Top 10 Beste Films op Netflix (imdb score)


0

Wat zijn op dit moment (pijldatum november 2017) de beste films op Netflix. We nemen de imdb score als uitgangspunt en komen tot de volgende top 10.

Netflix verandert constant zijn aanbod. Er worden ook films verwijderd. Staat een van onderstaande films niet meer op netflix? Laat het bij de reacties weten en we verwijderen de film!

Laatste update: November 2017

10. American Beauty (1999)

Kevin Spacey speelt Lester Burnhman. Zijn leventje lijkt perfect, mooi huis, goede baan, mooie vrouw, leuke dochter. Maar dit is slechts een mooi plaatje voor de buitenwereld. In werkelijkheid stelt de relatie met zijn vrouw niks voor, praat hij niet met zijn dochter en vindt hij zijn baan al jarenlang supersaai. Dan ontmoet hij zijn nieuwe buurjongen en besluit zijn leven radicaal te veranderen.

9. Back to the Future (1985)

In 1985 leek de future nog zo ver weg. Maar the future is now. Wie kent het verhaal (en Michael J. Fox) niet. Het is een van de beste films die gemaakt is over tijdreizen. En Marty McFly zorgt ervoor dat zijn ouders toch bijeen blijven. We love you Marty!

8. Intouchable (2011)

Driss, een Afrikaans-Franse jongen uit een achterbuurt in Parijs, legt een formulier op tafel en hoopt slechts op een handtekening als bewijs dat hij aan de sollicitatieplicht voor zijn uitkering heeft voldaan. Phillipe, een rijke man die tot aan zijn nek is verlamd, besluit echter Driss aan te nemen als zijn verzorger. Wat volgt is een aaneenschakeling van humoristische situaties waarin de verschillende leefwerelden en culturen van de twee met elkaar botsen.

7. Saving Private Ryan (1998)

Saving Private Ryan (1998)

Vier broers zijn allemaal betrokken bij de Tweede Wereldoorlog. Twee van hen deden mee aan D-Day, waarbij de geallieerden Normandië binnenstormden, maar wisten het niet te overleven. Broer nummer drie bevond zich in Japan, maar kwam hier ook aan zijn einde. De enige die overblijft is de vierde broer, maar is hij vermist geraakt tijdens zijn missie in Frankrijk. Er wordt alles aan gedaan om deze soldaat weer veilig thuis te krijgen. Met Tom Hanks in de hoofdrol en Steven Spielberg als regisseur, was deze film voorbestemd om een groot succes te worden. En dat is gelukt, want vandaag de dag wordt Saving Private Ryan als beste oorlogsfilm bestempeld, door filmliefhebbers over heel de wereld.

TIP: bekijk hier welke van deze oorlogsfilms op netflix te zien zijn.

6. Forrest Gump (1994)

Forrest Gump

Een mix van komedie, avontuur en heel veel emoties: Tom Hanks als Forrest Gump, laat zich niet beperken door zijn laag IQ. Hij slaagt erin een belangrijke rol te spelen in 30 jaar Amerikaanse geschiedenis: zo zien we Forrest als een Vietnam veteraan, een garnalen tycoon en echte football hero. Tussen zijn heldendaden beleeft hij liefelijke momenten met zijn Jenny.

5. Fight Club (1999)

Fight Club

Ontegensprekelijk het beste werk van David Fincher. De verteller in deze film (Edward Norton) leidt aan slapeloosheid. Hij bezoekt praatgroepen voor terminaal zieken, en kan op die manier zijn probleem wat loslaten. Dan ontmoet hij Tyler Durden (Brad Pitt) in een vliegtuig. Ze blijven in contact. Na een gevecht tussen hen beiden ontdekt de verteller dat vechten hem pleziert. Zo ontstaat de Fight Club! En zo ontdekt hij ook de oorzaak van zijn slapeloosheid.

4. Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction

Het meesterwerk van Quetin Tarantino! Vol fijne quotes en slimme, snedige dialogen en steengoede muziek. In deze film wordt het leven van twee huurmoordenaars gevolgd. Samuel Jackson en John Travolta spelen deze rol met veel bravoure. John Travolta beleeft een bijzondere avond in het gezelschap van Mia (Uma Thurman), de vrouw van zijn misdaadbaas. Diezelfde komt in de problemen als bokser Butch (Bruce Willis) er met zijn geld vandoor gaat. De film vertelt eigenlijk vier verhalen, evenwel niet chronologisch!

3. The Godfather: Part II (1974)

godfather-2

In de maffiafilm Godfather 2 uit 1974 lopen twee verhaallijnen door elkaar. Enerzijds borduurt de film voort op deel 1 en volgt Michael Corleone, die inmiddels de capo van de familie is. Anderzijds wordt teruggekeken op het leven van de oude Vito Corleone. Begonnen als kruidenier, rolt de jonge Don langzaam de misdaad in.

2. The Godfather (1972)

godfather

Dit epische verhaal gebaseerd op de roman van Mario Puzzo werd in 1972 meesterlijk verfilmd door Francis Ford Coppola. De rol van Marlon Brando als Vito Corleone is natuurlijk onvergetelijk. Ook Al Pacino, de koude outsider, die is voorbestemd om de leiding van de familie Corleone over te nemen, acteert uitstekend. The Godfather wordt beschouwd als een van de beste en meest invloedrijke films aller tijden. Het American Film Institute rangschikte dit maffiadrama als de op een na belangrijkste film uit de Amerikaanse filmgeschiedenis.

1. The Shawshank Redemption (1994)

De nummer één in de imdb top 250, The Shawshank Redemption, geregisseerd door Frank Darabont naar het korte verhaal Rita Hayworth And The Shawshank Redemption van Stephen King. Toen de film in 1994 in de bioscopen draaide had hij weinig succes, maar ondertussen wordt hij door velen beschouwd als de beste film ooit. Tim Robbins speelt Andy Dufresne, een bankier die tot een levenslange celstraf wordt veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Ondanks de vele teenwerkingen in de gevangenis door grove cipiers, foute medegevangene en een sadistische hoofdcipier groeit Andy uit tot een populair figuur in de gevangenis, mede doordat hij de financiële zaken regelt voor het personeel. Andy zelf blijft volhouden dat hij onschuldig is, en droomt van een leven buiten de gevangenis. Zijn maten verklaren hem voor gek.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *