25 Beste Nieuwe Films Op Netflix Oktober 2016


0

De maand oktober begon goed voor filmliefhebbers, Netflix besloot maar liefst 244 nieuwe titels toe te voegen. Hier een overzicht van de films die je echt niet mag missen!

Zootopia

zootopia

Wat zijn we toch blij met de deal tussen Netflix en Disney. Zo kunnen we heel snel genieten van de nieuwste Disney films. Zootopia gaat over een stad vol met dieren. De vos Nick wordt ten onrechte beschuldigd van een misdaad en de politieagente konijn Judy zit achter hem aan. Ze moeten echter gaan samenwerken als blijkt dat ze het doelwit zijn geworden van een samenzwering.

Shutter Island

Shutter Island

Teddy (Leonardo Dicaprio, een U.S. Marchal, gaat in de jaren ’50 op zoek naar een moordenares die ontsnapt is uit een instelling voor geesteszieke criminelen op een afgelegen eiland. Ondertussen krijgt hij onverdraagbare hoofdpijnen en nachtmerries en ziet hij constant beelden van zijn overleden vrouw, wiens moordenaar in diezelfde instelling verblijft. Maar wie is Teddy echt?

Team America: World Police

team-america

Team America: World Police is een absurde satirische poppenfilm van de makers van South Park. Ondanks dat de film uit 2004 is deze nog steeds relevant in het Amerika van Trump: “Lets make America Great Again, Team America!!”

Chinatown

Chinatown

JJ Gittes (rol van Nicholson) is een privé-detective die gespecialiseerd is in huwelijksproblemen en overspel. Hij wordt ingehuurd door Evelyn Mulwray (rol van Faye Dunaway) om haar man te betrappen op een vermeende affaire. Gittes volbrengt de opdracht maar dan blijkt dat hij ingehuurd is door een bedriegster en niet de echte Mulwray. Wanneer haar man dan ook nog eens dood wordt teruggevonden begint een gevaarlijk spel van intriges, corruptie en gevaar.

Watchmen

watchmen

De meningen over de superheldenfilm Watchmen zijn verdeeld. Sommige houden van de film, andere kraken ‘m juist af. Het is een van de meest intelligente superhelden films tot nu toe. Misschien af en toe iets te veel hooi op de vork genomen, maar zeker een topper.

American Hustle

American Hustle

Een briljante oplichter wordt samen met zijn sluwe Britse partner en minnares (Lawrence) gedwongen om te werken voor de losgeslagen FBI-agent, een rol van Bradley Cooper. In ruil zullen ze worden vrijgesproken voor hun misdaden. Ze komen terecht in de gevaarlijke wereld van ‘power brokers’, dat zijn criminelen die mensen omkopen om op een bepaalde persoon te stemmen. De agent ruikt zijn kans om nog een grotere slag te slagen in het misdaadwereldje, maar brengt daardoor het leven van zijn bronnen in gevaar.

Horrible Bosses

Horrible Bosses

Ken je dat? Een verschrikkelijke baas? Drie vrienden maken een plan om hun vreselijke bazen (Jennifer Aniston, Kevin Spacey en Colin Farell) om te brengen. Aniston laat een sexy kant van zichzelf zien als seksverslaafde baas.

Blow

blow

Blow is een waargebeurd verhaal over cocaïne-smokkelaar George Jung. Deze bouwde vanuit het niets een groot drugsimperium op, om vervolgens alles weer te verliezen. De hoofdrollen zijn voor Johnny Depp en Penélope Cruz

The Adjustment Bureau

adjustment-bureau

Sci-fi film gebaseerd op het boek Adjustment Team van Philip K. Dick. Matt Damon speelt David Norris, een veelbelovende (gladde) politicus. Hij ontmoet de mysterieuze mooie balletdanseres Elise Sellas (Emily Blunt), maar door bizarre omstandigheden raakt hun relatie nooit van de grond. Hij vermoedt dat er iets of iemand probeert hen uit elkaar te houden.

Contagion

Contagion

Wederom een film met Matt Damon. Een epidemie breekt uit, en sneller dat er een medische oplossingen kunnen gevonden worden, breekt onrust, zelfs chaos uit. Met topactrices zoals Marion Cottilard en Gwyneth Paltrow is Damon in goed gezelschap. Hij speelt een treurende vader, die heel hard probeert zijn dochter te beschermen tegen wat hen te wachten staat.

Hot Fuzz

hot-fuzz

Een heerlijke parodie op het actiefilmgenre met Simon Pegg en Nick Frost hoofdrollen.

Prisoners

prisoners

Topfilm met hoofdrollen voor Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal onder regie van Denis Villeneuve. De dochter van Keller (Jackman) wordt vermist. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek. Ze arresteren de bestuurder van een verdachte camper. Deze moeten ze echter weer laten gaan wegens gebrek aan bewijs. Keller besluit het heft in eigen handen te nemen.

Crazy, Stupid, Love

Crazy, Stupid, Love

Cal Weaver’s (Steve Carell) leven stort in als zijn vrouw vreemdgaat en wil scheiden. Avond na avond trekt hij naar de bar. Daar ontmoet hij Jacob Palmer (Ryan Gosling, een echte player. Jacob leert hem de wereld van de vrijgezelle dames kennen, de zwoele feesten, de drank. Onder invloed van Jacob ondergaat Cal een volledige metamorfose. Maar dan wordt Jacob echt verliefd, en beseft Cal waar het leven echt om draait.

The 40-Year-Old-Virgin

The 40-Year-Old Virgin

Andy (Steve Carell) is een nette en zeer verlegen man van rond de 40. Hij heeft nog nooit met een vrouw geslapen. Wanneer zijn vrienden hier achter komen gaan ze er alles aan doen om hem aan de vrouw te helpen. Zoals te verwachten komt hij in de ene na de andere rampzalige situatie terecht.

Napoleon Dynamite

napoleon-dynamite

Je moet van vreemde films houden als je van Napoleon Dynamite wilt genieten. Hij is een weirdo die wordt omgeven door andere weirdos.

Tropic Thunder

tropic-thunder

heerlijke komedie met een grote sterrencast: Robert Downey jr., Jack Black, Ben Stiller, Matthew McConaughey, en vele andere. Ze spelen acteurs die op locatie in Zuidoost-Azië een oorlogsfilm maken. De sterren zijn echte primadonna’s en werken niet mee. De regsiseur is het at en trekt met de groep de jungle in, niet wetende dat ze in echt oorlogsgebied terecht komen. Let ook op de geniale rol van Tom Cruise als Les Grossman.

Anchorman

Anchorman

Ron Burgundy (Will Ferrell) is in de jaren ’70 een van de beroemdste nieuwslezer van San Diego. De vrouwelijke nieuwslezer is in opkomst en Veronica Corningstone (Christina Applegate) komt op de zender werken. Burgundy wil haar wel de echte vrouwenrubrieken als mode en koken geven. Vernoica wil echter het echte nieuws lezen.

Beverly Hills Cop 1 en 2

beverly_hills_cop_still3

Deze bioscoophit leverde Murphy zijn internationale doorbraak op als filmster – en dat terwijl de rol van detective Axel Foley eigenlijk gespeeld zou worden door Sylvester Stallone. In deze film spat het acteerplezier van de filmcrew van het doek; Murphy en zijn collega-hoofdrolspelers improviseren er in de comedy op los en zijn zelfs in een aantal serieuzere scenes te betrappen met een lach op hun gezicht. Met een wereldwijde opbrengt van maar liefst ruim 300 miljoen is Beverly Hills Cop met recht een kaskraker te noemen!

True Grit

True Grit

Een remake uit de handen van de Coen-broers uit 2010. In deze western wordt de vader van een jongedame (Hailee Steinfield) vermoord. Na lang aandringen gaan de US-marchal en zijn buddy Leboeuf (Damon), een Texas Ranger, op zoek naar de misdadiger in het indianenreservaat. Conclusie: de remake is beter dan de originele film.

Children of Men

children-of-men

Grauwe si-fi drama waarbij in de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde – die achttien jaar is – gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.

The Green Mile

The Green Mile

Paul Edgecomb (Tom Hanks) verblijft als 108-jarige in ouderlingentehuis. Hij overdenkt er zijn leven, vooral dan de periode in de jaren 30 van vorige eeuw. Toen was hij in de Cold Mountain gevangenis als bewaker verantwoordelijk voor John Coffey, een zwarte reus die wachtte op de elektrische stoel, omdat hij 2 kleine meisjes zou hebben vermoord. Coffey beschikte over bijzondere krachten, hij kon zieken genezen en doden doen herleven. Door de komst van een nieuwe gevangene en een nieuwe collega, ontdekt Paul wie de ware moordenaar van de twee meisjes is.

Furious 7

Furious 7

De laatste film uit de fast and the furious reeks. Dom en zijn maten hebben Owen Shaw uitgeschakeld, maar diens broer Decklard is uit op wraak. Maar ook Dominic is uit op wraak omdat Decklard Han heeft vermoord.

(500) Days of Summer

500-days-of-summer

Een van de beste romcoms ooit gemaakt, (500) Days of Summer met in de hoofdrollen Joseph Gordon-Levitt en Zooey Deschanel. Levitt speelt Tom een hopeloze romanticus die wenskaarten maakt voor zijn werk. Hij is van slag als zijn vriendin Summer hem dumpt. Hij gaat heen en weer tussen verschillende periodes in de 500 dagen die ze samen waren om erachter te komen waar het fout is gegaan.

12 Years a Slave

12 yeras

12 Years a Slave speelt zich af in de negentiende eeuw. Solomon Northup een zwarte man woont in New York. Op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Niemand gelooft dat hij een vrij man is. Hij ondergaat de meest gruwelijke behandeling en droomt over het leven thuis.

Django Unchained

Django Unchained

Gewelddadige Western van Tarantino over de Amerikaanse slavernij. De bevrijde slaaf Django probeert samen met een Duitse premiejager zijn vrouw te redden van een sadistische plantage eigenaar Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Die organiseert op zijn plantage Candyland gevechten tussen zijn slaven tot de dood erop volgt. Wanneer Django zijn geliefde terugvindt, beramen ze een ontsnappingsplan. De huisslaaf van de plantage eigenaar komt dit te weten en brengt zijn meester op de hoogte. Een vuurgevecht zonder weerga vindt plaats.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *