Top 10 Beste Demi Moore Films


1

Je kunt haar altijd herkennen aan haar hese stem en lange donkere haren. Je zou het niet zeggen wanneer je haar ziet, maar Demi Moore speelt als sinds 1981 in grote Hollywoodfilms. Al snel was ze een grote ster, vooral eind jaren ’80 en de jaren ’90. De laatste jaren was ze vooral in het nieuws door haar relatie met toyboy Ashton Kutcher. Of heeft ze toch nog een film gemaakt die de top 10 heeft gehaald de laatste jaren? Benieuwd? Dit is de top 10 Demi Moore films.

10. Striptease (1996)

De eerste film op dit lijstje is misschien wel de meest uitdagende film waar Moore ooit in heeft gespeeld. Het verhaal over een strippende single moeder die omringd is door gluiperige politici en een vreselijke ex was een verfilming van het gelijknamige boek van Carl Hiaasen. Opvallend genoeg kreeg Moore en recordbedrag voor haar rol in deze film: 12,5 miljoen dollar. Wel moest ze haar borsten laten vergroten. De film werd verschrikkelijk afgekraakt, maar heeft ondertussen toch wel een beetje de cultstatus bereikt.

9. The Joneses (2009)

In de tijd dat deze film uitkwam leek het nog een onwerkelijk idee, maar tegenwoordig is een leven zoals dat van de Joneses voor sommigen bijna werkelijkheid geworden. Deze perfecte familie heeft alles voor elkaar: mooi, populair, rijk en altijd de nieuwste en beste gadgets. Hun vrienden weten alleen niet dat ze acteurs zijn die een fictief leven leiden als wandelend reclamebord.

8. Disclosure (1994)

In deze sexy thriller speelt Demi Moore de rol van een ambitieuze vrouw die een grote promotie krijgt en de baas wordt van haar ex (Michael Douglas). Wanneer ze hun relatie weer probeert op te pakken wordt ze beschuldigd van seksuele intimidatie. De verhouding tussen de twee exen wordt steeds meer gespannen en het bedrijf kan de negatieve publiciteit niet gebruiken.

7. The Seventh Sign (1988)

Af en toe neemt Moore een uitstapje naar een ander genre dan een drama of romcom. The Seventh Sign is een horrorfilm uit 1988 die helemaal in het teken staat van religieuze thema’s. De nietsvermoedende zwangere Abby verhuurt in deze horrorfilm haar garage aan de belichaming van Jezus, die de apocalyps in gang wil zetten.

6. G.I. Jane (1997)

We kennen allemaal het stereotype van G.I. Joe: de stoere militair die met zijn wapens en gespierde armen nergens bang voor is. Om de rol van de vrouwelijke militair in de spotlight te zetten is er nu G.I. Jane. Deze dramafilm vertelt het verhaal van een eerste vrouwelijke Navy Seal en de manier waarop zij vastberaden aan de slag gaat om de beste militair van haar afdeling te worden.

5. About Last Night (1986)

Wat gebeurt er wanneer twee vrijgezellen die houden van het single bestaan een one night stand hebben? Normaal gesproken zouden ze niet beginnen aan een relatie, maar in deze romantische komedie is dat natuurlijk wel het geval. Danny en Debbie moeten samen uitvogelen hoe ze hun fijne vrijgezellenleven kunnen opgeven voor elkaar, en dat gaat natuurlijk niet altijd even makkelijk.

4. The Juror (1996)

De jonge Annie is jurylid in een rechtszaak tegen een maffiabaas. Hij bedreigt haar en zet haar zo onder druk om de andere juryleden te overtuigen van zijn onschuld. Ze hoopt dat haar nachtmerrie voorbij is na de rechtszaak, maar de maffiabaas laat haar niet zomaar los in deze spannende thriller.

3. St. Elmo’s Fire (1985)

Deze film biedt een kijkje in het leven van een groep twintigers die allemaal hun plek in de wereld proberen te vinden. Iedereen in de vriendengroep heeft zijn eigen problemen: van geldzorgen tot affaires en drugsgebruik. Deze dramafilm geeft het leven van de vriendengroep mooi weer en laat zien wat de zorgen kunnen zijn van een groep jonge mensen die eigenlijk middenin het leven zouden moeten staan.

2. A Few Good Men (1992)

Weer kruipt Demi Moore in de rol van een vrouw in het leger. A Few Good Men is een film die het verhaal vertelt van een rechtszaak tegen twee jonge militairen die een moord lijken te hebben gepleegd. Hun advocaat komt er echter achter dat het niet zo makkelijk is om de echte schuldige aan te wijzen, aangezien er meer gaande is in het leger dan men op de oppervlakte ziet. Hij probeert te achterhalen hoe hij de onschuld van deze twee militairen kan bewijzen en de echte verantwoordelijke kan berechten.

1. Ghost (1190)

Wie denkt aan de meest romantische scène in een film denkt misschien aan de kleiscène in dit dramatische verhaal. Molly verliest haar man Sam door een moord, maar zijn geest blijft achter omdat hij niet klaar is om haar alleen te laten. Tijdens zijn leven als geest ontdekt hij dat er meer achter zijn dood zit en wil hij Molly zoveel mogelijk beschermen. Dat is alleen moeilijk, want zij moet kunnen inzien dat zijn geest nog altijd bij haar aanwezig is. Ghost is een dramatische liefdesfilm die tegelijkertijd ook met intrige en spanning gevuld is.


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *