5 Beste webcam


0

Ben jij regelmatig aan het chatten via Skype of vergaderen via Zoom of Teams? Dan is een webcam absoluut noodzakelijk. Je collega’s kunnen je zo duidelijk zien en horen. Een webcam heeft namelijk niet alleen perfect beeld, maar ook een uitstekende microfoon. De laatste tijd is de webcam absoluut een must geworden voor tijdens het thuiswerken. Ben je op zoek naar een nieuwe webcam? Wij hebben de 5 Beste webcams voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste webcams

Logitech HD Pro C920 webcam

Wil je graag in Full HD videochatten met zakenrelaties of collega’s? De Logitech HD Pro C920 webcam is absoluut de beste webcam van dit moment. Je kan deze webcam aansluiten op een Windows of Mac. Je kan hem zelfs gebruiken om te facetimen of natuurlijk voor Teams, Skype of een Zoom meeting. De kleinste details worden dankzij de Full HD camera vastgelegd. Dankzij een speciale compressietechnologie kan je genieten van snelle en vooral vloeiende uploads van de beelden. De camera eist zo minder van je eigen computer. Dankzij twee microfoons ben je ook duidelijk te horen voor je collega’s.

Logitech C922 Pro Stream

Ben je op zoek naar de perfecte oplossing om in gesprek te gaan met je collega’s via een webcam? Dan kan de Logitech C922 Pro Stream de oplossing bieden. Deze webcam is gemaakt voor serieuze streamers en maakt in Full HD opnames die gedeeld worden via het internet. Je kan zo levensechte en levendige opnames maken en zonder vertraging delen met je collega’s. De twee microfoons aan de voorzijde zorgen voor perfect geluid tijdens het videobellen. De webcam wordt geleverd met een tafelstatief die je tot wel 18,5 cm hoog kan zetten. De camera heeft ook een automatische lichtcorrectie in het donker. Wil je graag een andere achtergrond tijdens het videobellen? Zelfs dit is geen probleem en kan je direct instellen met de Pro Stream webcam.

Logitech Brio 4K Webcam

Ben je op zoek naar een camera waarmee je echt haarscherp beelden kan streamen? De Logitech Brio 4K Webcam zorgt ervoor dat je haarscherp tot in detail beelden kan opnemen en streamen. De beelden worden vloeiend gedeeld met je collega’s tijdens het videobeelden. Maar het is zelfs mogelijk om videostreams te maken voor je eigen Twitch kanaal. Zonder vertraging kan je in een hoge resolutie games streamen. De webcam is ook nog eens Xbox One Compatibel. Je hoeft deze camera dus niet alleen voor zakelijke redenen te gebruiken!

Trust Trino HD Video Webcam

Ben je gewoon op zoek naar een simpele webcam om op je pc aan te sluiten? Dan is de Trust Trino HD Video webcam de oplossing. Deze webcam wordt geleverd met een flexibel statief en kan naast je laptopscherm neergezet worden. De ingebouwde microfoon zorgt voor een uitstekende geluidskwaliteit tijdens het videobellen. Met de ingebouwde fotoknop kan je zelfs 8 megapixel foto’s maken. Er is wel één minpunt bij deze webcam. Dit is dat je hem helaas alleen met Windows kan gebruiken. De webcam is niet geschikt voor MacOs.

Logitech BCC950 webcam

Ben je op zoek naar de beste webcam voor Teams of een ZOOM meeting? Dan hebben we er één voor je gewonden namelijk de Logitech BCC950. Met deze webcam kan je eenvoudig deelnemen aan een videovergadering. De webcam werkt op basis van plug & play en heeft een speakerphone. Handig als er meerdere personen bij je thuis aanwezig zijn die deelnemen aan het gesprek. De camera heeft een Full HD beeld en kristalhelder geluid. De camera staat op een statief en kan zo meerdere mensen tegelijk in beeld krijgen. Je kan zo zelfs eenvoudiger oogcontact maken tijdens een gesprek. De webcam is comtaptible met de meeste VC-apps zoals Zoom, BlueJeans, Fuze, Teams en Vindyo. De camera heeft een natuurlijk geluid en zo lijkt een vergadering echt live te zijn. Met een afstandsbediening kan je de camera bedienen.

Veelgestelde vragen

Waarom zou je een externe webcam aanschaffen?

De kwaliteit van de meeste ingebouwde webcams is helaas vrij slecht. Het is meestal een extra feature waar weinig aandacht aan besteed wordt. Met een externe webcam krijg je wel de perfecte beeldkwaliteit voor tijdens een vergadering.

Een webcam met statief of toch met een clip-on?

In onze top 5 kom je zowel webcams met statief tegen als clip-on. Je vraagt je misschien af wat het voordeel is? Met een statief kan je jezelf in de beste invalshoek in beeld krijgen. Je kan zo zelfs oogcontact maken met je gesprekspartner. Onze voorkeur gaat dus uit naar de statief, maar dit kan heel persoonlijk zijn.

Waar moet je opletten bij een webcam voor Zoom of Teams?

Let vooral goed op dat het geluid goed en scherp is bij je webcam. Het is vooral belangrijk dat je elkaar goed kan verstaan. Een 4K streamverbinding is dan minder noodzakelijk.

USB of draadloos?

Draadloos geeft je tijdens een videogesprek wat meer bewegingsruimte. Toch zitten de meeste mensen tijdens hun gesprek direct achter de laptop. Een USB kan dan eigenlijk ook prima bij een webcam.


Like it? Share with your friends!

0
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *