5x Beste Geheugenkaarten


0

Als fotograaf of videograaf kan je natuurlijk niet zonder geheugenkaarten. De meeste fotografen hebben zelfs meerdere geheugenkaarten op zak. Je komt zo nooit ruimte tekort om de mooiste foto’s vast te leggen. Maar wat is nu de Beste geheugenkaart om aan te schaffen? Wij hebben de 5 Beste geheugenkaarten voor je op een rijtje gezet. Ideaal als je van plan bent om een kaart aan te schaffen.

Lijst met 5 Beste geheugenkaarten

SanDisk Micro SD Kaart 200 GB

Een Micro SD kaart kan tegenwoordig voor meerdere apparaten gebruikt worden. Deze SanDisk kan je bijvoorbeeld gebruiken om razendsnel Full HD filmopnames te maken. Dankzij de snelle overdracht loop je geen vertraging op. Maar je kan de Micro SD kaart ook gebruiken ter uitbreiding van je smartphone. Bijvoorbeeld om foto’s, apps en video’s extern op te slaan en te delen. Naast 200 GB heeft deze SD kaart een hoge schrijfsnelheid van 90 MB per seconde. De leessnelheid ligt op 100 MB per seconden. Dankzij een speciale SD adapter kan je de kaart eenvoudig in je laptop of kaartlezer stoppen.

Samsung Evo Plus MicroSD 512 GB

Ben je op zoek naar de perfecte geheugenkaart voor je eigen action camera? Dan kom je al vrij snel uit bij de Samsung Evo Plus MicroSD kaart. Deze kaart is speciaal gemaakt om in een hoge snelheid beelden op te slaan en te verwerken. Dit maakt deze geheugenkaart geschikt om 4K beelden op te slaan. Met 512 GB is er ook meer dan voldoende geheugen om de beelden te bewaren. De geheugenkaart is ook nog eens waterdicht. Zo kan de kaart tot wel 72 uur onderwater blijven in zeewater. Dit maakt hem geschikt voor onderwaterfotografie of je GoPro. Uiteraard is deze geheugenkaart ook nog verkrijgbaar in 256 of 128 GB.

SanDisk Ultra SDXC 64 GB

Ben je op zoek naar een geheugenkaart voor je spiegelreflex camera? Dan kom je uit bij de SanDisk Ultra SDXC 64 GB. Deze kaart is niet geschikt voor je smartphone of action camera. Maar de kaart is wel uitstekend geschikt voor het opslaan van je foto’s. Met een schrijfsnelheid van 10 MB per seconden en een leessnelheid van 80 MB per seconde loop je nooit meer vertraging op tijdens het opslaan van je foto’s. Het is zelfs mogelijk om Full HD filmpjes op de geheugenkaart op te slaan. De SD kaart past natuurlijk ook prima in de kaartlezer van je computer. Is 64 GB net te weinig? Je kan zelfs voor de 128 GB versie kiezen.

SanDisk Extreme Pro SDXC 64 GB

Opnieuw een SD kaart voor de spiegelreflexcamera alleen is deze van de Pro lijn van SanDisk. Deze kaart staat bekend om de betrouwbaarheid en snelheid waarmee foto’s worden opgeslagen. Zo worden foto’s met een schrijfsnelheid van 95 MB per seconden opgeslagen. De leessnelheid ligt op 90 MB per seconden. Deze geheugenkaart levert veel snellere prestaties doordat een foto met maximaal 95 MB per seconden wordt opgeslagen. Dankzij een geavanceerde foutcorrectiecode engine kan je rekenen op een betrouwbare geheugenkaart. Maak je vaak gebruik van de burst modus in RAW formaat? Dan is dit geen probleem voor deze geheugenkaart. De geheugenkaart is niet geschikt voor smartphones en actioncamera’s.

SanDisk Extreme Pro 64 GB MicroSDHC

Ben je op zoek naar de Pro Lijn MicroSD kaarten die ook nog eens geschikt zijn voor een action camera? Dan kom je uit bij de SanDisk Extreme Pro 64 GB MicroSDHC kaart. Je kan hiermee tot in perfectie in 4K kwaliteit beelden vastleggen. De beelden kan je schrijven tot 90 MB per seconden en lezen tot 100 MB per seconden. De kaart wordt geleverd met een SD adapter. Uiteraard is de kaart verkrijgbaar in verschillende capaciteiten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel foto’s kan je opslaan op een geheugenkaart?

Fotografeer je gewoon in JPG kwaliteit? Dan kan je ongeveer 2.000 foto’s opslaan op een 16 GB geheugenkaart. Fotografeer je in RAW? Dan kan je slechts 228 foto’s op 16 GB opslaan.

Hoeveel uren kan je filmen met een geheugenkaart?

Op een 16 GB geheugenkaart kan je ongeveer 1 uur filmen in Full HD kwaliteit. Ga je in 4K kwaliteit filmen? Dan kan je zo’n 45 minuten filmen. Voor een volledige dag filmen in Full HD kwaliteit heb je minimaal 128 GB nodig.

Moet je letten op de schrijfsnelheid?

Ja het is belangrijk dat je camera niet teveel tijd kwijt is aan het wegschrijven van de bestanden. Daarom zijn sommige geheugenkaarten ook niet geschikt voor 4K filmen of action camera’s. In onze toplijst geven we al aan of de kaart hiervoor geschikt is.

Welk type geheugenkaart heb je nodig?

De meest gebruikte geheugenkaarten zijn de Micro SD kaart en SD kaart. De SD kaart wordt meestal in spiegelreflex camera’s gebruikt. Maar het type kaart dat je nodig hebt is wel echt afhankelijk van het soort camera dat je gebruikt. Check dit altijd voor de aanschaf. De meeste action camera’s gebruiken Micro SD.


Like it? Share with your friends!

0
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *