5x Beste Analoge camera’s


0

De Analoge camera is weer helemaal terug van weggeweest. Met deze camera schiet je een foto die direct door de camera zelf afgedrukt wordt. Dit wordt in de volksmond ook wel de Polaroid camera genoemd. Je kan hiermee zelf nostalgische foto’s maken zonder dat je ze kan nabewerken. De foto’s zijn een leuke herinnering tijdens een vakantie of bijzonder moment. Wij hebben een lijst samengesteld met de 5 Beste analoge camera’s van dit moment.

Lijst met 5 Beste analoge camera’s

Fujifilm Instax Mini 9

De mooiste poloraid foto’s kan je vastleggen met de Fujifilm Instax Mini 9. Deze camera drukt direct de foto’s af en maakt zo mooie afbeeldingen. De reacties op de foto’s die je met deze camera maakt zijn elke keer weer enthousiast. Je kan deze compacte camera eenvoudig meenemen in je tas. Dankzij een selfiespiegel in de camera zie je precies hoe je het beste een foto kan maken. De belichting van de camera is handmatig in te stellen. De foto’s die je afdrukt hebben ongeveer het formaat van een creditcard.

Fujifilm Instax Wide 300

Wil je poloraid foto’s maken, maar van iets groter formaat dan een creditcard? Dan is de Fujifilm Istax Wide 300 een oplossing. Deze camera maakt foto’s met een extra groot film formaat. Je moet hiervoor wel speciale rolletjes in de camera doen. De camera is niet geschikt voor de Instax Square en Mini Film. De camera zelf is ook twee keer zo groot als de Instax Mini. Dankzij de flitser kan je ook bij weinig licht een foto schieten. Dankzij de ingebouwde teller zie je precies hoeveel foto’s je nog kan maken.

Fujifilm Instax Mini LiPlay

Eigenlijk is de Fujifilm Istax Mini LiPlay niet meer volledig een analoge camera. Dit wordt ook wel een hybride camera genoemd. Het is een kruising tussen een analoge camera en een digitale camera. Je kan namelijk via het LCD scherm zien welke foto’s je gemaakt hebt. Het is ook mogelijk om je telefoon te koppelen. De compacte camera kan na afloop je favoriete foto’s direct uitprinten. De camera zelf past eenvoudig in je tas en kan zo mee op reis. Uniek aan de camera is dat hij ook geluid opneemt bij het maken van de foto. Op de afdruk zit een QR-code. Scan de code en je ziet een levende herinnering terug op je telefoon.

Polaroid 300 Black

Polaroid kan natuurlijk niet achterblijven met de klassieke analoge camera. Dit bedrijf is de uitvinder van de analoge camera. Je schiet hiermee zoals je gewend bent direct foto’s die eruit komen rollen. Dankzij de ingebouwde flitser kan je zelfs met weinig licht fotograferen. De camera heeft geen display zoals het hoort met een analoge camera. Het resultaat is hierdoor elke keer een verrassing. Dit maakt het extra leuk om er foto’s mee te maken tijdens een feestje of vakantie.

Polaroid OneStep i

Deze Polaroid analoge camera heeft nu nog meer mogelijkheden. Je kan de camera namelijk via Bluetooth verbinden met je smartphone. Via de Originals app kan je creatieve tools gebruiken bij het maken van de foto’s. Uiteraard kan je de foto’s nog steeds direct uitprinten zoals je gewend bent van de analoge camera. Dankzij de speciale portretlens maak je de mooiste selfies en scherpere foto’s dan voorheen. De krachtige flitser maakt het mogelijk om in het donker te fotograferen.

Veelgestelde vragen

Wat is een analoge camera?

Dit is een camera die nog werkt met een filmrolletje. Tegenwoordig zijn het vooral de polaroid camera’s die als analoge camera de markt veroveren.

Wanneer gebruik je een analoge camera?

De analoge camera is tegenwoordig super populair tijdens feestjes, festivals en bruiloften. De foto’s worden gekoesterd als een herinnering. Je ontvangt de foto direct en je kan deze delen met je vrienden.

Waar moet je opletten bij de aanschaf?

Let vooral even op het formaat van de camera. Deze is vaak groter dan je zou verwachten. Wil je hem meenemen in de tas? Check dan even of de camera wel in de tas past.

Voor wie is de polaroid camera geschikt?

Voor mensen die houden van nostalgie of gewoon een leuke fotografie gadget zoeken. Het is elke keer weer leuk om hiermee een foto te maken!


Like it? Share with your friends!

0
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *