5 Beste Mirrorless & DSLR


0

De Mirrorless & DSLR camera is absoluut in opkomst als het aankomt op een filmcamera. In eerste instantie zijn de camera’s bedoelt voor fotografie. Maar tegenwoordig maak je de mooiste filmopnames met deze camera’s. Er zijn verschillende systeemcamera’s waaruit je kan kiezen voor het schieten van mooie filmpjes. Ben je benieuwd wat de Beste Mirrorless & DSLR voor filmografie is? Wij hebben een lijst voor je samengesteld.

Lijst met 5 Beste Mirrorless & DSLR

Canons EOS M50

De beste keuze voor een compacte Mirrorless camera  is de Canon EOS M50. Deze compacte camera maakt haarscherpe foto’s met een 21,4 megapixel sensor. Deel meteen draadloos je foto’s via Wifi of Bluetooth op je eigen smartphone of social media. Of maak gebruik van de opnamekwaliteiten van deze camera. Je kan hiermee haarscherp filmpjes maken in 4K kwaliteit. Ben je van plan om te gaan vloggen? Geen probleem je kan het beeldscherm 180 graden kantelen en jezelf eenvoudig volgen. Met de Creative Assist kan je eenvoudig je camera instellen voor het maken van opnames.

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Ben je op zoek naar een betaalbare mirrorless camera met 4K beeldkwaliteit? Dan kom je al snel uit bij de Olympus OM-D E-M10 Mark III. De camera maakt haarscherpe foto’s, maar is ook perfect voor het maken van films. Je kan zelf kiezen of je in 4K kwaliteit of Full HD kwaliteit opnames wilt maken. Via de ingebouwde wifi modus verbind je de camera eenvoudig met je smartphone of tablet. De camera is voorzien van een draaibaar touchscreen en dit is handig tijdens de opnames.

Panasonic Lumix DMC-GX8

Het vorige model van Panasonic is absoluut uitgegroeid tot een begrip in de filmwereld. De opvolger gaat ervoor zorgen dat je filmpjes naar een hoger niveau gebracht worden. De camera heeft ook nog eens een uitstekende grip en viewfinder. De vernieuwde sensor zorgt voor een nog betere beeldstabilisatie. Uiteraard kan je ook nog in 4K kwaliteit beeldopnames maken. Ga je liever foto’s maken? De camera is voorzien van een 20 megapixel camera.

Canon EOS 250D

Overweeg je om voor een DSLR camera te gaan? Dan is de Canon EOS 250D een echte aanrader. Deze camera heeft een ongelofelijk mooie resolutie van 4K. Foto’s maken kan met een 24,1 megapixel lens. De camera heeft een Bluetooth en wifi connectiviteit. Je kan hiermee de camera aan je smartphone of computer hangen. Zo kan je direct de beelden delen. De camera is ook nog eenvoudig in gerbuik en zelfs bij weinig licht maak je mooie scherpe opnames.

Nikon D5600

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke DSLR camera voor het maken van filmopnames? Dan is de Nikon D5600 zeker weten een aanrader. De camera heeft ook nog een kantelbaar touchscreen. Handig als je graag wilt vloggen. Via Nikon Snapbridge app krijg je de beelden automatisch op je smartphone. Je kan zelfs de camera op afstand bedienen. De camera schiet alleen geen 4K video’s en enkel Full HD opnames. Maar als je geen 4K televisie hebt maakt dit natuurlijk weinig uit. Extra leuk is de Timelapse functie. Uiteraard kan je ook prachtige foto’s schieten met 24,78 megapixels.

Veelgestelde vragen

Wat is een DSLR camera?

Dit wordt ook wel vaak een spiegelreflex camera genoemd. De camera’s zijn niet alleen geweldig om mooie foto’s mee te maken. Je kan er ook prachtige filmpjes mee maken in 4K kwaliteit.

Een DSLR of toch een mirrorless camera?

De vraag die je het beste kan stellen is hoe je eigenlijk filmopnames maakt? Een DSLR camera maakt schitterende opnames. Maar het nadeel is het gewicht. Een mirrorless camera weegt een stuk minder. Maak je bijvoorbeeld vlogs of opnames uit de hand? Dan kan een mirrorless camera veel beter bij je aansluiten.

Is Full HD voldoende voor filmopnames?

Dit is afhankelijk van het doel van je opnames. Voor professionele opnames die op 4K televisies worden uitgezonden is 4K slim om te kiezen. Gaat het om privé opnames en heb je geen 4K televisie? Dan is een Full HD camera eigenlijk meer dan voldoende.

Zijn de lenzen verwisselbaar bij een mirrorless camera?

Tegenwoordig kan je ook voor de mirrorless camera verwisselbare lenzen aanschaffen. Je besteld meestal gewoon een body waar je zelf lezen bij kan uitzoeken. Je kan zo de lens aanpassen aan de situatie waarin je gaat filmen.


Like it? Share with your friends!

0
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *