Top 29 Leukste Komediefilms op Netflix (2017)

Het aanbod van films op Netflix verandert constant, er worden films toegevoegd, en helaas soms ook films verwijderd. Wij hebben de komediefilms van Netflix onder de loep genomen die in november 2017 online stonden en kwamen tot de volgende top 29. Is er een film verwijderd, of juist een leuke komedie film toegevoegd op Netflix, laat het ons weten bij de reacties!


29. Easy A (2010)

easy-a

In deze ‘teen comedy’ speelt Emma Stone een onopvallende verschijning op een middelbare school. Die op een dag liegt tegen haar beste vriendin: ze heeft haar eerste afspraakje (met seks) gehad. Het doet haar imago geen goed, al snel wordt ze neergezet als een losbandige meid. Dan besluit ze haar nieuwe imago met heel veel cynisme maar volop uit te buiten. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, zo blijkt.

28. No Strings Attached (2011)

No Strings Attached

Nog één komediefilm met Portman en dan over naar de serieuzere rollen (wara ze meer op haar plaat is). No Strings Attached is een romcom waarin ze samenspeelt met Ashton Kutcher. De film is de minder goed geslaagde Friend With Benefits (met Mila Kunis en Justin Timberlake) die tegelijk in de bios draaide. Twee vrienden besluiten om sex te hebben, maar zonder gevoelens voor elkaar. We weten allemaal hoe dat eindigt, het is namelijk een romcom.

27. The Dictator (2012)

Sacha Baron Cohen speelt een Arabische dictator van de republiek Wadiya. Hij gaat naar New York om een toespraak te maken bij de VN. Hij wordt echter ontvoerd. Zoals je kan verwachten van een film met “Ali G” is het een film vol met flauwe en vieze grappen.

26. Spring Breakers (2012)

Spring Breakers

Tijdens Spring Break gaan de Amerikaanse studenten los. Vier studentes, gespeeld door Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Selena Gomez en Rachel Korine, moeten een overval plegen om voldoende geld te hebben om ook op Spring Break te gaan. Hier worden ze opgepakt wegens cocaïnegebruik. Gangster Alien (briljante rol van James Franco) betaalt echter de borg en neemt de meiden mee naar huis.

25. Mean Girls

Mean Girls

Populaire meiden en verliefd worden op elkaars ex-lief. Dat komt nooit goed. Ook niet in deze film. Cady (de onnavolgbare Lindsay Lohan) wordt verliefd op het ex-lief van de queen bee van haar meidengroep. Die pikt hem snel terug in. Cady besluit haar het leven zuur te maken. Heerlijke film voor een meidenavond.

24. Hail, Caesar!

Hail, Caesar!

Eddie Mannix (Josh Brolin) is een ‘fikser’ in Hollywood. Daar werkt hij mee aan de productie van de film Hail Caesar, met de bekende acteur Baird Whitlock (George Clooney) in de titelrol. Wanneer die met een kater gekidnapt wordt door een groep genaamd ‘The Future’ wordt het Mannix’ opdracht om de 100.000$ bij elkaar te zoeken die Whitlock moet redden.
Hail, Caesar! is de nieuwe komedie van Joel en Ethan Coen. De sterrencast bestaat uit Josh Brolin, George Clooney, Scarlett Johansson, Tilda Swinton en Ralph Fiennes.

23. Zoolander 2 (2016)

Zoolander 2

Derek en Hansel moeten Interpol helpen om een man te vinden die moorden pleegt in de modewereld. Ondertussen komt ook nog de aartsrivaal van Derek, Jacobim Mugatu, vrij en die zint op wraak!

22. Hasta la vista (2011)

Hasta la vista

Drie vrienden hebben een droom. Ze willen eens graag van bil gaan. Voor Lars, Philippe en Jozef is dit iets moeilijker te realiseren dan voor andere jongelui aangezien ze fysiek gehandicapt zijn. Philippe vindt echter de perfecte oplossing: in Spanje bestaat er een bordeel dat zich toelegt op seksuele diensten voor gehandicapten. Met het smoesje ‘wijnproefreis’ overtuigen ze hun ouders en vertrekken ze op roadtrip met een busje en een begeleider/verpleger. De film vindt een perfect evenwicht tussen moraal en grappen, tussen inhoud en inhoudsloze mopjes. Hoog in onze lijst van beste Vlaamse films.

21. Legally Blonde (2001)

Reese Witherspoon speelt een rijkeluismeisje, ze houdt van winkelen, snelle auto’s, roze en haar trendy chihuahua. Ze is het typische ‘domme blondje’. Ze wordt echter gedumpt door haar vriendje omdat hij een slimmere vriendin wilt. Ze besluit naar de universiteit te gaan om zijn ongelijk te bewijzen.

20. Honey I Shrunk the Kids (1989)

Een uitvinder als vader is natuurlijk de echte droom voor veel kinderen. Je kunt altijd als eerste spelen met de nieuwste gadgets, en het leven is nooit saai. Maar wat nou als je vader iets uitvindt waarmee hij je per ongelijk zo klein maakt als een mier? Honey, I Shrunk the Kids is een grappige en hartverwarmende familiefilm over een afstandelijke vader, die zijn gezin steeds meer begint te waarderen.

19. Bad Santa (2003)

De kerstman zoals je hem nog nooit zag! Niet zo zoetsappige als in alle andere kerstfilms, maar zuipend, rokend, neukend en als dief. Hij gebruikt zijn kerstman pak om warenhuizen te beroven.

18. Hot Tub Time Machine (2010)

Een stel vrienden op leeftijd zuipt op een avondje flink door. Als ze beschonken in een bubbelbad gaan zitten, blijkt dit tot hun schrik een ‘Hot Tub Time Machine’ te zijn die hen terugstuurt naar het jaar 1986. Dankzij deze tijdmachine vinden ze hun jeugd terug, wat voor de nodige bizarre ontmoetingen en gebeurtenissen zorgt…

17. Robin Hood – Men in Tights (1993)

Robin Hood - Men in Tights

Mannen in een kousenbroek of maillot: een reden om deze film te zien. Ook hier zat Mel Brooks in de regiestoel. De film is een parodie op het Robin Hood verhaal. Dus verwacht grapjes in kastelen, dansende ridders, een alternatieve versie van een bubbelbad, mannen die van hun paard vallen en een sensuele Marian met kuisheidsgordel.

16. The Do-Over (2016)

Leuke feelgood film gemaakt door Netflix zelf. David Spade speelt een saaie bankdirecteur. Wanneer een vriend uit het verleden opduikt (Adam Sandler) zetten ze hun eigen dood in scène en gaan op avontuur. Hier komen ze erachter dat er genoeg mensen zijn die het nog veel slechter hebben.

15. Coming to America (1988)

Coming to America

Murphy vertolkt in deze film de rol van de uiterst vermogende Afrikaanse prins Akeem Joffer, die er niets voor voelt om door zijn ouders te worden uitgehuwelijkt. Hij wil een vrouw die van hem houdt om wie hij is en niet vanwege zijn status. Dit verlangen brengt hem naar Amerika, waar hij als ‘normale man’ verliefd wordt op Lisa – die na flink wat hilarische toestanden zijn ware identiteit leert kennen.

14. Date Night (2010)

Date Night

Het koppel Claire en Phil reserveren in hun drukke leven regelmatig een ‘date night, een avondje voor zichzelf. Op een avond willen ze eens iets spannends doen en ze nemen onrechtmatig de reservatie over van een ander koppel dat niet kwam opdagen in een duur restaurant. Omdat een stel criminelen ze nu verwart met het andere koppel komen ze al snel in gevaarlijke situaties terecht. Mila is “Whippit” Tripplehorn, de dame van het koppel waar Claire en Phil de reservatie van ‘afpikken’.

13. Clueless (1995)

Clueless

Deze film draagt Alicia Silverstone heel haar leven met zich mee. Het is dan ook de über meidenfilm bij uitstek. Silverstone speelt Cher, het populairste meisje van de school: knap, rijk, slim, ze heeft het allemaal. Dan komt er een new girl in town, en Cher besluit haar te helpen bij haar integratie. Ze krijgt namelijk regelmatig te horen dat ze alleen aan zichzelf denkt.

12. Warm Bodies (2013)

Warm Bodies is het beste te beschrijven als horror-romcom. De liefde tussen een zombie en een meisje kan alle mensen weleens redden.

11. Swiss Army Man (2016)

Absurde film met Daniel Radcliffe als een mysterieus dood lichaam (ja echt) en een suïcidale Paul Dano die hopeloos is gestrand in de wildernis. Het dode lichaam zou echter weleens zijn redding kunnen zijn.

10. Zombieland (2009)

zombieland

Een heerlijke horrorkomedie waar twee mannen moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Ze bundelen hun krachten met Wichita (Emma Stone) en haar zusje die een manier heeft gevonden om in leven te blijven. Maar zijn deze mensen wel zo graag afhankelijk van elkaar, of moeten ze zich toch maar overgeven aan de zombies? Film vol absurde humor en over de top grapjes. Maar ook dat gaat ‘onze’ Emma heel goed af.

9. Wet hot American Summer (2001)

Wet hot American Summer

Netflix heeft een hele serie gemaakt van Wet Hot American Summer. Dan moet je natuurlijk wel eerst deze cultklassieker kijken.

8. 50/50 (2011)

50 50

Bij een film over kanker denk je niet gelijk aan een komediefilm. 50/50 is dan ook een drama komedie. Maar Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen en Anna Kendrick weten perfect met het thema om te gaan.

7. The fundamentals of caring (2016)

Dramakomedie gemaakt door netflix zelf (en deze zal dus niet verwijderd worden in de toekomst!). Ben besluit na een tragedie als zorgverlener aan de slag te gaan, zijn eerste klant is de super bijdehante Trevor, een 18-jarige jongeman met spierdystrofie. De een emotioneel verlamd, de ander fysiek verlamd trekken Ben en Trevor eropuit op zoek naar hoop en vriendschap. Ook met Selena Gomez.

6. School of Rock

Geweldige komische film waarin rockmuziek centraal staat. Jack Black speelt de 30-jarige rockzanger en gitarist Dewey Finn. Hij wordt uit zijn band gezet en heeft daardoor geen geld. Hij kan zijn huur niet betalen en besluit een baan als docent aan te nemen. Al snel vormt hij met zijn leerlingen een rockband.

5. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Anchorman

Ron Burgundy (Will Ferrell) is in de jaren ’70 een van de beroemdste nieuwslezer van San Diego. De vrouwelijke nieuwslezer is in opkomst en Veronica Corningstone (Christina Applegate) komt op de zender werken. Burgundy wil haar wel de echte vrouwenrubrieken als mode en koken geven. Verninca wil echter het echte nieuws lezen.

4. Juno (2007)

Juno

Juno was de grote doorbraak van Ellen Page en Michael Cera. Page speelt Juno, een bijdehand meisje dat op haar 16e zwanger raakt van de sullige Bleeker. Ze gaat op zoek naar de ideale adoptieouders.

3. Ferris Bueller’s Day Off (1986)

Met een jonge Matthew Broderick en Jennifer Grey, jawel. Hij is een doorwinterde spijbelaar. Zijn zus doet er alles aan om hem te verraden en ook zijn leerkrachten hebben het met hem gehad. Maar dan maakt hij er nog voor een laatste keer een fantastisch dagje van. De maker van deze film kan de echte ziel van tieners op een fantastische manier doorgronden.

2. Intouchables (2011)

Intouchables

Prachtige tragikomedie gebaseerd op waargebeurde feiten over het leven van een rijke aristocraat Philippe, gespeeld door François Cluzet, en zijn verzorger, Driss, gespeeld door Omar Sy. De film is bijzonder door het a-typische profiel van Driss. Hij is namelijk een ex-kruimelcrimineel uit de banlieu. Een speciale vriendschap ontstaat echter tussen deze twee heren.

1. Fargo (1996)

Niet voor niks kreeg Fargo zeven Oscar nominaties en won er twee. Deze absurde komediefilm van de gebroeders Coen is geweldig. Frances McDormand (die de Oscar won) speelt de nuchtere en zwangere politiechef Marge Gunderson in een klein plaatsje in Amerika waar normaal nooit iets gebeurd. Nu zijn er echter een paar vreemde moorden gepleegd.