5x Beste videocamera accu’s


0

Voor het maken van filmopnames verbruik je veel meer accu’s dan bij fotografie. Vooral als je in 4K gaat filmen gaat de accu niet heel lang mee. Het is daarom belangrijk om altijd een paar extra accu’s bij de hand te hebben. Ben je op zoek naar de Beste videocamera’s accu’s? Wij hebben de beste accu’s voor je op een rijtje gezet. Je kan hier meteen een paar extra accu’s van bijbestellen. Handig om als reserve bij de hand te hebben.

Lijst met 5 Beste videocamera accu’s

ChiliPower NP-BX1 Sony Kit

Ben je op zoek naar de ideale accuset voor je Sony camera? Dan heeft ChiliPower de beste accu voor je geselecteerd. Dit is niet alleen een accu, maar een complete set om je videocamera op te laden. Bij de twee accu’s zit een charger die je zelf op 12 Volt kan aansluiten. Dit is natuurlijk perfect als je op reis bent en je accu leeg is. Je kan zo onderweg de accu van je camera bijladen. De twee bijgeleverde accu’s hebben een capaciteit van 1350 mAh en 3.6 Volt. De kit is te gebruiken voor verschillende Sony modellen. Check gerust of jouw model ertussen staat voor je de kit aanschaft.

ChiliPower LP-E17 Canon Kit

Ben je niet in het bezit van een Sony camera, maar wel van een Canon? Dan heeft ChiliPower ook een speciale uitvoering voor de Canon camera’s ontwikkelt. De Canon kit bestaat uit twee accu’s die in verschillende canon modellen passen. Check hiervoor wel even de website om te zien of jouw model ertussen staat. Naast de twee accu’s van 950 mAH en 7.2 Volt wordt er een lader bijgeleverd. De lader heeft ook een speciale 12 Volt aansluiting, waarmee je de accu in de auto kan opladen.

Officiële GoPro Hero accu

Ben je in het bezit van een GoPro Hero 8, 7 of 6? Dan kan je deze accu gebruiken als reserveaccu. De oplaadbare accu is van GoPro zelf en bestaat uit 1220 mAH. Het is een lithium-ion accu. Ben je van plan om deze accu te gebruiken met een Hero 5? Dit kan eventueel wel, maar dan moet je eerst de software updaten. Daarna kan je deze reserveaccu gebruiken.

ChiliPower Sony NP-FW50

Het kan natuurlijk zomaar dat het vorige model van ChiliPower net niet in jouw Sony filmcamera past. Is jouw accu een vrij dik blok? Dan is de kans groot dat je deze accu nodig hebt voor je filmcamera. Opnieuw bestaat de set uit twee accu’s en een oplader. De oplader kan ook op een 12 Volt stekker aangesloten worden om in de auto je accu op te laden. De bijgeleverde accu’s zijn er twee met een extra hoge capaciteit. Je kan zo langer filmopnames maken met 1100 mAh en 7.2 Volt. Benieuwd of jouw filmcamera deze accu nodig heeft? Check voor de volledige lijst de website.

Duracell Camera accu

Duracell ontwikkelt niet alleen batterijen, maar ook oplaadbare accu’s voor filmcamera’s. Een mooi voorbeeld is deze Duracell Accu ontwikkelt voor Sony. Dit is een Sony NP-FW50 accu. Maar je komt ook nog voor andere cameramodellen een accu tegen bij Duracell. Op de website kan je direct zien of de Duracell batterij in jouw camera past. De accu is een 900 mAh Li-Ion batterij.

Veelgestelde vragen

Kan je het beste een originele accu bestellen voor je filmcamera?

Natuurlijk kan je alles origineel houden. Maar je merkt in de praktijk weinig verschil tussen een originele accu en een namaak accu. De kwaliteit is bij de meeste merken gelijkwaardig. Het grote verschil is de prijskaartje. Hierdoor kan je meerdere accu’s voor één originele accu aanschaffen. Alleen bij sommige camera’s zoals de GoPro adviseren we wel alleen voor origineel te gaan.

Hoeveel accu’s heb je nodig om te filmen?

Een accu gaat met filmen minder lang mee, dan met fotografie. Gemiddeld gaat een accu maar een uur mee en bij sommige camera’s met 4K zelfs nog minder. Check dit even en maak dan een inschatting. Wij adviseren minimaal 4 tot 6 volle accu’s aan te schaffen.

Waarom is de capaciteit belangrijk?

Een verkeerde capaciteit van de accu kan schadelijk zijn voor je filmcamera. Check altijd of de capaciteit overeen komt met de originele accu van je filmcamera.

Hoe weet je welke accu je nodig hebt?

Meestal heb je een bepaald model accu in je camera zitten. Deze staat ook achter de namen in ons lijstje. Verder kan je natuurlijk ook nog op de pagina kijken of jouw type camera ertussen staat. Dan weet je zeker dat de accu past en werkt.


Like it? Share with your friends!

0
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *