Top 21 Leukste Komediefilms op Netflix (2018)

Het aanbod van films op Netflix verandert constant, er worden films toegevoegd, en helaas soms ook films verwijderd. Wij hebben de komediefilms van Netflix onder de loep genomen die in mei 2018 online stonden en kwamen tot de volgende top 29. Is er een film verwijderd, of juist een leuke komedie film toegevoegd op Netflix, laat het ons weten bij de reacties!


21. No Strings Attached (2011)

No Strings Attached

Nog één komediefilm met Portman en dan over naar de serieuzere rollen (wara ze meer op haar plaat is). No Strings Attached is een romcom waarin ze samenspeelt met Ashton Kutcher. De film is de minder goed geslaagde Friend With Benefits (met Mila Kunis en Justin Timberlake) die tegelijk in de bios draaide. Twee vrienden besluiten om sex te hebben, maar zonder gevoelens voor elkaar. We weten allemaal hoe dat eindigt, het is namelijk een romcom.

20. The Dictator (2012)

Sacha Baron Cohen speelt een Arabische dictator van de republiek Wadiya. Hij gaat naar New York om een toespraak te maken bij de VN. Hij wordt echter ontvoerd. Zoals je kan verwachten van een film met “Ali G” is het een film vol met flauwe en vieze grappen.

19. Spring Breakers (2012)

Spring Breakers

Tijdens Spring Break gaan de Amerikaanse studenten los. Vier studentes, gespeeld door Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Selena Gomez en Rachel Korine, moeten een overval plegen om voldoende geld te hebben om ook op Spring Break te gaan. Hier worden ze opgepakt wegens cocaïnegebruik. Gangster Alien (briljante rol van James Franco) betaalt echter de borg en neemt de meiden mee naar huis.

18. Mean Girls

Mean Girls

Populaire meiden en verliefd worden op elkaars ex-lief. Dat komt nooit goed. Ook niet in deze film. Cady (de onnavolgbare Lindsay Lohan) wordt verliefd op het ex-lief van de queen bee van haar meidengroep. Die pikt hem snel terug in. Cady besluit haar het leven zuur te maken. Heerlijke film voor een meidenavond.

17. Zoolander 2 (2016)

Zoolander 2

Derek en Hansel moeten Interpol helpen om een man te vinden die moorden pleegt in de modewereld. Ondertussen komt ook nog de aartsrivaal van Derek, Jacobim Mugatu, vrij en die zint op wraak!

16. Honey I Shrunk the Kids (1989)

Een uitvinder als vader is natuurlijk de echte droom voor veel kinderen. Je kunt altijd als eerste spelen met de nieuwste gadgets, en het leven is nooit saai. Maar wat nou als je vader iets uitvindt waarmee hij je per ongelijk zo klein maakt als een mier? Honey, I Shrunk the Kids is een grappige en hartverwarmende familiefilm over een afstandelijke vader, die zijn gezin steeds meer begint te waarderen.

15. Bad Santa (2003)

De kerstman zoals je hem nog nooit zag! Niet zo zoetsappige als in alle andere kerstfilms, maar zuipend, rokend, neukend en als dief. Hij gebruikt zijn kerstman pak om warenhuizen te beroven.

14. The Do-Over (2016)

Leuke feelgood film gemaakt door Netflix zelf. David Spade speelt een saaie bankdirecteur. Wanneer een vriend uit het verleden opduikt (Adam Sandler) zetten ze hun eigen dood in scène en gaan op avontuur. Hier komen ze erachter dat er genoeg mensen zijn die het nog veel slechter hebben.

13. Coming to America (1988)

Coming to America

Murphy vertolkt in deze film de rol van de uiterst vermogende Afrikaanse prins Akeem Joffer, die er niets voor voelt om door zijn ouders te worden uitgehuwelijkt. Hij wil een vrouw die van hem houdt om wie hij is en niet vanwege zijn status. Dit verlangen brengt hem naar Amerika, waar hij als ‘normale man’ verliefd wordt op Lisa – die na flink wat hilarische toestanden zijn ware identiteit leert kennen.

12. Clueless (1995)

Clueless

Deze film draagt Alicia Silverstone heel haar leven met zich mee. Het is dan ook de über meidenfilm bij uitstek. Silverstone speelt Cher, het populairste meisje van de school: knap, rijk, slim, ze heeft het allemaal. Dan komt er een new girl in town, en Cher besluit haar te helpen bij haar integratie. Ze krijgt namelijk regelmatig te horen dat ze alleen aan zichzelf denkt.

11. Warm Bodies (2013)

Warm Bodies is het beste te beschrijven als horror-romcom. De liefde tussen een zombie en een meisje kan alle mensen weleens redden.

10. Zombieland (2009)

zombieland

Een heerlijke horrorkomedie waar twee mannen moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Ze bundelen hun krachten met Wichita (Emma Stone) en haar zusje die een manier heeft gevonden om in leven te blijven. Maar zijn deze mensen wel zo graag afhankelijk van elkaar, of moeten ze zich toch maar overgeven aan de zombies? Film vol absurde humor en over de top grapjes. Maar ook dat gaat ‘onze’ Emma heel goed af.

9. Wet hot American Summer (2001)

Wet hot American Summer

Netflix heeft een hele serie gemaakt van Wet Hot American Summer. Dan moet je natuurlijk wel eerst deze cultklassieker kijken.

8. The fundamentals of caring (2016)

Dramakomedie gemaakt door netflix zelf (en deze zal dus niet verwijderd worden in de toekomst!). Ben besluit na een tragedie als zorgverlener aan de slag te gaan, zijn eerste klant is de super bijdehante Trevor, een 18-jarige jongeman met spierdystrofie. De een emotioneel verlamd, de ander fysiek verlamd trekken Ben en Trevor eropuit op zoek naar hoop en vriendschap. Ook met Selena Gomez.

7. Animal House (1978)

Animal House

Een echte klassieker met John Belushi in de hoofdrol. Het leven van een frat op de universiteit. Nog vele malen gekopieerd, denk aan American Pie.

6. The 40 year old virgin

the-40-year-old-virgin

40 zijn en maagd. Tja, het kan iedereen overkomen. Ook het personage in deze film gespeeld door Steve Carell. Zijn vrienden werken samen om aan de situatie zo snel mogelijk een einde te maken. Met hi-la-ri-sche scènes tot gevolg. Wanneer hij een leuke dame ontmoet met drie kinderen, denken zijn vrienden dat het gepiept is. Maar nee, want de twee besluiten hun relatie zuiver platonisch te houden.

5. Happy Gilmore (1996)

Happy Gilmore

Het toppertje uit de carrière van Adam Sandler. Hier speelt hij Happy Gilmore, een ijshockeyspeler met een slecht humeur. Hij wordt ontdekt in een golfclub en merkt dat hij zijn slagen ook kan gebruiken in deze sport. Met zijn onconventionele aanpak valt hij op, en moet hij het opnemen tegen een rivaal, die hem het licht in zijn ogen niet gunt.

4. Bridesmaids

Bridesmaids

Het vrouwelijke antwoord op het mannelijke “The Hangover”. In Bridesmaids speelt Kristen Wiig Annie, haar leven is een puinhoop, ze is altijd blut en de liefde geloofd ze niet meer in. Haar beste vriendin Lilian (Maya Rudolph) vraagt haar als getuige. Ze gaan met alle bruidsmeisjes naar Las Vegas.

3. Ferris Bueller’s Day Off (1986)

Met een jonge Matthew Broderick en Jennifer Grey, jawel. Hij is een doorwinterde spijbelaar. Zijn zus doet er alles aan om hem te verraden en ook zijn leerkrachten hebben het met hem gehad. Maar dan maakt hij er nog voor een laatste keer een fantastisch dagje van. De maker van deze film kan de echte ziel van tieners op een fantastische manier doorgronden.

2. School of Rock

Geweldige komische film waarin rockmuziek centraal staat. Jack Black speelt de 30-jarige rockzanger en gitarist Dewey Finn. Hij wordt uit zijn band gezet en heeft daardoor geen geld. Hij kan zijn huur niet betalen en besluit een baan als docent aan te nemen. Al snel vormt hij met zijn leerlingen een rockband.

1. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Anchorman

Ron Burgundy (Will Ferrell) is in de jaren ’70 een van de beroemdste nieuwslezer van San Diego. De vrouwelijke nieuwslezer is in opkomst en Veronica Corningstone (Christina Applegate) komt op de zender werken. Burgundy wil haar wel de echte vrouwenrubrieken als mode en koken geven. Verninca wil echter het echte nieuws lezen.