Top 25 Beste Horrorfilms op Netflix


1
1 point

Wie na het zien van Funland (1987) of Slashers (2001) denkt dat elke horrorfilm draait om een maniakale clown of een bezetene met een kettingzaag, doet er goed aan om de onderstaande films te kijken. Of je nu houdt van een goed doordacht verhaal, innovatief filmwerk of Oscar-waardig acteerwerk: voor elke liefhebber van écht goede films is er ook een geschikte horrorfilm. Er zijn zelfs zowaar komische horrorfilms, voor wie bulderend wil griezelen.

Zoals je waarschijnlijk weet verandert het aanbod van Netflix constant. Deze lijst is samengesteld in november 2017, het zou dus kunnen dat er titels zijn verwijderd. Laat het ons weten bij de reacties!

25. Satanic (2016)

Vier schoolvrienden bezoeken een plaats delict van een reeks satanische rituelen in Los Angeles. Ze belanden bij de griezelige eigenaar van een occulte winkel waar ze een mysterieus meisje redden van een schijnbaar menselijk offer ritueel. Het “slachtoffer” blijkt echter veel gevaarlijker dan de sekte waaraan ze ontsnapt is. Een horrofilm gemaakt door Netflix zelf, door alle recensenten volledig de grond in geboord.

24. Sint (2010)

Sinterklaasfilm, maar dan HEEL anders, het gaat hier namelijk over een horrorfilm. Iedereen is in het jaar 2010 de echte geschiedenis van de zo geliefde sinterklaas vergeten: St. Niklas is een afschuwelijke, in ongenade gevallen bisschop die met zijn bende plunderend en moordend door de straten trekt. Wanneer hij eraan komt, roepen de dorpsmensen hun families naar binnen en barricaderen ze hun huizen. De knechten van Niklas trappen de gesloten deuren niettemin in en klimmen ook via de schoorstenen naar binnen. Na jaren rust gaat het in 2010 weer mis!

Een volledig overzicht van de beste Nederlandse films op Netflix vind je hier.

23. The Babysitter (2017)

Horror en komedie zijn een veel gebruikte combinatie, zo ook de “Netflix original” The Babysitter uit 2017. Het gaat over een 12 jarige jongetje “Cole” die verliefd is op zijn knappe oppas. Hij besluit op te blijven en haar te bespieden, dan komt hij erachter dat ze niet is wie iedereen denkt dat ze is.

22. Little Evil (2017)

Wederom een horrorkomedie. Gary trouwt met Samantha, die heeft al een zoontje, Lucas, uit een eerder huwelijk. Gary doet er alles aan om een goede band te krijgen met Lucas, tot hij begint te vermoeden dat Lucas mogelijk de antichrist is.

21. Death Note (2017)

Gebaseerd op de populaire anime. Light Turner vindt een mysterieus notitieboek, elke persoon van wie hij de naam in het boek schrijf komt overlijden. Light besluit de aarde van criminelen te ontdoen.

20. Krampus (2015)

Een horror kerstfilm, Krampus is een demonisch wezen dat rondom kerst de ongelovigen afstraft.

19. The Awakening (2011)

Florence Cathcart, gespeeld door Rebecca Hall, staat in de jaren 1920 in Londen bekend om het doorprikken van spookverhalen en andere mythes. Ook het mysterie van een kostschool die wordt geteisterd door geesten lijkt zij snel te doorzien, maar dan wordt ook zij verrast. De verhaallijn is een tikkeltje voorspelbaar, maar dit wordt meer dan goedgemaakt door het artistieke filmwerk, de fraaie Britse omgeving waarin de film zich afspeelt en het indrukwekkende acteerwerk van met name Hall.

18. Horns (2013)

Na de moord op zijn vriendin Merrin wordt Ignatius ‘Ig’ Perrish, gespeeld door Daniel Radcliffe, door iedereen in zijn dorp voor de dader aangezien. Alles verandert wanneer Ig op een ochtend horens op zijn hoofd voelt. Geconfronteerd met de horens delen andere dorpelingen spontaan hun persoonlijkste geheimen en zonden met Ig. Met dit geheime wapen probeert Ig de ware moordenaar van Merrin te vinden.

17. Underworld: Evolution (2006)

De volkeren van de vampier Selene en de weerwolf Michael zijn met elkaar in oorlog, maar het tweetal werkt juist samen om de historie van hun beide volken te verkennen en zo de oorlog te beëindigen. Net als Underworld (2003) is ook deze vervolgfilm een artistieke mix van actie en horror die de grenzen van beide genres verkent.

16. The Invitation (2015)

Will en Eden waren ooit getrouwd, maar het huwelijk liep spaak na het verongelukken van hun zoon. Eden verliet Will en zocht steun bij haar nieuwe man David. Nu, enkele jaren na de scheiding, organiseren Eden en David een etentje voor de vroegere vrienden van Eden, waaronder Will. Het tweetal vertelt dat zij zich bij een steungroep hebben aangesloten, maar bij Will groeit langzaamaan de argwaan over de ware reden waarom hij en de anderen zijn uitgenodigd.

15. The Final Girls (2015)

Paniek breekt uit wanneer brand ontstaat in de bioscoopzaal waar Max en haar vrienden naar een horrorfilm kijken. Om aan het vuur te ontsnappen, trekt Max een scheur in het filmdoek. Wanneer de vriendengroep hier doorheen stapt, belanden zij plots middenin de gruwelijke film. Slagen zij erin om aan de machete van Billy te ontsnappen? The Final Girls is een komische horrorfilm die op scherpe en humoristische wijze de draak steekt met het klassieke slasher-genre.

14. Evil Dead (2013)

Remake van de klassieker: Vijf vrienden, een afgelegen hut, een magisch boek en een bos vol demonen. Het zijn de ingrediënten voor wellicht de bloedigste horrorfilm uit dit rijtje. Deze met verschillende prestigieuze prijzen bekroonde mix tussen een horrorfilm en een thriller is een must see voor alle liefhebbers van bloed, losgerukte lichaamsdelen en, jawel, kettingzagen.

13. Tucker and Dale vs. Evil (2010)

Twee mannen vol goede bedoelingen worden in hun droomhuis, een hutje midden in een bos, door een groepje studenten ten onrechte aangezien voor bloeddorstige moordenaars. Door een aaneenschakeling van ongelukkige misverstanden loopt het uiteindelijk voor menigeen bloedig af in deze zeldzaam komische horrorfilm.

12. Hush (2016)

Hush is qua opzet een klassiek horrorverhaal over een vrouw die probeert uit de handen van een gemaskerde moordenaar te blijven. De film, die zich uitsluitend afspeelt in en rondom het afgelegen huis van de doofstomme schrijfster die vecht voor haar leven, heeft echter ook een zeer moderne kant: Hush werd in 2016 namelijk niet getoond op het witte doek van bioscopen, maar werd uitgebracht door Netflix.

11. Warm Bodies (2013)

De zombie R. eet het liefst de hersenen van mensen, om zo hun herinneringen te ervaren. Wanneer hij de vriend van Julie doodt en zijn hersenen verorbert, voelt hij zich verliefd worden op haar. Een onmogelijke liefde of slaagt R. er toch in om Julie voor zich te winnen? De lijst van films die (losjes) zijn gebaseerd op het liefdesverhaal van Shakespare’s Romeo en Julia is lang, maar met een mensenvleesetende zombie als Romeo heeft Warm Bodies alsnog een originele invalshoek gevonden.

10. Silent Hill (2006)

Wanneer haar dochter Sharon maar nachtmerries blijft hebben over het al dertig jaar niet meer bewoonde stadje Silent Hill besluit Rose om samen met Sharon naar de verlaten stad te rijden. Onderweg moet zij plots uitwijken voor een meisje dat de straat op loopt en crasht de auto. Als Rose weer bij bewustzijn komt, is Sharon verdwenen. Vindt Rose haar terug in het spookachtige stadje?

9. Dracula (1992)

Vlad Dracula is een vampier met onverwerkt liefdesverdriet om zijn overleden vrouw Elisabeta. Wanneer Dracula de jonge Britse advocaat Jonathan Harker ontmoet en een foto van zijn verloofde Mina ziet, meent hij dat zij de reïncarnatie is van Elisabeta. Hij laat Jonathan om het leven brengen en trekt naar Londen om Mina te overladen met een combinatie van verleidingspogingen en terreur.

8. Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (2015)

Een grappige horrorfilm waarin drie vrienden (scouts, en dus nerds en niet zo populair) het moeten opnemen tegen zombies. Hun bijzondere helden groep wordt gecomplementeerd door een stoere en bloedmooie serveerster.

7. You’re next (2011)

De familie Davison wordt aangevallen door een groep sadistische moordenaars tijdens een familie-uitje. Ze barricaderen zichzelf in het vakantiehuisje en weren verschillende aanvallen van zowel binnen als buiten het huisje af. De gemaskerde moordenaars hadden echter niet gerekend op Erin, de vriendin van de jongste zoon van de familie, die een mysterieus verleden heeft en daardoor erg moeilijk te vermoorden blijkt…

6. Under the Shadow (2016)

Wanneer in Teheran in de jaren 1980 een revolutie uitbreekt, vervalt de hoofdstad van Iran in oorlog en terreur. Iraj wordt door het leger opgeroepen en laat zijn vrouw Shideh en hun dochter Dorsa alleen achter in de stad. Hoewel Shideh haar geliefde stad niet wil verlaten, wordt dit steeds moeilijker wanneer een mysterieuze geest de woning waarin zij met haar dochter verblijft steeds meer overneemt.

5. Ouija (2014)

Een meisje overlijdt op mysterieuze wijze nadat zij speelde met een ouijabord, een spelbord bedrukt met ‘ja’, ‘nee’ en de letters van het alfabet dat wordt gebruikt om vragen te stellen aan geesten. Een groepje vrienden gaat op onderzoek uit en komt al snel zelf ook in contact met de donkere geesten van het bord.

4. Zombieland (2009)

Reizend door de door zombies overheerste Verenigde Staten ontmoeten vier zwaarbewapende Amerikanen elkaar, waarna zij (uiteindelijk) besluiten om hun reis gezamenlijk te vervolgen. Dat het zombiegenre nog lang niet is uitgemolken, heeft de in 2009 uitgebrachte film Zombieland overtuigend bewezen. De film die bloeddorstige scènes combineert met scherpe humor blijft tot het einde boeien dankzij een uitgekiende timing en diepere lagen in het verhaal en de cinematografie.

3. Army of Darkness (1992)

Ash is per ongeluk in de Middeleeuwen beland en moet zich nu, uiteraard bewapend met een kettingzaag, een weg vechten richting de magische poort die hem terug naar de moderne tijd kan brengen. Wie nog twijfelt of een horrorfilm ook grappig kan zijn, wordt al snel overtuigd door de vele hilarische scènes in Army of Darkness.

2. The Witch (2015)

The Witch is een zeer geslaagde horrorfilm die zich afspeeltin de 17e eeuw. Een familie wordt geteisterd door zwarte magie en ze beschuldigen hun dochter van hekserij.

1. Carrie (1976)

Carrie is een verlegen meisje dat op een dag ontdekt dat zij met haar geestkracht objecten kan laten bewegen. Wanneer zij eindelijk bevriend lijkt te worden met haar klasgenootjes, wordt Carrie op een schoolbal plots bekogeld met varkensbloed. Het jarenlang gepeste meisje hallucineert dat iedereen haar uitlacht en gebruikt haar bijzondere krachten om wraak te nemen.


Like it? Share with your friends!

1
1 point

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
2
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
3
omg
win win
0
win
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *