. De bestaande medicijnen maken hem nog zieker. Hij begint daarom illegaal alternatieve medicijnen in de VS te smokkelen. Snel vindt hij aantrek bij een lotgenoot. Samen met zijn dokter vormen ze de Dallas Buyers Club. De FDA en farmaceutische industrie gaan echter snel in het verweer. Garner is Dokter Saks, die hem helpt in zijn strijd.

1. Juno (2007)

In deze oscarwinnende film raakt een 16-jarige jongedame ongewenst zwanger. Dan ontmoet ze een koppel, Mark en Vanessa, waarin ze de perfecte adoptieouders ziet. Garner speelt Vanessa, die ongewenst kinderloos is maar altijd van zichzelf wist dat moeder worden haar hoogste betrachting zou zijn. Ze weet niet goed hoe ze haar moet gedragen in het bijzijn van de biologische moeder van haar toekomstig kind. Maar dan beslist het koppel te scheiden.


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *