Top 12 Vette Old School Netflix Films


0

Welke vette old school Netflix films zijn tegenwoordig nog de moeite waard om te kijken? Hierbij een overzicht:

12. Forrest Gump

Forrest Gump is een simpele gewone man met een doodgewone jeugd. Toch weet hij op een zeer wonderlijke manier een middelpunt te zijn tijdens de gebeurtenissen van de jaren zestig en de jaren zeventig. Hoe heeft hij zichzelf hierin gewerkt en hoe gaat het aflopen?

11. White House Down (2013)

White House Down

Een extreem gevaarlijke paramilitaire groep overvalt het Witte Huis. John Cale (gespeeld door Channing Tatum), een agent die toevallig aanwezig is in de presidentiële residentie, moet de Amerikaanse president redden. Ook Jamie Foxx en Maggie Gyllenhaal spelen mee. De film is geregisseerd door Roland Emmerich, een regisseur gespecialiseerd in rampenfilms. We komen hem nog vele malen tegen in de lijst, zelfs op nummer één.

10. Hachi A dog’s tale

Deze zielige film trekt veel mensen. Wanneer het baasje van de hond Hachi komt te overlijden, wacht hij elke dag op het station totdat zijn baasje terugkomt. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hachi heeft in totaal meer dan tien jaar gewacht op zijn baasje, bij het station dat hij helaas overlijdt. Deze film is een echte klassieker die je gezien moet hebben!

9. The Amazing Spider-Man

the-amazing-spider-man

De ‘reboot’ van Spider-Man uit 2012 met deze keer Andrew Garfield als Peter Parker aka Spider-Man. Zijn vriendinnetje in deze film niet Mary Jane Watson, maar Gwen Stacy, gespeeld door Emma Stone. Ze komt achter zijn geheim, en dat zorgt er uiteraard voor dat ze groot gevaar loopt.

8. Topgun

Deze spannende film met als Tom Cruise als hoofdspeler is zeker een film die je gezien moet hebben. Het gaat over een afvallige piloot die naar een gevechtsschool gaat. Hij maakt daar allerlei avonturen mee en heeft te maken met hevige concurrentie, heftig gevaar in de lucht en romantiek speelt ook een rol. Hoe vergaat het deze piloot?

7. Central Intelligence

Deze film met als in de hoofdrol Dwayne Johnson en Kevin Hart gaat over een CIA-Agent die contact opneemt met een oude schoolvriend. Die schoolvriend is een gewone accountant en zijn leven loopt niet bepaald op rolletjes. Lukt het ze om samen een complot tegen Amerikaanse undercoveragenten op te lossen?

6. The Blind Side

Dit is een waargebeurd verhaal over de geschiedenis van een topsporter. Hij is dakloos en wordt in een huis opgevangen door een liefdevol gezin. Hij mag uiteindelijk daar blijven wonen en krijgt hij de kans om een topsporter te worden. Door de hulp van het gezin krijgt hij allerlei kansen waarmee ze hem helpen. Hoe ziet zijn toekomst eruit?

5. Salt

Angelina Jolie die in deze film Evelyn Salt speelt, wordt ervan verdacht een Russisch spion te zijn. Ze gaat op de vlucht en probeert elke tactiek die ze kent om haar achtervolgers af te schudden. Lukt het haar om deze catastrofe te overleven of wordt ze toch het slachtoffer?

Deze tweedelige film is gebaseerd op een stel goochelaars die met hun slimme trucjes de FBI-agenten maar als te slim af zijn. Ze stelen bijvoorbeeld van grote banken over de hele wereld en hun buit delen ze met liefde aan hun publiek. Blijft het hun lukken om de FBI-agenten te slim af te zijn of zit er toch een addertje onder het gras?

4. Collateral

Tom Cruise heeft heel wat films op zijn naam staan waar hij een charmante knappert speelt. Hier laat hij echter zijn dark side zien. Samen met Jamie Foxx speelt hij de sterren uit de hemel. Foxx is een taxichauffeur die een knappe advocate in zijn wagen vervoert. Kort daarna stapt Vincent (Cruise) in. Die vraagt hem om ergens afgezet te worden, en om te wachten tot hij terug is. Dan valt er een lijk op de taxi. Vincent blijkt op executiepad te zijn en gebruikt de brave taximan als zijn chauffeur.

3. Shutter Island

Een detective (Leonardo DiCaprio) wordt op de zaak van een ontsnapte moordenares gezet. De vrouw verbleef in een psychiatrisch ziekenhuis, en detective Daniels komt een kijkje nemen om het mysterie op te lossen. Tijdens zijn zoektocht naar antwoorden over de ontsnapping, komt hij steeds meer te weten over de vreemde gang van zaken in het ziekenhuis. Shutter Island is een film die meer dan ooit speelt met de verwarring en chaos die psychische problemen met zich mee kunnen brengen.

2. The Hitman’s Bodyguard

In deze film met Ryan Reynolds als hoofdrolspeler staat een hele carrière op het spel. De bodyguard gespeeld door Ryan Reynolds moet er namelijk voor zorgen dat een kroongetuige optijd bij zijn zitting komt. Helaas is de kroongetuige ook nog een moordenaar. Lukt het de twee om heelhuids bij de zitting te komen of worden ze onderweg toch gepakt?

1. 6 Underground

Hoe is het om dood te zijn voor de wereld maar toch te leven? Er worden zes getalenteerde mensen geselecteerd die hun dood in scène zetten. Zij vormen een elite-eenheid rond een mysterieuze leider en hebben tot doel de toekomst te verbeteren


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *