5x Beste Systeemcamera’s


0

Systeemcamera’s zijn vandaag de dag zo ontwikkelt dat ze prima de spiegelreflex fotocamera kunnen vervangen. De camera’s hebben zelfs verwisselbare lenzen, waardoor er steeds meer mogelijkheden zijn. Alleen als je echt snelle foto’s wilt maken is de spiegelreflex camera de beste optie. Ben je gewoon op zoek naar een camera voor reisfotografie of hobbyfotografie? Dan is de systeemcamera een stuk handiger om mee te slepen. Benieuwd welke camera je het beste kan aanschaffen? Wij hebben de 5 Beste systeemcamera’s voor je geselecteerd.

Lijst met 5 Beste systeemcamera’s

Canon EOS M50

De Canon systeemcamera EOS M50 werd recent nog verkozen tot de beste camera van dit moment. Zelfs snelle acties kan je met deze systeemcamera uitstekend vastleggen. De camera heeft 24,1 megapixels en je kan er zelfs in 4K kwaliteit mee filmen. Dankzij een kantelbaar scherm kan je eenvoudig selfies maken of vloggen. Met de Creative Assist functie maak je zelfs als leek de mooiste foto’s en filmpjes. Uiteraard kan je met de instellingen je foto’s naar een hoger niveau brengen. De foto’s en filmpjes kan je hierna delen via Bluetooth of Wifi. Handig als je meteen je foto’s op vakantie wilt delen via Social Media.

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Ben je op zoek naar een betaalbare systeemcamera die prima mee kan komen met de rest? Dan kom je uit bij de Olympus OM-D E-M10 Mark III. Dit is een prima camera voor een hobby fotograaf of beginnende fotograaf. De camera kan je verbinden met je smartphone via Wifi. Via de instellingen kan je eenvoudig mooie foto’s schieten. Er zitten zelfs filters in de camera gebouwd voor mooie effecten. De camera heeft 16,1 megapixels. Wil je er ook mee filmen? Dit kan zelfs in 4K kwaliteit. Het schermpje op de camera is kantelbaar.

Panasonic Lumix DMC-GX8

Het vorige model systeemcamera werd veel geprezen bij fotografen en hobbyfotograven. Dit keer krijgt de Lumix een waardige opvolger met de Panasonic Lumix DMC-GX8. De camera ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook geweldig in gebruik. De vernieuwde ingebouwde sensor zorgt voor uitstekende foto’s en filmpjes. De camera heeft 20 megapixels en kan zelfs op 4K kwaliteit filmen. Dankzij creatieve ingebouwde filters maakt zelfs een leek de mooiste foto’s. De foto’s kunnen ook opgeslagen worden in RAW wat ideaal is voor het editen.

Sony A6400

Eén van de nieuwste systeemcamera’s van Sony is de A6400. Deze systeemcamera heeft de snelste autofocus ter wereld namelijk 0,05 seconden. Met het touchscreen kan je ook eenvoudig de focus bij een foto verleggen. Handig bij het maken van foto’s van bewegende voorwerpen. De camera heeft 24,2 megapixels en een 4K resolutie. De camera heeft zelfs een speciale autofocus ingebouwd voor het fotograferen van dieren. Foto’s kan je eenvoudig delen via Wifi of een QR-code.

Sony A6000

Ben je op zoek naar een systeemcamera die sneller is dan een spiegelreflex camera? Dan kom je uit bij de Sony A6000. Deze camera kan super snel scherpstellen zelfs in verschillende lichtomstandigheden. Dit komt door de hybride autofocus. Standaard krijg je er ook nog eens twee verschillende lenzen bij om te wisselen. De camera heeft 24,3 megapixels en een Full HD opname modus. Via wifi kan je direct de beelden van de camera delen. Verder heeft de camera een draaibaar scherm.

Veelgestelde vragen

Een systeemcamera of toch een spiegelreflex camera?

Zelfs als je mooie vakantiefoto’s wilt maken kan je prima voor een systeemcamera kiezen. Vandaag de dag zijn er nog maar weinig verschillen tussen een systeem en spiegelreflex camera.

Welke camera kan je het beste gebruiken voor vakanties?

Wij adviseren om voor een systeemcamera te gaan voor vakanties. De wisselbare lenzen geven je extra mogelijkheden. Toch is het gewicht van een systeemcamera vrij laag. Dit maakt het makkelijker om de camera mee op reis te nemen.

Is een systeemcamera goedkoper dan een spiegelreflex?

Dit hoeft niet. Sommige systeemcamera’s zijn net zo duur als een spiegelreflex camera. Maar voor de investering in een goede systeemcamera heb je wel vaak pas een basismodel spiegelreflex.

Moet ik goed letten op het aantal pixels?

De laatste jaren is het aantal pixels bij een systeemcamera minder belangrijk geworden. Dit heeft te maken met de nieuwe manier van fotograferen. Je hoeft hier dus niet meer echt op te letten bij het maken van een keuze. Alleen als je grote afdrukken wilt maken (groter dan 1,5 meter) dan is een hoog aantal pixels verstandig.


Like it? Share with your friends!

0
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *