30 Oude Films die nu nog het kijken waard zijn


3

Het filmjaar 2017 is nog in volle gang (lees hier onze top 50 films 2017), maar het is altijd leuk om vooruit te kijken. Welke films kunnen we in 2018 in de bioscopen verwachten? Wij hebben er 30 op een rij gezet om naar uit te kijken.

30. Scarface

Ja, je leest het goed, er staat echt SCARFACE. 2018 zal een filmjaar zijn met vele remakes, sequals, prequals, reboots, etc. Erg origineel is Hollywood de laatste jaren niet en daar zal in 2018 geen verandering in komen. Zelfs een film als Scarface is dus niet meer veilig voor een remake. De enige reden waarom we er toch naar uit kijken? Het script van de film wordt geschreven door de gebroeders Coen.

29. Ocean’s Eight

Hoe zullen we Ocean’s Eight noemen, een remake? Een reboot? Misschien is spin-off de beste naam, een spin-off van Ocean’s Eleven natuurlijk. Dit keer niet met elf mannen die een roof beramen, maar acht vrouwen (vrouwen zijn blijkbaar efficiënter). De connectie met het origineel, de hoofdrol is voor het zusje van Danny Ocean, namelijk Debbie, gespeeld door Sandra Bullock. Ook van de partij in de gang: Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway en Rihanna.

28. Robin Hood

Robin Hood wordt ook weer eens opnieuw verfilmd. Taron Egerton (Kingsman) is de nieuw Robin en Jamie Foxx is Little John. Veel is er nog niet bekend over de film behalve dat het verhaal een stuk grauwer zal zijn dan we tot nu toe gewend zijn.

27. Sherlock Holmes 3

Het lijkt erop dat er in 2018 een nieuwe Sherlock Holmes film in de bioscopen draait. Ook over deze film is nog niet veel bekend, behalve dat Robert Downey Jr. en Jude Law weer betrokken zijn. Er zijn geruchten dat Guy Ritchie is aangetrokken om de film te regisseren.

26. Wreck-It Ralph 2

Een vervolg op de succesvolle animatiefilm uit 2012. De avonturen spelen zes jaar later en deze keer “wrecked” Ralph het internet wanneer een WiFi router in zijn arcade wordt geplugged.

25. How The Grinch Stole Christmas

Nog een animatiefilm om naar uit te kijken in 2018 is How The Grinch Stole Christmas gebaseerd op het legendarische boek van Dr. Seuss uit 1957. Uiteraard al eens verfilm als live-action met Jim Carrey in de hoofdrol, maar nu dus geanimeerd. Benedict Cumberbatch spreekt de stem in van de Grinch.

24. Aquaman

Net als Marvel is ook DC bezig met een film universum, namelijk het DC Extended Universe. Tot nu toe zagen we al Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad. In 2017 komen daar Wonder Woman en Justice League bij. In 2018 krijgt een ander lid van de Justice league zijn eigen film, namelijk Aquaman, gespeeld door Jason Momoa. We zetten deze film een stuk lager in de lijst dan de Marvel films omdat de vorige DC films nou nog niet echt de kwaliteit hadden waar we op hoopten.

23. Bad Boys for Life

De “Boys” zijn back! Will Smith en Martin Lawrence wel te verstaan. Wederom zullen ze met vol grappen en grollen, en natuurlijk achtervolgingen en ontploffingen de bad guys vangen in 2018.

22. Pacific Rim: Uprising

Het is ondertussen wel duidelijk, filmjaar 2018 wordt er eentje van de vervolg films en remakes. Ook Pacific Rim de sci-fi film van Guillermo Del Toro waarin gigantische robots de wereld beschermen tegen Kaiju monsters krijgt een tweede deel.

21. Jungle Book

Hadden we niet net een live-action film van de Jungle Book gehad in 2016? Ja, dat klopt, maar er wordt er nog eentje gemaakt. Andy Serkis die we vooral kennen van zijn motion capture werk voor Gollum in de Lord of the Rings films gaat het proberen als regisseur. We zijn benieuwd.

20. The Man Who Killed Don Quixote


De nieuwe film van regisseur en schrijver Terry Gilliam (Monty Python, Brazil). Alhoewel, nieuw is misschien niet het goede woord, deze film is een goed voorbeeld van films in “development hell”, Gilliam heeft de film al acht keer proberen te maken in 19 jaar tijd. Het verhaal gaat over Toby een reclameman die op en neer reist in de tijd tussen het Londen van de 21e eeuw en La Mancha in de 17e eeuw, hier verwart Don Quixote hem voor Sancho Panza. Al in 2000 is Gilliam begonnen met filmen, toen met Johnny Depp als Tony. Alles wat mis kon gaan ging echter mis, en de film werd stopgezet, er is zelfs een documentaire over gemaakt “Lost in La Mancha”. Hierna heeft Gilliam nog vele pogingen gedaan om het project weer nieuw leven in te blazen met onder andere Robert Duvall, Michael Palin en John Hurt als Quixote, maar alleen zonder succes. Maar in 2018 moet het dan eindelijk gebeuren, de lang verwachte film met Adam Driver als Tony en Jonathan Pryce als Quixote.

19. Black Panther

Er draaien maar liefst drie Marvel films in de bioscopen in 2018. Te beginnen met de Black Panther, een karakter dat we al zagen in Captain America: Civil War. Na de gebeurtenissen uit die film keert T’Challa terug naar zijn thuisland Wakanda, om zijn rol als koning van het land te vervullen. Al snel moet hij echter weer optreden als de Black Panter als er een oude vijand op het toneel verschijnt die het voortbestaan van zijn thuisland in gevaar brengt.

18. Mission: Impossible 6

Veel is er nog niet bekend over het zesde deel alweer in de Mission: Impossible reeks. Tom Cruise is uiteraard weer van de partij als Ethan Hunt. Ook Jeremy Renner en Rebecca Ferguson keren terug.

17. Jurassic World 2

De kritieken over Jurassic World waren niet bepaald lovend te noemen, maar de film bracht vele miljoenen in het laatje, het is zelfs een van de meest succesvolle films ooit, en dan komt er natuurlijk een vervolg. Chris Pratt en Bryce Dallas Howard zijn weer van de partij.

16. The Incredibles 2

Zelfs Pixar maakt tegenwoordig vervolgfilms (in 2016 Finding Dory) in 2018 krijgen de Incredibles een nieuw verhaal. Het origineel, over de familie met superhelden krachten, komt alweer uit 2004.

15. X-Men: Supernova

Eigenlijk is er helemaal niks bekend over de nieuwe X-Men film. Het lijkt erop dat Sophie Turner weer van de partij is die in X-Men: Apocalypse Jean Grey speelde. Zou het een reboot kunnen worden van de Dark Phoenix verhaallijn?

14. Fantastic Beasts and Where To Find Them 2

Fantastic Beasts and Where To Find Them worden misschien wel vijf films, deel twee draait in 2018 in de bios. Veel is er nog niet bekend over het plot van Fantastic Beasts 2. Uiteraard speelt Eddie Redmayne weer Newt Scamander, ook regisseur David Yates is weer van de partij.

13. The Predator

Zoals zovele films krijgt ook The Predator in 2018 een remake. Het is vervolg op het origineel uit 1987. Shane Black (Nice Guys) is de regisseur, grappig is dat hij als acteur meedeed in het origineel!

12. Ant-Man and the Wasp

Ant-Man and the Wasp oftewel Ant-Man 2 een vervolg op deel één uit 2015. Paul Rudd speelt uiteraard weer Ant-Man en ook zijn mentor Michael Douglas als Dr. Henry “Hank” Pym is weer van de partij. Dit keer krijgt hij hulp van The Wasp gespeeld door Evangeline Lilly.

11. Mary Poppins Returns

Ook Mary Poppins maakt in 2018 een comeback, ditmaal gespeeld door Emily Blunt. De film speelt 25 jaar na het origineel. De nanny van de familie Banks keert terug na een familiedrama en zorgt dat ze weer plezier in het leven krijgen.

10. Isle of Dogs

Een animatiefilm van Wes Anderson met een briljante cast: Scarlett Johansson, Edward Norton, Bill Murray zijn enkele van de grote namen die stemmen zullen inspreken. De film speelt zich af in Japan en gaat over een jongetje op zoek naar zijn hond.

9. A Wrinkle In Time

A Wrinkle In Time

Een fantasiefilm gebaseerd op het beroemde boek uit 1962 met dezelfde naam (in het Nederland “Een Plooi In De Tijd”). Meg Murry wordt op een avontuur gestuurd door tijd en ruimte met haar jongere broertje om hun vader, een geniale wetenschapper, te redden van kwade krachten die hem gevangen houden op een andere planeet.

8. Tomb Raider

Een volledige reboot van Tomb Raider, natuurlijk gebaseerd op de populaire game waarin Lara Croft, de sexy archeologe, de grootste avonturen beleeft opzoek naar bijzondere artefacten. Angelina Jolie keert natuurlijk niet terug, dit keer is het Alicia Vikander (Ex Machina) die Lara zal spelen.

7. The Black Hand

Een film met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol is er altijd eentje om naar uit te kijken. The Black Hand is gebaseerd op het boek van Stephan Talty en gaat over een politieagent, Joe Petrosino, die achter een Italiaans-Amerikaanse gang in New York aangaat.

6. Deadpool 2

In 2016 was de r-rated superhelden film Deadpool een onverwacht groot succes. Natuurlijk komt er een vervolg, veel is er niet bekend, alleen dat Cable in de film te zien zal zijn, en natuurlijk dat Ryan Reynolds weer de rol van Deadpool op zich neemt. Regisseur Tim Miller is helaas niet meer van de partij wegens “onoverbrugbare meningsverschillen”. Nieuwkomer David Leitch is nu de man in charge, met zijn regiedebuut Atomic Blonde uit 2017 heeft hij bewezen dit aan te kunnen.

5. Ready Player One

Gebaseerd op het succesvolle boek van Ernest Cline met dezelfde naam. De film speelt in 2044, een dystopische toekomst. Het grootste deel van de wereldbevolking woont in totale armoede. Ze vluchten weg in OASIS, onlinegame dat door miljarden spelers tegelijkertijd gespeeld wordt. De maker van de game komt te overlijden, hij heeft in het spel drie sleutels verstopt die leiden naar een kluis met zijn erfenis. De film wordt geregisseerd door niemand minder dan Steven Spielberg.

4. Avatar 2

We hebben er lang op moeten wachten, deel één komt alweer uit 2009, maar eindelijk gaan we meer leren over de Na’vi. Avatar was baanbrekend met het gebruik van de nieuwste 3D technologieën. We zijn benieuwd wat James Cameron, nu bijna 10 jaar later aan ons gaat laten zien!

3. Han Solo

Vanaf nu kunnen we ieder jaar genieten van een nieuwe Star Wars film. Om het jaar is dat een nieuwe “Episode” en het andere jaar een los verhaal. In 2018 is het de beurt voor Han Solo. De gebeurtenissen spelen zich af voor de originele Star Wars film. We zullen Han samen met zijn trouwe vriend Chewbacca grootste avonturen zien beleven.

2. Avengers: Infinity War

In 2018 draait deel één van Avengers: Infinity War in de bioscopen, en dan een jaartje later deel twee. De helden moeten het opnemen tegen Thanos die alle Infinity stenen heeft weten te verzamelen. Dat lukt ze niet alleen en daarom komen ook de Guardians of the Galaxy helpen. Waarschijnlijk hebben nog nooit zoveel Hollywood sterren in één film gespeeld!

1. The Irishman

Als we zeggen dat de acteurs Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci meedoen en dat de film geregisseerd wordt door Martin Scorsese, en dat het ook nog om een maffiafilm gaat, dan snapt toch iedereen dat we deze film op nummer één zetten?! En ook leuk, de film wordt gemaakt door Netflix, dus gelijk streamen!


Like it? Share with your friends!

3
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *