38 Komediefilms die nog steeds hilarisch zijn


0

Valt er nog wat te lachen in 2022? Zeker wel, hieronder staan 38 komediefilms van vroeger die nog steeds heel leuk zijn.

School of Rock (2003)

school of rock

Geweldige komische film waarin rockmuziek centraal staat. Jack Black speelt de 30-jarige rockzanger en gitarist Dewey Finn. Hij wordt uit zijn band gezet en heeft daardoor geen geld. Hij kan zijn huur niet betalen en besluit een baan als docent aan te nemen. Al snel vormt hij met zijn leerlingen een rockband.

The Big Lebowski (1998)

The Big Lebowski

Klassieker van de gebroeders Coen met Jeff Bridges als “The Dude”. Hij wordt verward met een miljonair en twee niet al te snuggere criminelen proberen hem te beroven. Wanneer ze erachter komen dat hij het geld niet heeft urineren ze op zijn favoriete tapijt. The Dude gaat verhaal halen bij de miljonair. Deze heeft echter een voorstel.

Tropic Thunder (2008)

tropic-thunder

Heerlijke komedie met een grote sterrencast: Robert Downey jr., Jack Black, Ben Stiller, Matthew McConaughey, en vele andere. Ze spelen acteurs die op locatie in Zuidoost-Azië een oorlogsfilm maken. De sterren zijn echte primadonna’s en werken niet mee. De regsiseur is het at en trekt met de groep de jungle in, niet wetende dat ze in echt oorlogsgebied terecht komen. Let ook op de geniale rol van Tom Cruise als Les Grossman.

Pineapple Express (2008)

Pineapple Express

Dale Denton (Seth Rogen) ziet Saul Silver (James Franco) eigenlijk alleen maar om zijn wiet te kopen. Saul verkoopt namelijk het beste spul “Pineapple Express”. Totdat Dale getuige is van een moord gepleegd door een politieagent en een drugsbaron. Hij laat zijn joint vallen, en al snel zijn de moordenaar op het spoor van Dale en Saul. Ze slaan op de vlucht, denken ze eerst nog te hallucineren dat ze achtervolgd worden, komen ze er later achter dat ze toch echt in de problemen zitten.

Forgetting Sarah Marshall (2008)

Forgetting Sarah Marshall

Stel je voor: je wilt even op vakantie naar Hawaï om je ex te vergeten, maar komt haar daar tegen in hetzelfde hotel. Forgetting Sarah Marshall draait niet om twee vreemden die langzaam naar elkaar toe groeien, maar juist om twee oude geliefden die elkaar proberen te vergeten. De film geeft eigenlijk gewoon een heel mooi inkijkje in de gevoelens en levens van alle personages, en doet niet aan zwart-wit denken. Daarnaast is de humor van de film net even iets grover dan de gemiddelde romantische komedie, wat te verwachten valt bij een Judd Apatow film.

The Nice Guys (2016)

In het Los Angeles van de jaren 1970 moeten de gefaalde privé-detective Holland March (Ryan Gosling) en huurling Jackson Healy (Russell Crowe) samen op zoek naar een vermist meisje (Margaret Qualley). Tegelijk zoeken ze ook de moordenaar van een pornoster. De twee zaken blijken gauw niet zo verschillend als eerst gedacht. Zij behoren tot een complot dat ons tweetal tot in de hoogste machtskringen leidt.

Ferris Bueller’s Day Off (1986)

Met een jonge Matthew Broderick en Jennifer Grey, jawel. Hij is een doorwinterde spijbelaar. Zijn zus doet er alles aan om hem te verraden en ook zijn leerkrachten hebben het met hem gehad. Maar dan maakt hij er nog voor een laatste keer een fantastisch dagje van. De maker van deze film kan de echte ziel van tieners op een fantastische manier doorgronden.

Bridesmaids (2011)

Bridesmaids

Het vrouwelijke antwoord op het mannelijke “The Hangover”. In Bridesmaids speelt Kristen Wiig Annie, haar leven is een puinhoop, ze is altijd blut en de liefde geloofd ze niet meer in. Haar beste vriendin Lilian (Maya Rudolph) vraagt haar als getuige. Ze gaan met alle bruidsmeisjes naar Las Vegas.

Mean Girls (2004)

Mean Girls

Populaire meiden en verliefd worden op elkaars ex-lief. Dat komt nooit goed. Ook niet in deze film. Cady (de onnavolgbare Lindsay Lohan) wordt verliefd op het ex-lief van de queen bee van haar meidengroep. Die pikt hem snel terug in. Cady besluit haar het leven zuur te maken. Heerlijke film voor een meidenavond.

Bad Moms (2016)

bad moms

Drie moeders lijken het perfect leven te hebben. Een goed huwelijk, perfecte kinderen, een prachtig huis, ze zien er goed uit, en hun carrière verloopt prima. Ze zijn echter op. Ze besluiten het over een andere boeg te gooien en niet meer te doen wat van ze verwacht wordt.

Paul (2011)

Paul

Twee vrienden die dol zijn op stripboeken en sciencefiction maken een reis naar het beroemde UFO-centrum in de Verenigde Staten. Tijdens dit avontuur stuiten ze bij toeval op de voortvluchtige alien Paul. Met zijn drieën vervolgen ze hun weg, maar dit verloopt uiteraard niet zonder slag of stoot. De reis zal hun levens dan ook voorgoed veranderen.

CHIPS (2017)

Dax Shepard en Michael Peña zijn twee gestoorde motorpolitieagenten in Californië. De een macho, de ander rech-door-zee.

Fist Fight (2017)

Een gevecht na schooltijd, dat is iets voor scholieren. Niet in de film Fist Fight hier wordt een docent (Charlie Day) door een andere docent (Ice Cube) uitgedaagd voor een gevecht nadat hij door zijn schuld is ontslagen.

What to Expect When You’re Expecting (2012)

Deze romantische komedie geeft je een blik in het leven van vijf koppels die allen een kind verwachten. De moraal van het verhaal: je kan wel bepaalde verwachtingen hebben, maar het leven draait toch anders uit. De film heeft een echte sterrencast met onder andere Jennifer Lopez, Elizabeth Banks, Chris Rock en Cameron Diaz.

Grown Ups (2010)

Film die mede geschreven werd door Adam Sandler, die toch enige ervaring in komedie heeft. Hij speelt trouwens ook de leadrol. Het gaat over een clubje vrienden, die 30 jaar na hun middelbare school basketoverwinning, beslissen om nog eens samen te komen wanneer ze vernemen dat hun coach is overleden. Ze huren een huis aan het meer en gedurende hun tijd samen doen ze de spelletjes van vroeger nog eens over. Niet zo zeer over het opvoeden van kinderen, maar meer hoe je leven veranderd.

About a Boy (2002)

bout a Boy

Will Freeman (Hugh Grant) is naarstig op zoek naar een leuke vrouw en bezoekt daarvoor een alleenstaande ouder vergadering, terwijl hij geen kinderen heeft. Hij ‘leent’ een zoon om niet door de mand te hoeven vallen, maar deze jongen raakt een gevoelige snaar bij Will.

Click (2006)

click

In deze komediefilm heeft de overwerkte papa Sandler een afstandsbediening te pakken gekregen waar hij de saaie delen van zijn leven kan ffw’en, of fast forwarden. Hij realiseert zich echter te laat dat tijd doorbrengen met je vrouw en familie toch waardevol is.

No Strings Attached (2011)

No Strings Attached

Nog één komediefilm met Portman en dan over naar de serieuzere rollen (wara ze meer op haar plaat is). No Strings Attached is een romcom waarin ze samenspeelt met Ashton Kutcher. De film is de minder goed geslaagde Friend With Benefits (met Mila Kunis en Justin Timberlake) die tegelijk in de bios draaide. Twee vrienden besluiten om sex te hebben, maar zonder gevoelens voor elkaar. We weten allemaal hoe dat eindigt, het is namelijk een romcom.

That’s My Boy (2012)

That's My Boy

De avond voordat Todd (Jonah Hill) gaat trouwen staat zijn vader Donny (Adam Sandler) ineens voor de deur. Todd worstelt nog altijd met de gevolgen van de slechte opvoeding die hij heeft gehad van zijn jonge en wilde vader, en twijfelt of het een goed idee is om zijn vader opnieuw in zijn leven toe te laten.

The Change-up (2011)

The Change-up

De jeugdvrienden Mitch en Dave zijn tegenpolen van elkaar. Dave is een drukbezette advocaat, echtgenoot en vader, terwijl Mitch een zorgeloze single is. De twee zijn stiekem best jaloers op elkaars leven. Hun droom lijkt dan ook even werkelijkheid te worden als ze na een avond stappen in elkaars lichaam wakker worden. Naast dat dit tot een hoop bijzondere situaties leidt, is het ook de vraag hoelang deze verandering leuk blijft.

Role Models (2008)

Role Models

De vrienden Danny en Wheeler krijgen door de rechter een taakstraf opgelegd nadat ze een grote schade hebben aangericht. De taakstraf bestaat uit het meedoen aan het “Big Brother” project, oftewel het begeleiden van probleemjongeren. Of Danny en Wheeler echter de juiste rolmodellen zijn voor deze jongeren is nog maar de vraag.

Bastards (2017)

Twee broers (Owen Wilson en Ed Helms) komen erachter dat hun moeder hun heeft voorgelogen over hun vader. Ze vertelde dat hij overleden was, maar nu dat niet zo blijkt te zijn gaan ze op een roadtrip om hem op te zoeken.

The Comedian (2017)

Ondertussen weten we dat de reviews van de nieuwe komediefilm met Robert De Niro zwaar tegenvallen, maar we kunnen een van de beste acteurs ooit nog steeds niet opgeven. Alhoewel het de laatste jaren wel erg bergafwaarts gaat met zijn resumé … Hij speelt in The Comedian een oudere stand-upcomedian die probeert om zichzelf her uit te vinden, maar het publiek kan hem moeilijk loskoppelen van het tv-personage dat hij in zijn jonge jaren vertolkte.

https://www.youtube.com/watch?v=gLQXUmzXuEo

Fist Fight (2017)

Een gevecht na schooltijd, dat is iets voor scholieren. Niet in de film Fist Fight hier wordt een docent (Charlie Day) door een andere docent (Ice Cube) uitgedaagd voor een gevecht nadat hij door zijn schuld is ontslagen.

Colossal

Een monster verwoest Tokyo, een vrouw (Anne Hathaway) komt erachter dat haar zenuwinzinking hier wat mee te maken heeft.

Table 19

Anna Kendrick speelt Eloise McGarry, ze zou de ‘maid of honor’ zijn op een bruiloft maar wordt met een appje gedumpt door de ‘best man’. Ze besluit toch naar de bruiloft te gaan maar komt er dan achter dat ze aan ’table 19′ is gezet, een tafel bedoelt voor gasten waarvan de bruid eigenlijk hoopte dat ze niet zouden komen.

All Nighter

Een workaholic (JK Simmons) wil zijn dochter een bezoek brengen als hij voor zaken in LA is. Ze is echter verdwenen en daarom moet hij de hulp in roepen van haar vreemde ex-vriendje.

Going in Style

Drie oudjes (Morgan Freeman, Michael Caine en Alan Arkin) en goede vrienden hebben moeite de rekeningen te betalen voor zichzelf en hun geliefde. Ze besluiten een bank te beroven.

How to Be a Latin Lover

Als er iemand weet hoe je een ‘latin lover’ moet zijn dan is het Salma Hayek denken wij, maar het is juist haar broer die de lover was. Hij is zijn leven doorgekomen door oude rijke vrouwen te verleiden. Maar nu is hij te oud en moet hij bij zijn zus (Hayek) gaan wonen en komt hij erachter wat echt belangrijk is.

Baywatch

Ze zijn terug, de in slow-motion rennende Baywatch babes en hunks. Onder andere de prachtige lijven van Alexandra Daddario en Kelly Rohrbach zullen vele malen te zien zijn. Maar ook voor de dames is er genoeg om van te smullen, de mannelijke hoofdrollen zijn namelijk voor Dwayne Johnson en Zac Effron. Uit de trailers blijkt dat de film een stuk komischer zal zijn dan de serie, en zelfspot ontbreekt ook niet.

Snatched

Lang geleden dat we Goldie Hawn nog eens gezien hebben. In deze roadtrip movie neemt een jongedame (Amy Schumer) haar mama mee op vakantie naar Zuid-Amerika. Dochterlief is net gedumpt door haar lief, en kan wat extra aandacht gebruiken. In de trailer zit alvast een leuke joke, hopelijk blijft het niet daarbij.

The House

Komediefilm met Will Ferrell en Amy Poehler. Ze hebben het geld dat ze hadden gespaard voor de studie van hun dochter uitgeven. Vrienden overtuigen ze om een illegaal casino in de kelder te beginnen om zo het geld terug te verdienen.

Battle of the Sexes

In 1973 was er al een man die wat op Donald Trump leek. Zijn naam was Bobby Riggs en op zijn 55e beweerde hij dat hij alle vrouwelijke tenniskampioenen kon verslaan. Riggs was in zijn jonge jaren een bekende tennisser geweest. Met de nadruk op de verleden tijd. Tennislegende Billie Jean King nam de uitdaging aan. Je mag je alvast verheugen op een prachtig samenspel tussen Emma Stone en Steve Carell. En een verhaal dat op de dag van vandaag nog steeds actueel is.

Rock That Body

Een soort van Hangover maar dan met een vrouwelijk vrijgezellen feestje? Dat lijkt het verhaal te worden van Rock That Body. Onder andere Scarlett Johansson, Demi Moore, Kate McKinnon, en Zoe Kravitz zijn van de partij op het wilde feest dat eindigt met een dode mannelijke stripper op het strand. O ja, de film is “R Rated” dus veel sex en harde grappen gegarandeerd!

Super Troopers 2

De cultfilm uit 2001 van de comedygroep “Broken Lizard” krijgt een vervolg. Ze hebben het geld voor de film bij elkaar weten te sprokkelen met een crowdfunding actie. Natuurlijk zijn alle gestoorde politieagenten weer van de partij. Verder zijn onder andere Emmanuelle Chriqui en Rob Lowe gecast.

Bad Mom’s Christmas


De Bad Moms komen na een jaartje alweer terug in de bioscopen. Dit keer moeten ze het stellen met hun eigen moeders die overkomen voor kerst.

Daddy’s Home 2

Mark Walhberg en Will Ferell keren terug als de papa’s. De een de stiefvader die probeert ‘cool’ te zijn voor zijn kinderen, de andere de biologische vader die na jaren terugkeert en uit zichzelf cool is.

Pitch Perfect 3

De bella’s komen terug in 2017. Allemaal zijn ze weer van de partij, Anna Kendrick , Rebel Wilson, Brittany snow, en de vele andere om de sterren van de hemel te zingen. En hele flauwe grappen te maken natuurlijk.

Tully

Diablo Cody heeft bewezen dat ze leuke scripts kan schrijven met onder andere Juno en Young Adult. Dit jaar werkt ze weer samen met regisseur Jason Reitman die ook die twee films onder zijn hoede had. De hoofdrol is voor Charlize Theron die een moeder speelt. Veel meer is er niet bekend.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *