5 Beste cinema camera’s


0

Ben je van plan om een professionele filmopname te maken? Maar wil je niet meteen een grote camera meeslepen? Of wil je op professionele wijze vakantiefilms vastleggen? Dan kan een cinema camera de oplossing zijn. Je kan hiermee in een hoge resolutie beelden schieten. Wij hebben de 5 Beste cinema camera’s voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke camera je het beste kan aanschaffen.

Lijst met 5 Beste cinema camera’s

Blackmagic Micro Cinema camera

Eén van de kleinste cinema camera’s van dit moment is de Blackmagic. Deze camera heeft een super 16 MM sensor en kan zelfs op afstand bediend worden. Handig om je camera ergen sneer te zetten op locatie en direct opnames te maken. De camera beschikt over dezelfde sensor als de Pocket Cinema camera. Met deze cinema camera kan je in 1080p video opnames maken. Qua vorm heeft deze camera veel weg van een action camera. De camera wordt dan ook vooral voor actiescenes gebruikt. Bijvoorbeeld als er geen ruimte is voor een grote camera of op moeilijk bereikbare locaties.

Canon Cinema EOS C100 Mark II

Je kan je creativiteit pas echt kwijt in deze prachtige Canon Cinema EOS C100 Mark II camera. Deze camera is speciaal geproduceerd voor het maken van verbluffende Full HD video-opnames. Dit zorgt voor fantastische beleden met vrijwel geen ruis. Daarbij zorgt de camera voor de perfecte scherpte diepte. Dankzij een ingebouwde Wifi functie kan je eenvoudig beelden delen. Dankzij verwisselbare EF objectieven is er nog meer mogelijk met deze cinema camera.

Blackmagic Studio Camera 4K

Ben je op zoek naar een lichtgewicht professionele camera? Dan kom je al vrij snel uit bij deze prachtige Blackmagic Studio Camera 4K. Dit is een nieuwe versie van de originele Studio Camera van Blackmagic. De camera heeft een 10 inch LCD scherm en een afneembare zonnekap. De lens heeft een comptabiliteit met een groot scala aan MFT objectieven. Alle functies die je mag verwachten van een cinema camera zitten hierop. Het is zelfs mogelijk om de camera op glasvezel aan te sluiten voor het delen van de beelden. Handig voor een live uitzending!

Sony Handycam FDR-AX700

Maak de meest professionele opnames met deze 4K HDR camcorder van Sony. Met deze cinema camera maak je professionele opnames. De schitterende beelden blijven zelf scherp tijdens actieshots. De levensechte beelden zijn voorzien van wel 4 maal zoveel details als een Full HD camera. Zelfs de standaard ingebouwde microfoon is van een professionele kwaliteit. Kortom hiermee kan je zelf professionele producties in een handomdraai maken.

Sony FDR AX53

Ben je op zoek naar een handzame cinema camera die superieure beelden schiet? Dan kom je uit bij de Sony FDR AX53. Dit is tevens de voordeligste camera uit onze lijst, maar wel voorzien van een 4K opnamekwaliteit. De camera heeft ook een uitstekende geluidskwaliteit via de ingebouwde microfoon. Combineer dit met 4K filmkwaliteit beelden en je hebt de perfecte camera. De 20x optische zoon kan prima bediend worden vanuit je eigen handpalm. Kortom de perfecte camera voor je eigen filmproductie.

Veelgestelde vragen

Wat is een cinema camera?

Dit is een professionele camera in een handzaam formaat. De camera is een stuk kleiner dan de traditionele professionele camera’s. Handig om mee op reis te nemen of om in een kleine ruimte te filmen.

Waar moet je opletten bij een cinema camera?

Het is belangrijk om goed te letten op de beeldkwaliteit. Een cinema camera hoort minimaal in 4K beeldkwaliteit opnames te maken.

Zijn er accessoires die handig zijn om aan te schaffen?

De meeste cinema camera’s hebben zogenaamde verwisselbare lenzen. Het kan slim zijn om hierin te investeren zodat je de beste opnames kan maken.

Is een cinema camera ook voor particulieren handig om aan te schaffen?

Een cinema camera heeft een serieus prijskaartje. Je kan veel beter een professionele camcorder aanschaffen. Deze heeft minder opties, maar is prima voor een consument om mooie filmpjes mee te maken.


Like it? Share with your friends!

0
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *