Top 15 Beste Feelgood Films


0
LLL d 29 _5194.NEF

Feelgood films horen tot de populairste filmgenres aller tijden. Wie wil er nou niet voor de televisie kruipen en helemaal opgevrolijkt worden door deze fijne films? Jong en oud kunnen genieten van een goede Feelgood film. Ben je benieuwd welke films de beste aller tijden zijn? Wij zetten de top 15 voor je op een rijtje.

15. 50 First Dates (2004)

Daten is niet altijd even makkelijk, laat staan wanneer je date lijdt aan ernstig geheugenverlies. Keer op keer moet Henry (Adam Sandler zich aan Lucy (Drew Barrmore bewijzen omdat ze zich niks herinnert van hun vorige date. Deze film biedt de perfecte combinatie tussen romantiek en komedie, waardoor hij nog steeds geliefd is.

14. Chef (2014)

Wat laat mensen nou beter voelen dan lekker eten? Dat is waar de film Chef om draait. Chef Carl maakt de keuze om zijn liefde voor goed eten aan te wakkeren door zijn vaste baan te verlaten en een eigen foodtruck te openen. Met Dustin Hoffmann in de rol van tegenwerkende restauranteigenaar kan deze film niet misgaan.

13. The Bucket List (2007)

Een verhaal over twee mannen (Jack Nicholson en Morgan Freeman) met kanker lijkt allesbehalve feelgood te zijn. Maar deze mannen gaan niet bij de pakken neer zitten. Ze besluiten samen om alles waar ze van droomden waar te maken, in de hoop dat ze hun bucketlist helemaal kunnen afwerken voordat het te laat is.

12. Eddie the Eagle (2016)

De beste films gaan over een underdog met een grote droom. Eddie the Eagle is de bijnaam van Eddie Edwards, de eerste Engelsman die wil schansspringen op de Olympische Spelen. Met zijn gebrek aan geld en knullige bril heeft niemand vertrouwen in hem, maar Eddie vecht gewoon door.

11. The Holiday (2006)

Twee vrouwen die elkaar niet kennen besluiten van huis te ruilen om even weg te komen uit hun eigen ongelukkige levens. De vakantie in een ander huis is meteen een vakantie naar het leven van de ander. Deze film is gevuld met pure romantiek, maar comedian Jack Black zorgt voor de nodige humor.

10. Pitch Perfect (2012)

Een film over een a-capellagroep klinkt misschien niet hilarisch, maar dat is Pitch Perfect zeker wel. De scherpe humor en absurde plotlijnen in deze film zorgden ervoor dat Pitch Perfect binnen de kortste keren een wereldwijde hit werd. Het is dan ook de ideale film voor iedereen die wil lachen en zingen tegelijkertijd. (en staat dus ook hoog in onze lijst van meidenfilms)

9. Juno (2007)

Normaal gesproken is een film over een tienerzwangerschap een zwaar drama. Juno is anders, want deze tiener heeft relativeringsvermogen en humor. Haar onzekere beste vriend is de vader, maar Juno heeft van niemand hulp nodig om haar kleine probleempje op te lossen.

8. The Full Monty (1997)

Je bent ontslagen en hebt geen uitzicht op een nieuwe baan. Wat doe je dan? Deze staalwerkers raken geïnspireerd door de Chippendales en besluiten te oefenen om de beste stripact ooit neer te zetten. Dat brengt natuurlijk wel wat ongemakkelijkheid met zich mee.

7. Groundhog Day (1993)

“It’s groundhog day!” Dat is de zin waarmee chagrijnige journalist Phil iedere dag wakker wordt. Zijn gevangenschap in deze nutteloze feestdag begint hem na een tijdje gek te maken. Bill Murray speelt de hoofdrol in deze romantische komedie als geen ander, en na het zien van deze film zul je de rare Amerikaanse traditie van Groundhog Day nooit meer vergeten.

6. Midnight in Paris (2011)

Er is voor veel mensen geen stad zo romantisch als Parijs. Dat geldt ook voor de hoofdpersonages in deze film: het jonge stel Gil en Inez. Voor hun huwelijk besluiten ze een reisje te maken naar deze stad, maar Parijs heeft een ongekende kracht die alles kan veranderen. Een perfecte film voor iedereen die wil wegdromen over lange wandelingen door deze romantische hoofdstad.

5. Ratatouille (2007)

Je moet je nooit laten tegenhouden om je dromen waar te maken. Dat is de les die iedereen uit Ratatouille kan halen. Wanneer de rat Remy chef wil worden beseft hij dat mensen niet gediend zijn van een rat in hun keuken. Zelfs een kleine rat kan de grootste tegenslagen krijgen, maar zoals het bij een echte feelgood film hoort komt alles meestal wel weer goed.

4. Amelie (2001)

Weer is Parijs het decor voor een van de beste feelgood films. Amélie weet nog weinig van de liefde en leidt haar leven met een perfecte routine. De wereld van de Parijse buurt Montmartre is haar hele leven. Ze komt tot de conclusie dat die routine niet het beste voor haar is, want geluk in de liefde komt niet zomaar op je pad terecht.

3. Little Miss Sunshine (2006)

Is er iets zo aandoenlijk als een klein meisje met een grote droom? De jonge Olive wil Little Miss Sunshine worden en trekt samen met haar absurde familie door het land om deze verkiezing bij te wonen. De dynamiek tussen alle familieleden is al reden genoeg om deze film te blijven kijken. Tel daar de mooie moraal bij op en je hebt een perfecte feelgood film.

2. Love Actually (2003)

Er is geen betere tijd in het jaar voor een feelgood film dan kerst. Love Actually speelt perfect in op de universele gevoelens van liefde, vrolijkheid en warmte die heersen tijdens deze periode. Tenminste, de personages proberen het beste van hun kerstfeest te maken waarbij sommigen meer succes hebben dan anderen. De sterrencast met de beste Britse acteurs zorgt ervoor dat Love Actually nooit verveelt.

1. La La Land (2016)

De regisseur van La La Land wilde een moderne versie maken van de feelgood Hollywood musicals die in de jaren vijftig ongekend populair waren. Deze film draait om het moderne leven in Hollywood, waar een actrice en een muzikant hun dromen waar willen maken. Ze vinden elkaar, en tijdens hun relatie moeten ze schipperen tussen hun liefde voor elkaar en de liefde voor de spotlight.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *