5 Beste middenformaat camera’s


0

Een middenformaat camera weet een enorme sensor met extreem veel pixels met elkaar te combineren. Het resultaat is een prachtige foto met een kleinere scherpte diepte. Hierdoor krijg je echt haarscherpe foto’s waarop de meest kleine details zichtbaar worden. Dit zijn geen camera’s die je om de paar jaar vervangt. Het is een investering voor het leven en daarom is het belangrijk om de Beste middenformaat camera’s aan te schaffen. Wij hebben alvast een lijst voor je samengesteld.

Lijst met 5 Beste middenformaat camera’s

Fujifilm GFX 50S

Fujifilm geeft zelf aan dat dit een middelformaat camera is met de beste grote sensor die tot nu toe ontwikkeld is. De sensor is maar liefst 43, 8 x 32,9 mm groot. Dankzij deze technologie worden zelfs de kleinste details haarscherp. Ondanks de kwaliteiten van deze camera heeft het een lichtgewicht kleine body. Het is een systeemcamera met een spleetsluiter. Hierdoor kan je met weinig trillingen en geluiden foto’s maken. De camera heeft 51,4 megapixels en het is ook mogelijk om ermee te filmen. De filmopnames zijn in Full HD kwaliteit. Verder heeft de camera een draaibaar scherm en wifi om de beelden te delen.

Canon EOS R5

Ben je op zoek naar een professionele middenformaat camera? Dan kom je uit bij de Canon EOS R5. Dit is een systeemcamera waarmee je met 45 megapixels foto’s kan schieten. De camera maakt zelfs in 8K kwaliteit filmopnames. Handig als je van plan bent om er ook nog professionele video’s mee te schieten. De camera heeft een uitgebreide autofocus prestaties en scherpstellen doet deze camera zelfs bij onverwachte momenten zeer nauwkeurig. Je kan hierdoor zelfs moeiteloos een foto schieten van een hond of kat. Razendsnel fotograferen is ook geen probleem met 20 foto’s per seconden. Dankzij de krachtige accu kan je tot wel 500 foto’s maken met een volle accu.

Sony A7R IV

De Sony AZR IV is een systeemcamera met een extreem hoge resolutie. De camera heeft namelijk 61 megapixels. De elektronische zoeker heeft 5,76 miljoen beeldpunten. Hierdoor kan je in een ultrahoge resolutie foto’s schieten. De camera heeft ook nog een snelle werking. Ondanks de mogelijkheden is het een compacte camera. Dit maakt het handig om de camera mee op reis te nemen. Met de beelden die deze camera schiet kan je nu nog meer details zien en krijg je natuurgetrouwe kleuren. Wil je ook filmopnames maken? Dit kan met 4K via deze camera.

Sony AZR II

Wil je graag investeren in een middenformaat camera, maar geen duizenden euro’s uitgeven? Dan kan de Sony AZR II een optie zijn. Dit is een wat ouder model in vergelijking met de Sony AZR IV. Maar er hangt ook een heel ander prijskaartje aan. De camera heeft een beeldsensor van 42 megapixels. Dit is over het algemeen nog het dubbele van de meeste systeemcamera’s. De beeldstabilisatie wordt verdeeld over 5 assen waardoor je stabiele foto’s kan schieten. De camera heeft ook een snelle hybride automatische scherpstelling. Een groot pluspunt is het ISO bereik van 50 tot 1024003. Wil je filmopnames maken? Dit kan in 4K kwaliteit. De beelden kan je ook nog delen via wifi.

Canon EOS 5D Mark IV

De professionele Canon EOS 5D Mark IV camera is een spiegelreflex middenformaat camera. Deze camera heft wel de minste megapixels uit onze toplijst, maar kan prima met de rest meekomen. Dit is dan ook onze nummer 5 uit de toplijst. De camera heeft een fullframe sensor met 30,4 megapixels. Dit zorgt voor indrukwekkende foto’s. Wil je filmen? Dit kan met 4K beeldkwaliteit. Via wifi of GPS kan je de foto’s delen met je smartphone. De camera kan tot wel 7 foto’s per seconden schieten. Zelfs bij weinig licht schiet je de mooiste foto’s dankzij een uitstekende ISO waarde.

Veelgestelde vragen

Wat is een middenformaat camera?

Dit kan een systeem of spiegelreflex camera zijn met enorm veel megapixels en een extra grote sensor. Hierdoor kan je nog meer details in je foto’s vastleggen en zijn de kleuren natuurgetrouw.

Voor wie is een middenformaat camera geschikt?

Voornamelijk voor professionele fotografen of mensen die eenmalig willen investeren in de beste camera van dit moment. Dit is een camera die levenslang mee kan gaan. Hier hangt daardoor alleen wel een fors prijskaartje aan.

Wanneer gebruik je veel megapixels?

Voornamelijk als je foto’s graag opblaast. Bijvoorbeeld als je er posters mee wilt afdrukken of extra grote decoraties voor aan de muur. Reis fotografen kiezen dan ook graag voor extra veel megapixels.

Een systeemcamera of toch spiegelreflex?

Bij de middenformaat camera zien we vaak dat de systeemcamera de boventoon voert. Deze zijn compacter en de lens is wisselbaar. Dit maakt het makkelijker om de camera mee op reis te nemen.


Like it? Share with your friends!

0
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *