Top 40 Leukste Komediefilms op Netflix


7
7 points

Het aanbod van films op Netflix verandert constant, er worden films toegevoegd, en helaas soms ook films verwijderd. Wij hebben de komediefilms van Netflix onder de loep genomen die in april 2019 online stonden en kwamen tot de volgende top 32. Is er een film verwijderd, of juist een leuke komedie film toegevoegd op Netflix, laat het ons weten bij de reacties!

40. Baywatch (2017)

Baywatch 2017

In Baywatch probeert het Baywatch Team zoals vanouds het strand en de kust veilig te houden. Dit verloopt echter niet altijd even soepel, mede door de komst van nieuwe teamleden. Daarnaast krijgt het Baywatch Team te maken met moord, corruptie en drugs op hun strand.

39. Role Models (2008)

Role Models

De vrienden Danny en Wheeler krijgen door de rechter een taakstraf opgelegd nadat ze een grote schade hebben aangericht. De taakstraf bestaat uit het meedoen aan het “Big Brother” project, oftewel het begeleiden van probleemjongeren. Of Danny en Wheeler echter de juiste rolmodellen zijn voor deze jongeren is nog maar de vraag.

38. The Change-up (2011)

The Change-up

De jeugdvrienden Mitch en Dave zijn tegenpolen van elkaar. Dave is een drukbezette advocaat, echtgenoot en vader, terwijl Mitch een zorgeloze single is. De twee zijn stiekem best jaloers op elkaars leven. Hun droom lijkt dan ook even werkelijkheid te worden als ze na een avond stappen in elkaars lichaam wakker worden. Naast dat dit tot een hoop bijzondere situaties leidt, is het ook de vraag hoelang deze verandering leuk blijft.

37. That’s My Boy (2012)

That's My Boy

De avond voordat Todd (Jonah Hill) gaat trouwen staat zijn vader Donny (Adam Sandler) ineens voor de deur. Todd worstelt nog altijd met de gevolgen van de slechte opvoeding die hij heeft gehad van zijn jonge en wilde vader, en twijfelt of het een goed idee is om zijn vader opnieuw in zijn leven toe te laten.

36. Isn’t it Romantic (2019)

isnt-it-romantic netflix komedie
Architecte Natalie (Rebel Wilson) is niet erg tevreden over haar werk en liefdesleven. Haar leven wordt echter niet veel beter als ze na even buiten bewustzijn te zijn geweest wakker wordt in een regelrechte romantische komedie. Haar leven staat dan ook behoorlijk op de kop, helemaal als maar liefst twee mannen interesse in haar blijken te hebben.

35. Get Him to the Greek

Get Him to the Greek

De hoofdpersoon in Get Him to the Greek uit 2010, Aldous Snow gespeeld door Russell Brand, was eerder te zien in Forgetting Sarah Marshall (later in de lijst). Hij is een uitgebluste muzikant. Aaron Green (Jonah Hill) komt op het idee om een come-back op touw te zetten. Het is echter niet zo makkelijk om de egoïstische artiest op tijd op de locatie te krijgen.

34. Dirty Grandpa (2016)

Normaal gesproken is je opa een lieve man die een goede invloed op je hoort te hebben. De opa die door Robert de Niro wordt gespeeld is echter totaal anders. Zac Efron speelt zijn kleinzoon en samen beleven ze de vreemdste avonturen in kroegen en studentenhuizen tijdens een tocht die ze samen maken.

33. No Strings Attached (2011)

No Strings Attached

Nog één komediefilm met Portman en dan over naar de serieuzere rollen (wara ze meer op haar plaat is). No Strings Attached is een romcom waarin ze samenspeelt met Ashton Kutcher. De film is de minder goed geslaagde Friend With Benefits (met Mila Kunis en Justin Timberlake) die tegelijk in de bios draaide. Twee vrienden besluiten om sex te hebben, maar zonder gevoelens voor elkaar. We weten allemaal hoe dat eindigt, het is namelijk een romcom.

32. The Do-Over (2016)

Leuke feelgood film gemaakt door Netflix zelf. David Spade speelt een saaie bankdirecteur. Wanneer een vriend uit het verleden opduikt (Adam Sandler) zetten ze hun eigen dood in scène en gaan op avontuur. Hier komen ze erachter dat er genoeg mensen zijn die het nog veel slechter hebben.

31. Coming to America (1988)

Coming to America

Murphy vertolkt in deze film de rol van de uiterst vermogende Afrikaanse prins Akeem Joffer, die er niets voor voelt om door zijn ouders te worden uitgehuwelijkt. Hij wil een vrouw die van hem houdt om wie hij is en niet vanwege zijn status. Dit verlangen brengt hem naar Amerika, waar hij als ‘normale man’ verliefd wordt op Lisa – die na flink wat hilarische toestanden zijn ware identiteit leert kennen.

30. Clueless (1995)

Clueless

Deze film draagt Alicia Silverstone heel haar leven met zich mee. Het is dan ook de über meidenfilm bij uitstek. Silverstone speelt Cher, het populairste meisje van de school: knap, rijk, slim, ze heeft het allemaal. Dan komt er een new girl in town, en Cher besluit haar te helpen bij haar integratie. Ze krijgt namelijk regelmatig te horen dat ze alleen aan zichzelf denkt.

29. Click (2006)

click

In deze komediefilm heeft de overwerkte papa Sandler een afstandsbediening te pakken gekregen waar hij de saaie delen van zijn leven kan ffw’en, of fast forwarden. Hij realiseert zich echter te laat dat tijd doorbrengen met je vrouw en familie toch waardevol is.

28. Wet hot American Summer (2001)

Wet hot American Summer

Netflix heeft een hele serie gemaakt van Wet Hot American Summer. Dan moet je natuurlijk wel eerst deze cultklassieker kijken.

27. About a Boy (2002)

bout a Boy

Will Freeman (Hugh Grant) is naarstig op zoek naar een leuke vrouw en bezoekt daarvoor een alleenstaande ouder vergadering, terwijl hij geen kinderen heeft. Hij ‘leent’ een zoon om niet door de mand te hoeven vallen, maar deze jongen raakt een gevoelige snaar bij Will.

26. Grown Ups (2010)

Film die mede geschreven werd door Adam Sandler, die toch enige ervaring in komedie heeft. Hij speelt trouwens ook de leadrol. Het gaat over een clubje vrienden, die 30 jaar na hun middelbare school basketoverwinning, beslissen om nog eens samen te komen wanneer ze vernemen dat hun coach is overleden. Ze huren een huis aan het meer en gedurende hun tijd samen doen ze de spelletjes van vroeger nog eens over. Niet zo zeer over het opvoeden van kinderen, maar meer hoe je leven veranderd.

25. What to Expect When You’re Expecting (2012)

Deze romantische komedie geeft je een blik in het leven van vijf koppels die allen een kind verwachten. De moraal van het verhaal: je kan wel bepaalde verwachtingen hebben, maar het leven draait toch anders uit. De film heeft een echte sterrencast met onder andere Jennifer Lopez, Elizabeth Banks, Chris Rock en Cameron Diaz.

24. Big Daddy (1999)

big daddy

Adam Sandler speel Sonny, een ongeorganiseerd mens, een grote baby eigenlijk. Zijn vriendin vertrekt. Dan staat Julian voor zijn deur, een kereltje van vijf, dat opgegeven is voor adoptie. Sonny besluit hem op te voeden om de wereld te bewijzen dat hij wel verantwoordelijkheid aankan.

23. Fist Fight (2017)

Een gevecht na schooltijd, dat is iets voor scholieren. Niet in de film Fist Fight hier wordt een docent (Charlie Day) door een andere docent (Ice Cube) uitgedaagd voor een gevecht nadat hij door zijn schuld is ontslagen.

22. CHIPS (2017)

Dax Shepard en Michael Peña zijn twee gestoorde motorpolitieagenten in Californië. De een macho, de ander rech-door-zee.

21. Paul (2011)

Paul

Twee vrienden die dol zijn op stripboeken en sciencefiction maken een reis naar het beroemde UFO-centrum in de Verenigde Staten. Tijdens dit avontuur stuiten ze bij toeval op de voortvluchtige alien Paul. Met zijn drieën vervolgen ze hun weg, maar dit verloopt uiteraard niet zonder slag of stoot. De reis zal hun levens dan ook voorgoed veranderen.

20. Bad Moms (2016)

bad moms

Drie moeders lijken het perfect leven te hebben. Een goed huwelijk, perfecte kinderen, een prachtig huis, ze zien er goed uit, en hun carrière verloopt prima. Ze zijn echter op. Ze besluiten het over een andere boeg te gooien en niet meer te doen wat van ze verwacht wordt.

19. The fundamentals of caring (2016)

Dramakomedie gemaakt door netflix zelf (en deze zal dus niet verwijderd worden in de toekomst!). Ben besluit na een tragedie als zorgverlener aan de slag te gaan, zijn eerste klant is de super bijdehante Trevor, een 18-jarige jongeman met spierdystrofie. De een emotioneel verlamd, de ander fysiek verlamd trekken Ben en Trevor eropuit op zoek naar hoop en vriendschap. Ook met Selena Gomez.

18. Mean Girls (2004)

Mean Girls

Populaire meiden en verliefd worden op elkaars ex-lief. Dat komt nooit goed. Ook niet in deze film. Cady (de onnavolgbare Lindsay Lohan) wordt verliefd op het ex-lief van de queen bee van haar meidengroep. Die pikt hem snel terug in. Cady besluit haar het leven zuur te maken. Heerlijke film voor een meidenavond.

17. Bridesmaids (2011)

Bridesmaids

Het vrouwelijke antwoord op het mannelijke “The Hangover”. In Bridesmaids speelt Kristen Wiig Annie, haar leven is een puinhoop, ze is altijd blut en de liefde geloofd ze niet meer in. Haar beste vriendin Lilian (Maya Rudolph) vraagt haar als getuige. Ze gaan met alle bruidsmeisjes naar Las Vegas.

16. Ferris Bueller’s Day Off (1986)

Met een jonge Matthew Broderick en Jennifer Grey, jawel. Hij is een doorwinterde spijbelaar. Zijn zus doet er alles aan om hem te verraden en ook zijn leerkrachten hebben het met hem gehad. Maar dan maakt hij er nog voor een laatste keer een fantastisch dagje van. De maker van deze film kan de echte ziel van tieners op een fantastische manier doorgronden.

15. The Nice Guys (2016)

In het Los Angeles van de jaren 1970 moeten de gefaalde privé-detective Holland March (Ryan Gosling) en huurling Jackson Healy (Russell Crowe) samen op zoek naar een vermist meisje (Margaret Qualley). Tegelijk zoeken ze ook de moordenaar van een pornoster. De twee zaken blijken gauw niet zo verschillend als eerst gedacht. Zij behoren tot een complot dat ons tweetal tot in de hoogste machtskringen leidt.

14. Forgetting Sarah Marshall (2008)

Forgetting Sarah Marshall

Stel je voor: je wilt even op vakantie naar Hawaï om je ex te vergeten, maar komt haar daar tegen in hetzelfde hotel. Forgetting Sarah Marshall draait niet om twee vreemden die langzaam naar elkaar toe groeien, maar juist om twee oude geliefden die elkaar proberen te vergeten. De film geeft eigenlijk gewoon een heel mooi inkijkje in de gevoelens en levens van alle personages, en doet niet aan zwart-wit denken. Daarnaast is de humor van de film net even iets grover dan de gemiddelde romantische komedie, wat te verwachten valt bij een Judd Apatow film.

13. Pitch Perfect (2012)

Een film over een a-capellagroep klinkt misschien niet hilarisch, maar dat is Pitch Perfect zeker wel. De scherpe humor en absurde plotlijnen in deze film zorgden ervoor dat Pitch Perfect binnen de kortste keren een wereldwijde hit werd. Het is dan ook de ideale film voor iedereen die wil lachen en zingen tegelijkertijd. (en staat dus ook hoog in onze lijst van meidenfilms)

12. Friends with Benefits (2011)

Friends with Benefits

Jamie (Kunis) heeft net een gebroken relatie achter de rug. Ze besluit ‘friends with benefits’ te worden met haar nieuwste klant (Justin Timberlake). Ze beloven elkaar niet emotioneel gebonden te geraken. Maar al snel worden ze verliefd.

11. The Edge of seventeen

Hailee Steinfeld in THE EDGE OF SEVENTEEN

In The Edge of seventeen heeft Nadine het niet altijd makkelijk met de puberteit en haar leven op de high school. Als haar beste vriendin een relatie krijgt met haar oudere broer voelt ze zich dan ook erg eenzaam en verdrietig. Dit verandert echter zodra ze een onverwachte vriendschap sluit met een bijzondere jongen.

10. The Naked Gun: From The Files of Police Squad! (1988)

The Naked Gun From The Files of Police Squad!

De eerste Naked Gun uit een reeks van drie. Parodie op de serie Police Squad. De films waren echter vele malen populairder. Frank Debrin (Leslie Nielsen) kennen we allemaal. Hij neemt het over van Nordberg (O.J. Simpson), die neergeschoten is. Frank ontdekt een complot om de Koningin van Engeland te vermoorden. Ongelofelijk hoe de domste politieman van de aarde toch politiewerk mag blijven doen!

9. Pineapple Express (2008)

Pineapple Express

Dale Denton (Seth Rogen) ziet Saul Silver (James Franco) eigenlijk alleen maar om zijn wiet te kopen. Saul verkoopt namelijk het beste spul “Pineapple Express”. Totdat Dale getuige is van een moord gepleegd door een politieagent en een drugsbaron. Hij laat zijn joint vallen, en al snel zijn de moordenaar op het spoor van Dale en Saul. Ze slaan op de vlucht, denken ze eerst nog te hallucineren dat ze achtervolgd worden, komen ze er later achter dat ze toch echt in de problemen zitten.

8. Ted (2012)

Ted

De wens van kleine John komt uit als zijn teddybeer Ted tot leven komt. De twee groeien vanaf dat moment samen op en zijn onafscheidelijk. Eenmaal als volwassenen moet John op een bepaald ogenblik een keuze maken. Kiest hij voor de vriendschap met de grove en ongemanierde teddybeer Ted, of kiest hij voor zijn vriendin?

7. The Mask (1994)

The Mask

Als een sullige, verlegen bankmedewerker een houten masker in zijn bezit krijgt verandert zijn hele leven. Zodra hij (Jim Carrey) het masker opzet versmelt deze met zijn gezicht en wordt hij een groene super held en beleeft zo diverse avonturen.

6. O Brother, Where Art Thou (2000)

O, Brother, Where Art Thou

In het Mississippi van de jaren 30 ontsnappen drie gevangen. De drie heren zijn erop gebrand de buit van hun bankoverval zo snel mogelijk op te halen. Onderweg beleven ze allerlei avonturen. Tijdens de tocht citeert George Clooney vrijelijk uit de Odysseus van Homerus. De Coen brothers zorgden voor dit filmpareltje.

5. Tropic Thunder (2008)

tropic-thunder

Heerlijke komedie met een grote sterrencast: Robert Downey jr., Jack Black, Ben Stiller, Matthew McConaughey, en vele andere. Ze spelen acteurs die op locatie in Zuidoost-Azië een oorlogsfilm maken. De sterren zijn echte primadonna’s en werken niet mee. De regsiseur is het at en trekt met de groep de jungle in, niet wetende dat ze in echt oorlogsgebied terecht komen. Let ook op de geniale rol van Tom Cruise als Les Grossman.

4. The Big Lebowski (1998)

The Big Lebowski

Klassieker van de gebroeders Coen met Jeff Bridges als “The Dude”. Hij wordt verward met een miljonair en twee niet al te snuggere criminelen proberen hem te beroven. Wanneer ze erachter komen dat hij het geld niet heeft urineren ze op zijn favoriete tapijt. The Dude gaat verhaal halen bij de miljonair. Deze heeft echter een voorstel.

3. School of Rock (2003)

school of rock

Geweldige komische film waarin rockmuziek centraal staat. Jack Black speelt de 30-jarige rockzanger en gitarist Dewey Finn. Hij wordt uit zijn band gezet en heeft daardoor geen geld. Hij kan zijn huur niet betalen en besluit een baan als docent aan te nemen. Al snel vormt hij met zijn leerlingen een rockband.

2. The Hangover (2009)

The Hangover

Een film waar wij toch bijzonder hard mee gelachen hebben. Een clubje jongeheren gaan op bachelor party naar Las Vegas. Na een stevige feestnacht worden de vrienden de volgende ochtend wakker. Niets is meer zoals de vorige avond. De tijger in de hotelkamer, een baby met een zonnebril. Maar erger, de bruidegom is niet meer te vinden. Zullen ze hem op tijd terugvinden? En wie heeft wat juist gedaan?

1. Superbad (2007)

superbad

Twee beste vrienden, Jonah Hill en Michael Cera, willen perse sex hebben voordat ze naar de universiteit gaan. Alles loopt echter in het honderd als ze proberen alcohol te kopen voor een schoolfeest.


Like it? Share with your friends!

7
7 points

What's Your Reaction?

hate hate
2
hate
confused confused
2
confused
fail fail
3
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
4
love
lol lol
10
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *