5x Beste professionele camera


0

Ben je van plan om professionele video’s vast te leggen? Dan kan je natuurlijk niet zonder een professionele camera. De kwaliteit bij deze camera’s ligt een stuk hoger dan bij een standaard camcorder. Ben je van plan een professionele camera aan te schaffen? Wij helpen je op weg met onze lijst waarin de 5 Beste professionele camera’s vermeld staan.

Lijst met 5 Beste professionele camera’s

Sony HXR-MX2500E

Deze professionele Sony videocamera helpt je om professionele beelden te maken. Met een groothoek G-lens heb je een 12x optische zoom om opnames mee te maken. De camera zorgt ervoor dat je eenvoudig soepele en stabiele beleden opneemt. Dit doe je zelfs in bijzondere situaties waarbij je alles haarscherp wilt vastleggen. De beelden kan je direct op het 32 GB interne geheugen vastleggen. Maar er kan ook een verwisselbare SD kaart in de camera.  De camera kan ook verbonden worden met Wifi of NFC. Zo kan je smartphone koppelen aan de camera. Handig als je op afstand de camera wilt besturen.

Sony FDR-AX100 4K Camcorder

Ben je op zoek naar een professionele videocamera die niet meteen veel te zwaar is om overal mee naartoe te nemen? Dan heeft Sony de FDR-AX100 ontwikkelt. Extra bijzonder is dat je met deze relatief kleine camera 4K beelden kan opnemen. De camera is scherp genoeg om je eigen professionele film mee te maken. De 4K resolutie waarin de camera filmt is tot wel 4 keer scherper dan Full HD. Hij maakt hierdoor scherpe beelden dan de meeste professionele camera’s. Het grote voordeel is dat de camera een handzaam formaat heeft.

Panasonic AG-UX90 Handcamcorder 4K

Ben je van plan professionele opnames te maken met één van de beste handcamcorders van dit moment? Dan kom je uit bij de Panasonic AG-UX90 handcamcorder. Deze professionele camera schiet in 4K beelden en heeft een extra grote microfoon. Zo mis je niets meer tijdens het maken van je eigen Hollywood film. De camera kan uiteraard verder uitgebreid worden met extra accessoires. De opnames kan je opslaan op de verwisselbare SD kaart.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K

Ben jij van plan om een echte bioscoopfilm op te nemen? Dan val je al snel voor de charmes van de Blackmagic Pocket Camera 6K. Deze relatief kleine camerabody is een compacte oplossing voor het maken van je eigen bioscoopfilm. Filmliefhebbers zijn al fan van de hoge beeldkwaliteit. Je kan de beeldkwaliteit zelfs opschalen naar 6K of zelfs 8K. Perfect om op een groot scherm af te spelen. Ondanks de grote mogelijkheden is het een zeer compacte camera die je overal mee naartoe kan nemen. Het gaat wel alleen om de body. Dit betekent dat je de lens nog zelf moet aanschaffen.

Canon HF G50 Powerkit

Ben je van plan om verbluffende opnames te maken in 4K kwaliteit? De gebruiksvriendelijke Canon HF G50 Powerkit zorgt ervoor dat je met ongelofelijke details opnames kan maken. De camera is zoals je van Canon gewend bent super gebruiksvriendelijk. Zo kan je eenvoudig de instellingen aanpassen speciaal voor jouw situatie. Wil je slow motion of fast motion opnames maken? Dit effect creëer je eenvoudig en direct op de camera.

Veelgestelde vragen

Wat is een cinema camera?

De cinema camera lijkt op een spiegelreflex camera. De camera heeft net als spiegelreflex een body met verwisselbare lenzen. Alleen kan je met een super hoge kwaliteit opnames maken. 6K opnames zijn hier zelfs mee mogelijk.

Een professionele camcorder of een cinema camera?

Een professionele camcorder heeft vaak van zichzelf al een aantal functies en accessoires. Vaak zit er bijvoorbeeld een extra grote microfoon op aangesloten en standaard filters ingebouwd. Daarnaast hoef je de lens niet meer los te kopen. De meeste starters gaan daarom voor een professionele camcorder.

4K of full HD?

Een professionele camera is meestal niet goedkoop. Onze tip: investeer in de toekomst en ga meteen voor 4K.

Waar moet je opletten bij de aanschaf?

Ga je veel op reis met de camera? Dan zouden wij adviseren om goed naar het gewicht en formaat te kijken. Je moet de camera tenslotte meeslepen naar je bestemming. Tegenwoordig kan je zelfs met een kleine cinema camera al een super hoge kwaliteit behalen.


Like it? Share with your friends!

0
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *