5x Beste Superzoom Camera’s


-1

De SuperZoom camera is eigenlijk een categorie binnen de compactcamera’s. De Superzoom camera’s weten zich te onderscheiden met een sterke zoomlens. Hierdoor weten ze net zo scherpe foto’s op afstand te maken als een spiegelreflex camera. Naast de extra focus hebben de camera’s wat meer grip. Dit is handig om de camera te stabiliseren bij het maken van een foto op afstand. Zoom jij regelmatig met je camera? Dan kan een Superzoom camera de uitkomst zijn. Wij hebben de 5 Beste Superzoom camera’s voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste Superzoom camera’s

Canon Powershot SX540 HS

Wil jij elk fotomoment perfect vastleggen met een Superzoom camera? Dan kom je uit bij de Canon Powershot SX540 HS. Deze camera heeft een standaard zoomfunctie van 50x. De camera maakt ook nog eens met 20 megapixels foto’s. Om de foto’s nog beter te maken is de camera standaard uitgerust met een ultragroothoeklens. In de camera zitten ook creatieve filters waarmee je de mooiste foto’s maken. Via wifi kan je de camera met je smartphone verbinden en direct de foto’s delen.

Sony Cybershot DSC-HX400V

Ben je op zoek naar een topmodel binnen de compact camera’s van Sony? Dan kom je al snel uit bij de Sony Cybershot DSC-HX400V. Je krijgt met deze superzoom camera bijna het gevoel dat je een spiegelreflex camera in handen hebt. Toch is het een camera met een vaste lens die tot 50x kan zoomen. De camera is voorzien van een Carl Zeiss lens en 20,4 megapixels. Via het kantelbare LCD scherm kan je de camera eenvoudig instellen voor het schieten van de mooiste plaatjes. Wil je snelle foto’s maken? Dan kan je gebruik maken van de burst-modus. Met de Optical Steadyshot blijft de lens scherm zelfs tijdens snelle omstandigheden.

Kodak Astro Zoom AZ401

Een Superzoom camera van Kodak? Jazeker die bestaat en staat zelfs in onze toplijst. Kodak weet een top camera neer te zetten voor mensen met een beperkt budget. De camera heeft 16 megapixels en 40x optische zoom. Hij is dus echt gericht op superzoom fotografie. De digitale zoom is nog eens 4x bovenop de optische zoom. Wil je filmopnames maken? Dit kan in Full HD. De camera ziet er leuk uit en is eigenlijk perfect voor beginners. Verwacht er uiteraard niet de kwaliteit van zoals bij Sony of Canon, maar het is een prima superzoom camera.

Canon PowerShot SX430 IS

Wil je met een hoge kwaliteit foto’s maken en uitstekend kunnen zoomen? Dan kom je uit bij de Canon Powershot SX430 IS. Dit is het vorige model van onze nummer één in de toplijst. Ondanks dat dit het vorige model is kan je er nog steeds uitstekende foto’s mee maken. Het grote voordeel is het lagere prijskaartje. De camera heeft een 45x optische zoom, 20 megapixels en Full HD videocamera. Wil je de foto’s met jezelf delen? Dan kan je de camera verbinden met wifi. De creatieve mogelijkheden met deze camera zijn absoluut eindeloos te noemen!

Kodak Pixpro AZ651

Een serieuze SuperZoom camera weet Kodak op de markt te brengen met de Kodak PixPro AZ651. Dit is het paradepaardje van Kodak uit de Superzoom collectie. Deze camera heeft een zoom van maar liefst 65x! Dit is de grootste zoom uit onze toplijst. De camera heeft ook een kantelbaar display en dit is handig voor het maken van selfies. Maak je regelmatig foto’s op afstand? Dan is deze camera echt perfect! De camera heeft verder 20 megapixels en de mogelijkheid om met wifi aan je smartphone te verbinden.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil met een compactcamera en een superzoom camera?

Een superzoom camera heeft een extra zoombereik. Dit is handig als je regelmatig op afstand fotografeert want de lens is niet wisselbaar. Daarnaast heeft een superzoom camera meestal een inklapbare flitser. Dit heeft een standaard compactcamera niet.

Kan je het beste een superzoom of compactcamera aanschaffen?

Het nadeel van een compactcamera is dat je de lens niet kan wisselen. Met een superzoom camera kan je dit oplossen door het beeld dichterbij te halen. De resultaten van superzoom camera’s zijn hierin echt verbluffend!

Wanneer gebruik je vaak een superzoom camera?

De superzoom camera wordt vooral aangeschaft door reizigers. De camera is compact, licht van gewicht en behaalt verbluffende resultaten. Vooral bij landschapsfotografie of als je bijvoorbeeld dolfijnen wilt fotograferen vanaf de boot.

Is een superzoom camera duurder dan een systeemcamera?

Een simpele compactcamera heb je al tussen de € 100 en € 200. Een superzoomcamera begint vaak pas vanaf € 200. Maar de resultaten zijn wel een stuk beter. Als je regelmatig de camera mee op reis neemt is dit verschil zeker de moeite waard.


Like it? Share with your friends!

-1
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *