Top 13 Vette Old School Netflix Films


0

Welke films die nieuw zijn toegevoegd op netflix in juli 2017 zijn de moeite waard om te streamen? Een overzicht:

Doctor Strange (2016)

Doctor Strange

Een goed geslaagde film uit het Marvel Unvirsum met Benedict Cumberbatch als Stephen Strange, een van de meest succesvolle chirurgen ter wereld. Wanneer hij door een ongeluk zijn beroep niet meer kan uitoefenen doet hij er alles aan om te genezen, zelfs het mystieke sluit hij niet uit. Hij ontmoet een tovenaar, the Ancient One, ze maakt hem niet alleen beter maar geeft hem ook magische krachten. Al snel moet hij deze inzetten om de aarde te redden tegen kwaad uit andere dimensies.

White House Down (2013)

White House Down

Een extreem gevaarlijke paramilitaire groep overvalt het Witte Huis. John Cale (gespeeld door Channing Tatum), een agent die toevallig aanwezig is in de presidentiële residentie, moet de Amerikaanse president redden. Ook Jamie Foxx en Maggie Gyllenhaal spelen mee. De film is geregisseerd door Roland Emmerich, een regisseur gespecialiseerd in rampenfilms. We komen hem nog vele malen tegen in de lijst, zelfs op nummer één.

Southpaw (2015)

Boksfilm met Jake Gyllenhaal als succesvol bokser. Bij zijn laatste succesvolle titelgevecht raakt hij licht gewond en zijn vrouw vraagt hem te stoppen. Hij doet het om meer tijd met haar en zijn dochter door te brengen. Maar dan wordt zijn vrouw vermoord en komt hij in een neerwaartse zelfdestructieve spiraal terecht. Hij verliest alles. Tot hij een trainer tegenkomt die hem uit het dal wilt redden.

The Amazing Spider-Man

the-amazing-spider-man

De ‘reboot’ van Spider-Man uit 2012 met deze keer Andrew Garfield als Peter Parker aka Spider-Man. Zijn vriendinnetje in deze film niet Mary Jane Watson, maar Gwen Stacy, gespeeld door Emma Stone. Ze komt achter zijn geheim, en dat zorgt er uiteraard voor dat ze groot gevaar loopt.

The Illusionist (2006)

Edward Norton speelt de kundige goochelaar Eisenheim, een mysterieus figuur. Hij was ooit verliefd op de Duchess of Teschen (Jessica Biel), maar hun liefde was onmogelijk door het verschil in stand. Nu gaat zij trouwen met een echte edelman. Maar aan die man hangt een reukje van vrouwenmishandeling. Eisenheim moet zijn beste trucks bovenhalen.

Moneyball

Moneyball

Billy Beane (Brad Pitt) is aanvoerder van een weinig succesvol honkbalteam. Hij ontmoet een statisticus met geheel eigen ideeën om spelers te evalueren. Samen gaan ze op basis van zijn wiskundig model op zoek naar ondergewaardeerde spelers.

Freaky Friday (2003)

Freaky Friday

Heerlijke film voor een echte meidenavond! Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan, mama en dochter in deze film, hebben het steeds aan de stok met elkaar. Dan worden ze wakker in elkaars lichaam.

I Spy (2002)

Niet de beste film ooit, maar met ‘onze’ Famke Janssen dus leuk om te nomen. In I Spy, een actiekomedie, speelt ze samen met Eddie Murhpy en Owen Wilson. Wilson en Janssen spelen topspionnen. Ze krijgen hulp bij een missie van Murphy, een eigenwijze bokskampioen.

The Walk (2015)

Joseph Gordon Levitt speelt de Franse koorddanser Philppe Petit in dit waargebeurde verhaal. Hij maakt zich klaar voor beroemdste stunt ooit, op 400 meter hoogte tussen de twee torens van het World Trade Center lopen, over een dun koord …

Collateral

Tom Cruise heeft heel wat films op zijn naam staan waar hij een charmante knappert speelt. Hier laat hij echter zijn dark side zien. Samen met Jamie Foxx speelt hij de sterren uit de hemel. Foxx is een taxichauffeur die een knappe advocate in zijn wagen vervoert. Kort daarna stapt Vincent (Cruise) in. Die vraagt hem om ergens afgezet te worden, en om te wachten tot hij terug is. Dan valt er een lijk op de taxi. Vincent blijkt op executiepad te zijn en gebruikt de brave taximan als zijn chauffeur.

Shutter Island

Een detective (Leonardo DiCaprio) wordt op de zaak van een ontsnapte moordenares gezet. De vrouw verbleef in een psychiatrisch ziekenhuis, en detective Daniels komt een kijkje nemen om het mysterie op te lossen. Tijdens zijn zoektocht naar antwoorden over de ontsnapping, komt hij steeds meer te weten over de vreemde gang van zaken in het ziekenhuis. Shutter Island is een film die meer dan ooit speelt met de verwarring en chaos die psychische problemen met zich mee kunnen brengen.

The Ring (2002)

Wereldberoemde horrorfilm waarin een mysterieuze videoband een ware slachting aanricht onder een groep tieners. Wie de videoband bekijkt krijgt een telefoontje met de mededeling dat hij nog maar een week te leven heeft. Al 15 jaar oud, maar nog steeds doodeng!

American Beauty (1999)

Een van de beste films ooit gemaakt, American Beauty! Kevin Spacey speelt Lester Burnhman. Zijn leventje lijkt perfect, mooi huis, goede baan, mooie vrouw, leuke dochter. Maar dit is slechts een mooi plaatje voor de buitenwereld. In werkelijkheid stelt de relatie met zijn vrouw niks voor, praat hij niet met zijn dochter en vindt hij zijn baan al jarenlang supersaai. Dan ontmoet hij zijn nieuwe buurjongen en besluit zijn leven radicaal te veranderen.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *