Top 10 Leuke films voor nieuwe ouders


1
LOOK WHO'S TALKING, Jason Schaller, John Travolta, 1989.

Voor het eerst mama of papa worden. Een van de meest spannende perioden in je leven is dat. Je kan maar beter goed voorbereid zijn. Daarom hebben wij een lijstje voor je gemaakt van de beste films die je voorbereiden op je nakend ouderschap. Leg je dekentje (en misschien ook nog een knabbeltje) alvast klaar en … veel plezier!

10. What to Expect When You’re Expecting (2012)

Deze romantische komedie geeft je een blik in het leven van vijf koppels die allen een kind verwachten. De moraal van het verhaal: je kan wel bepaalde verwachtingen hebben, maar het leven draait toch anders uit. De film heeft een echte sterrencast met onder andere Jennifer Lopez, Elizabeth Banks, Chris Rock en Cameron Diaz.

9. Little Fockers (2010)

De titel van de prent verwijst duidelijk naar de inhoud: kinderen hebben een serieuze impact op je relatie met je partner en de relatie met je schoonouders. Het heeft even geduurd, maar Greg Focker (Stiller) lijkt eindelijk geaccepteerd door zijn schoonvader (De Niro). Maar wanneer hij in een pharmabedrijf gaat werken, krijgt schoonvader-lief toch weer argwaan. Greg moet opnieuw bewijzen dat hij één een goede echtgenoot is en twee een waardige opvolger aan het hoofd van de familie. Robert De Niro in een rol die je niet direct van hem verwacht, Dustin Hoffman en Ben Stiller zijn beiden hilarisch!

8. Where the Heart is (2000)

In deze romantisch drama schitteren jonge Natalie Portman, Ashley Judd en Stockhard Channing. De centrale figuur is Novalee (Portman), een jongedame die nog maar weinig geluk heeft gekend in haar leven. Dan komt Willy (Dylan Bruno) op haar pad. Hij lijkt de ideale man, maar blijkt een alcoholverslaafde. Wanneer ze per ongeluk zwanger raakt, dumpt hij haar in een Wal-Mart. Novalee staat er zonder geld, zonder verblijfplaats, zonder iets. Ze brengt er stiekem de volgende nachten door. Wanneer haar kindje ter wereld komt, ontmoet ze enkele mensen die ervoor gaan zorgen dat ze toch een familie om haar heen krijgt.

7. The Pursuit of Happyness (2006)

Met papa en zoon Smith. Christopher belandt met zijn zoon op straat, nadat hij ontslagen werd en zijn vrouw hem heeft verlaten. Hij overleeft met de jongen in de straten van San Francisco. Dan vindt hij een nieuwe job, maar het blijkt een onbetaalde stageplaats te zijn die op termijn wel zal leiden naar een echte job als beursmakelaar. Het wordt een helse opdracht, een evenwicht te vinden tussen zijn professionele bezigheden, zijn zoon en het zwerversbestaan op straat.

6. Father of the Bride Part II (1995)

Het origineel is natuurlijk een echte golden oldie , maar deel twee met wederom Steve Martin en Diane Keaton is ook zeker het kijken waard. Ze zijn nog maar net bekomen van de trouwdag van hun dochter, als ze al zwanger blijkt. Maar wil Martin al wel opa worden? Hij voelt er zich helemaal niet klaar voor. En dan blijkt ook zijn vrouw nog een keertje zwanger. Ramp oh ramp. En het loopt natuurlijk helemaal mis als ze hun vroegere eventorganiser weer inhuren om een feest voor de baby’s te geven.

5. Raising Arizona (1987)

Een misdaadkomedie van de Coen broertjes, met Nicolas Cage en Holly Hunter! Een speciaal koppel (hij zat in de cel, zij was zijn cipier) dat zelf geen kinderen kan krijgen en daarom besluit om er eentje te stelen. De slachtoffers zijn een rijke meubelverkoper, die net een vijfling heeft gekregen. Het begint mis te lopen als ex-gevangenismaten opdagen en het stel blijkt ook niet veel kaas gegeten te hebben van de omgang met baby’s.

4. Grown Ups (2010)

Film die mede geschreven werd door Adam Sandler, die toch enige ervaring in komedie heeft. Hij speelt trouwens ook de leadrol. Het gaat over een clubje vrienden, die 30 jaar na hun middelbare school basketoverwinning, beslissen om nog eens samen te komen wanneer ze vernemen dat hun coach is overleden. Ze huren een huis aan het meer en gedurende hun tijd samen doen ze de spelletjes van vroeger nog eens over. Niet zo zeer over het opvoeden van kinderen, maar meer hoe je leven veranderd.

3. Three Men and a Baby (1987)

Klassieker in het genre uit 1987! Tom Selleck, Steve Guttenberg en Ted Danson zijn vrolijke vrijgezellen die een luxe appartement betrekken in New York. Dan vertrekt een van hen op zakenreis. De andere vinden een baby op hun deurmat. Het blijkt het dochtertje te zijn van de zakenman. De heren staan nu samen voor de moeilijke taak de meid te verzorgen en op te voeden. Wat natuurlijk tot hilarische situaties leidt. Maar het lukt hen uiteindelijk wel!

2. Look Who’s Talking (1989)

Nog een klassieker in het genre, met jawel, John Travolta en Kirstie Alley. Zij wordt zwanger van de man waarvoor ze de boekhouding doet. Hij is getrouwd, en houdt haar aan de lijn met mooie beloftes. Wanneer ze hem betrapt met een andere minnares, is voor haar de maat vol. Wanneer ze woedend wegloopt, probeert ze een taxi vast te krijgen. Zo ontmoet ze taxichauffeur James (Travolta), die door de stad scheurt, omdat haar water is gebroken. In het ziekenhuis wordt hij aanzien als de vader. Als hij dan ook nog eens heel vertederd is, begint hij een leuke relatie met het kind. En de mama? Die volgt.

1. Mr. Mom (1983)

Onze favoriet uit het jaar 1983! Het gaat over een vader (Michael Keaton) die thuis het huishouden bestiert nadat hij zijn job verliest. Zij (Teri Garr) gaat werken. Maar die rol blijkt toch moeilijker dan hij eerst had gedacht. Een film die de toekomstige mama’s en papa’s aan het denken zullen zetten!


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *