5 Beste vlog camera’s


0

Vloggen is natuurlijk super populair en steeds meer jongeren besluiten dit te gaan doen. Ben je ook van plan om te gaan vloggen? Dan is het handig om een vlog camera aan te schaffen. Deze is speciaal ontwikkelt om lekker mee te gaan vloggen. Je kan hier eenvoudig de leukste vlogs mee maken en delen op het internet. Wij hebben de 5 Beste vlog camera’s voor je in een lijst gezet. Je kan zo eenvoudig je nieuwe camera uitzoeken.

Lijst met 5 Beste vlog camera’s

Canon PowerShot SX730

De Canon PowerShot SX730 is een super populaire camera onder vloggers. De camera heeft een kantelbaar beeldscherm. Zo kan je goed zien of je jezelf vanuit juiste hoek aan het filmen bent. De camera maakt opnames in full HD en de beelden kan je direct met je computer delen via wifi. De camera is zelf vrij klein en weegt slechts 276 gram. Hierdoor is de camera niet te zwaar om continu in de hand te houden. Wil je af en toe ook nog een foto schieten? Dit kan de camera heeft 21 megapixels en een 40x optische zoom.

Sony Cybershot DSC-WX500

Dit is de kleinste camera die Sony ooit heeft ontwikkeld en dit is natuurlijk perfect als vlogcamera. De Sony Cybershot DSC-WX500 heeft ook nog een kantelbaar beeldscherm. Dit is handig als je wilt weten of je zelf wel goed in beeld bent. De camera filmt in Full HD beeldkwaliteit en kan via Wifi en NFC de beelden delen. De camera heeft ook nog een 30x optische zoom ondanks het kleine formaat. Vanwege het kleine formaat past de camera in de palm van je hand. Zo neem je hem eenvoudig mee in bijvoorbeeld je broekzak. De camera weegt slechts 230 gram en is hierdoor niet te zwaar om vast te houden.

Sony Vlogcamera ZV-1

De meeste camera’s in dit lijstje kunnen ook gebruikt worden om mee te vloggen. Maar Sony heeft ook echt een camera ontwikkelt om mee te vloggen. De Sony Vlogcamera ZV-1 is de enige camera die ze ooit gemaakt hebben speciaal om te vloggen. Deze camera heeft zelfde mogelijkheid om een livestream te starten! De speciale autofocus zorgt er ook voor dat de camera je gezicht en ogen blijft volgen. Je kan hiermee voor elk platform vloggen zowel verticaal als horizontaal. Het beeldscherm is kantelbaar om te zien wat je filmt. Ga je buiten opnames maken? De camera heeft een speciaal windscherm om windruis te verminderen. Het is ook nog mogelijk om een externe microfoon aan te sluiten. De camera schiet de beelden ook nog eens in 4K kwaliteit.

Canon EOS M100

Met deze stijlvolle Canon EOS M100 schiet je niet alleen de mooiste foto’s, maar kan je ook de beste filmopnames maken. Dit compacte camera systeem heeft een hoog gebruiksgemak en schiet ongelofelijke beelden. De beelden worden in een zeer hoge kwaliteit geschoten. Daarbij blikt de camera uit in gebruiksvriendelijkheid waardoor iedereen eenvoudig vlogs kan maken. Een groot pluspunt is het 180 graden kantelbare beeldscherm. Je kan zo goed zien of je goed in beeld bent. De camera weegt slechts 260 gram en is hierdoor niet te zwaar om mee te vloggen. Wil je tussendoor foto’s maken? De camera heeft ook nog 24,2 megapixels.

GoPro Hero 9 Black

Ben jij iemand die regelmatig actie vlogs schiet? Dan is de GoPro Hero 9 Black de ideale optie! GoPro is de ultieme actie camera en kan tijdens de vetste vlogs gebruikt worden. Je kan bijvoorbeeld onderwater beelden maken of tijdens het sporten. De camera heeft twee beeldschermen. Het beeldscherm aan de voorzijde is ideaal om tijdens het vloggen te gebruiken. Je kan in 5K kwaliteit beelden schieten en zelfs een livestream starten. Wil je een foto tussendoor maken? Geen probleem dit kan met de ingebouwde 20 megapixel camera. Je kan hiermee gedetailleerde foto’s maken. De camera is ook nog eens het lichtgewicht uit onze lijst met 159 gram. Hierdoor krijg je geen lamme arm tijdens het vloggen.

Veelgestelde vragen

Waar moet je opletten bij vlog camera’s?

Er zijn twee dingen die heel belangrijk zijn bij vlog camera’s. Ten eerste is het belangrijk dat de camera een kantelbaar scherm heeft. Je kan zo zien wat je filmt. Ten tweede is het gewicht belangrijk. Een te zware camera is niet prettig als je lange vlogs maakt.

Heeft je vlog camera 4K kwaliteit nodig?

De meeste vlogs worden op een computer of smartphone bekeken. Deze hebben meestal geen 4K beeldscherm. Een Full HD camera is daarom prima om te vloggen.

Is een externe microfoon handig om te hebben?

Sommige camera’s hebben de optie om er een externe microfoon aan te koppelen. Dit kan handig zijn als de kwaliteit van de microfoon niet toereikend genoeg is.

Welke accessoires zijn handig om mee te bestellen?

Er zijn een paar accessoires handig om mee te bestellen. Dit zijn extra accu’s, geheugenkaartjes en een grip om je vlogcamera mee vast te houden.


Like it? Share with your friends!

0
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *